fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.
Accessoarer - 5 stylingtips
Lär dig att styla med accessoarer och förnya dina looks

5 stylingtips med accessoarer

Rätt accessoarer är som de perfekta kryddorna till din personliga stil. De kompletterar och förhöjer dina outfits, och uttrycker din unika personlighet. På ett ofta hållbart och prisvärt sätt. Men hur väljer och stylar man dem? Följ med när vi avslöjar stylisternas accessoarhemligheter.

1. Hitta din signaturaccessoar

Välj en accessoar som får dig att känna dig fantastisk, och som du kan bära med flera olika outfits. Kanske är det ett större armband, en klocka eller ett halsband.

Tips för att hitta din accessoar:

  1. Självreflektion.Ta en stund och beskriv din personliga stil – vilka nyckelord beskriver den bäst?
  2. Inspirationssökning. Sök runt bland modebloggar, tidningar och sociala medier för att samla inspiration – upptäck olika stilar och trender.
  3. Testa och utforska. Våga testa olika typer av accessoarer, även de som ligger utanför din bekvämlighetszon. Här är all världens second-hand och vintagebutiker din bästa vän.

2. Låt en accessoar bli din outfits fokuspunkt

Ett stort halsband, ett brett bälte eller en färgstark handväska – använd en accessoar som fokuspunkt för en balanserad samt sammanhängande look.

Vårt tips är Kvalitet över kvantitet. Satsa på få men välvalda accessoarer av hög kvalitet som kommer att hålla över tid och komplettera din stil på ett tidlöst sätt.

3. Mixa och matcha

Var inte rädd för att mixa och matcha olika sorters accessoarer. Du kanske till och med vågar mixa helt olika stilar av kläder och accessoarer för en unik och personlig stil.

Här kan du experimentera med att blanda olika metaller, texturer och färger för visuellt intressanta dimensioner. Testa att bära flera halsband i olika längder, eller flera armband i olika material och bredder. Eller prova mer klassiska accessoarer som scarves och clutch bag till en mer baggy outfit.

Trender för 2024 är

  • Pastellfärger: Friska pastelltoner som mintgrönt, mjuk rosa och babyblått.
  • Naturinspiration: Accessoarer med detaljer inspirerade av naturen, t ex blommönster, bladformade smycken och trädetaljer.
  • Statementörhängen: Stora och iögonfallande örhängen i olika former och färger.
  • Retrovibbar: Vintageinspirerade accessoarer som bandanas, hårklämmor, turbaner och pärlhalsband får nytt liv och ger en nostalgisk twist.
  • Minimalistiskt chic: För de som föredrar en ren och enkel estetik kommer minimalistiska smycken och accessoarer i guld eller silver alltid vara ett säkert val för att komplettera en sofistikerad look.

4. Det ligger ofta i detaljerna

Det är i detaljerna som du gör din outfit väl sammansatt och polerad. Och det är i detaljerna som enkelheten finns. Det behöver inte vara krångligt – matcha dina skor med skärpet, eller välj samma färg på accessoarerna som på dina övriga plagg.

Vårt tips är Anpassa efter tillfälle. Tänk på vilka accessoarer som passar bäst för olika tillfällen, från vardagsklädsel till festliga evenemang.

5. Färg och form

Accessoarer är ett bra sätt att lägga till en färgklick i en enkel outfit. Du kanske önskar bära mer färg, men dina plagg är främst i neutrala färger – då kan en färgstark eller mönstrad accessoar lyfta din look.

Accessoarer är även perfekta verktyg för skapa siluetter och för att förstärka eller förminska det du önskar beroende på din kroppsformstyp. Ett verktyg för att skapa balans eller obalans, vilket du föredrar.

Läs mer om accessoarer här

Läs mer om kroppsformer och balans här.

Ta redan på din kroppsform – gör en digital Kroppsformsanalys här:

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.