fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.

Vad är en hållbar garderob och hur skapar du den?

Att investera i en hållbar garderob är en bra idé både för miljön och för din plånbok. Men vad innebär ”hållbar garderob” egentligen? Och hur går du tillväga för att skapa den? Här är några tips för dig som är intresserad av att göra din befintliga garderob mer hållbar.

Begreppet ”hållbar garderob” syftar både till en garderob som innehåller plagg som är skapade med hänsyn till miljön, sociala aspekter och ekonomisk hållbarhet, men också en garderob där allt innehåll når maximal användning och i slutet av sin livscykel återvinns eller återbrukas på ett klokt sätt.

Målet är att minska de negativa påverkningar som klädindustrin kan ha på planeten och samhället genom att göra medvetna val när det gäller att köpa, använda och kassera kläder. När vi tittar på våra garderober försöker vi använda dessa viktiga principer:

Kvalitet över kvantitet – Fokusera på att investera i väl gjorda kläder som är mer hållbara och har längre livslängd.

Designens livslängd – Välj plagg med tidlös design så att de håller säsong efter säsong.

Bas / Mångsidighet – Satsa på basplagg och mångsidiga plagg som är enkla att matcha och använda i olika sammanhang.

Material – Köp bara hållbara eller återvunna material som har lägre negativ påverkan på miljön.

Återanvändning / Second-hand – Kan jag hitta plagget i det cirkulära flödet för att minska den övergripande resursförbrukningen?

Reparation & återvinning – Vad kan lagas eller omvandlas? Hur återvinner jag klokt?

Etiska & rättvisa arbetsvillkor – Stötta varumärken som arbetar för att säkerställa anständiga arbetsvillkor och andra sociala rättvisestrukturer.

Tvätt & vård – Vårda omsorgsfullt. Vädra i första hand och tvätta med hänsyn till vatten- & energiförbrukning samt miljö.

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.