fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.
Hitta en perfekt klänning till sommarens fester
Välj klänning efter din kroppsform

Hitta din perfekta klänning

Mini, midi, maxi? Halterneck, båt, off-shoulder, axelbandslös eller omlott? Kärt barn finns i många varianter, och klänningar är onekligen omtyckta och användbara plagg – inte minst den här tiden på året med högsäsong för avslutningar och firanden.

Utbudet second hand brukar vara stort och bra – klänningar är ju inte plaggen vi sliter mest och m.a.o perfekta att cirkulera.

I detta blogginlägg guidar vi till den perfekta klänningen för olika kroppsformer. Som med all styling hänger det på snitt, skärning, accessoarer och skor för att skapa olika looks och silhuetter.

Vill du uppnå en balanserad silhuett utifrån din kroppsform (läs mer om kroppsformer här) finns några saker att tänka på. Med en rak kroppsform (rektangel) skapar du t ex en balanserad silhuett med en klänning som antingen förstärker upptill eller nertill och betonar midjan. En omvänd triangelform (bredare axlar jämfört med midja) får balans med extra volym kring höfter.

Klänningar för den rektangulära formen har volym upp- och nedtill med markerad midja. Omlott, empireskärning och halterneck skapar balans.

Raka enkla linjer skapar balans för en omvänd triangel. A-linje med mycket volym nertill – gärna mönster & veck – är bra liksom axelbandslös och assymetrisk one-shoulder.

Klänningar som balanserar den ovala/runda kroppsformen är t ex A-linje, empire och även omlott. Upp med midjan!

Timglasformen har naturlig balans men betonas extra med insvängd midja och skärp. Omlottklänningar förstärker silhuetten liksom volymiösa nederdelar.

Bredd och volym nertill skapar balans för triangelformen såsomA-linje- eller X-linje-klänningar.

FAKTA HALSRINGNINGAR :

Rund ringning: En klassisk rund ringning passar de flesta och ger en enkel och tidlös look.

V-ringning: Förlänger halsen och kan vara både djup eller mer försiktig – beroende på personlig stil och tillfälle.

Halterneck: Ger en spännande look och känns festlig.

Båtringning: Ger en cool look och är perfekt för att visa upp axlarna för triangeln.

Fyrkantig ringning: Ger ett strukturerat och elegant utseende.

Off-shoulder ringning: En spännande ringing som med sin assymmetri balanserar fint för omvänd triangel. 

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.