fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.

Tips för att hitta pre-loved skatter online

Vi dyker in i den spännande världen av digital second hand och pre-loved-shopping och utforskar de bästa sätten för att hitta unika skatter online.

I och med den snabba ökningen av digitala plattformar har vintage och preloved mode aldrig varit mer tillgängligt. Oavsett om du är en vintageentusiast eller bara letar efter hållbara och prisvärda alternativ, är den digitala second hand-marknaden full av möjligheter och hjälpmedel för att hitta skatter.

Du minskar inte bara din miljöpåverkan utan kan också hitta unika plagg och accessoarer eller riktiga modefynd till en bråkdel av originalpriset. Och det finns massor av sätt att hitta de riktiga fynden. Här listar vi våra bästa tips för att bli en skilled pre-loved-skattletare.

Maximera dina chanser

Bestäm dig för vad du letar efter

Att bli en expert på att hitta dolda skatter inom digital second hand-shopping kräver lite kunskap och tålamod. Här är några tips för att maximera dina chanser att hitta de bästa fynden:

 1. Vet vad du söker och använd sökfilter smart – Fundera över vad det är du letar efter på ett ungefär. Då är det enkelt att anpassa sökfilter för att hitta exakt det du letar efter. Många plattformar erbjuder stor flexibilitet när det gäller att filtrera resultat baserat på märke, storlek, skick och pris.
 2. Var uppmärksam på kvalitet – Lär dig att identifiera kvalitetsplagg och varumärken. Ibland kan du hitta fantastiska skatter till ett bråkdel av priset bara genom att vara medveten om materialet och designen.
 3. Håll dig uppdaterad om trender – Vintage och second hand behöver inte vara utdaterat. Många trender återkommer, så var öppen för att upptäcka unika och tidlösa stycken.

Gör en virtual wardrobe

Skapa din egna digitala skattkista

Att skapa en virtual wardrobe är ett utmärkt sätt att hålla koll på dina favoritfynd och undvika överflödiga köp. Många plattformar erbjuder möjligheten att skapa digitala skattkistor eller ”wishlists”. Här är några tips för att optimera din virtual wardrobe:

 • Organisera efter kategorier – Skapa sektioner för olika typer av plagg eller accessoarer, vilket gör det lättare att hitta och planera outfits.
 • Sätt prisvarningar – Många plattformar tillåter dig att sätta prisvarningar för specifika produkter eller märken. Detta är ett utmärkt sätt att få reda på när dina drömplagg blir tillgängliga till ett överkomligt pris.
 • Dela med andra – Om plattformen tillåter det, dela din virtual wardrobe med vänner eller följare för att få feedback och tips.

Låt tekniken jobba för dig

Lär dig använda de digital lösningar som finns, t ex alerts, prisvarningsfunktioner och stående sökningar med notifikationer på de största internationella plattformarna.

Vestiaire Collective

Sökfilter

 • Märke: Välj dina favoritmärken för att begränsa sökresultaten.
 • Storlek: Filtera efter din önskade storlek.
 • Skick: Ange om du söker nya, nästan nya eller använda plagg.
 • Pris: Ställ in ett prisintervall för att anpassa din budget.

Vestiaire Collective

Söktips: Använd kombinationer av filter för att hitta exakt det du letar efter, till exempel ”Chanel handväska, storlek M, nästan ny.”

Prisvarningar: På Vestiaire Collective kan du sätta prisvarningar för specifika produkter eller märken. Gå till sidan för det objekt du är intresserad av och tryck på ”Set Price Alert.” Du kommer att bli notifierad när priset går under din angivna nivå.

Depop

Sökfilter

 • Kategori: Välj kategorin som matchar det du söker, som kläder, accessoarer eller skor.
 • Plats: Begränsa sökningen till säljare som befinner sig nära dig för snabbare leverans.
 • Prisintervall: Använd detta filter för att hitta objekt inom din budget.

Depop

Söktips: Utforska olika hashtags för att hitta specifika stilar eller trender.

Stående sökningar: Skapa en sökning med dina önskade kriterier och spara den som en favorit. Depop kommer att skicka notifikationer när nya objekt matchar dina sökparametrar.

The RealReal

Sökfilter

 • Kategori: Välj mellan kläder, väskor, skor och accessoarer för att smalna av din sökning.
 • Märke: Filtera efter dina favoritmärken.
 • Skick: Ange om du vill ha nya med lapp, nästan nya eller vintage.
 • Storlek: Begränsa resultat efter din storlek.

The RealReal

Söktips: Prenumerera på notiser för att få uppdateringar när nya produkter som matchar dina filter listas.

Prisvarningar: När du söker efter ett specifikt objekt, använd filteralternativet för prisintervall och tryck på ”Set an Alert.” Du kommer att få notiser när objektet är tillgängligt inom din budget.

Etsy

Sökfilter

 • Kategori: Välj mellan vintage, handgjorda eller second hand-alternativ.
 • Plats: Filtrera resultat baserat på säljarens geografiska plats.
 • Material: Använd detta filter för att söka efter specifika typer av material.

Etsy Vintage

Söktips: Utforska olika butiker och följ dina favoriter för att hålla dig uppdaterad.

Favoritbutiker och stående sökningar: Följ dina favoritbutiker på Etsy och spara sökningar med önskade kriterier. Du kommer att få notifikationer när nya produkter listas i butikerna eller matchar dina sökparametrar.

Beyond Retro

Sökfilter

 • Kategori: Välj mellan herr- eller damkläder för att anpassa din sökning.
 • Decennium: Filtrera efter det årtionde du är intresserad av.
 • Storlek: Ange din storlek för att hitta plagg som passar dig.

Beyond Retro

Söktips: Använd ”New In” -sektionen för att hitta de senaste tillskotten till sortimentet.

Nyhetsbrev och stående sökningar: Anmäl dig till Beyond Retro’s nyhetsbrev för att få information om nya produkter och kampanjer. Du kan också spara sökningar på deras webbplats och få notifikationer när nya varor som matchar dina sökparametrar dyker upp.

När du använder dessa filter, var flexibel och experimentera för att hitta de bästa fynden som passar din personliga stil och budget. Lycka till med din digitala second hand-shopping!

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.