kevin-laminto-saF4-j_NiHc-unsplash

Modeindustrin = klimatbov

Modeindustrin kan stå för så mycket som 10% av de globala utsläppen av växthusgaser. Som jämförelse står flyget för cirka 2-3%.

Klädproduktionen skapar årligen uppemot 92 miljoner ton avfall och förbrukar 79 miljarder kubikmeter vatten. Mode- och textilindustrin är den tredje mest förorenande branschen i världen. Men trots att vi konsumenter vid det här laget är fullt medvetna om detta så fortsätter vi att bidra genom köpa fast fashion som bygger på billig produktion och kortlivad användning av plaggen.

Det här är något vi vill ändra på. Om varje tillverkat plagg kan användas fler gånger kan stora positiva klimatvinster göras. Redan idag köps- och säljs en väldig massa modeplagg second-hand, vilket är jättebra. Men hur kan ännu fler konsumenter använda ännu fler plagg mer? At använda plaggen dubbelt så mycket ökar miljöbesparingen med ca 50%. 

Vi vill känna oss fina – mode & kläder är en stor del av vår identitet och hur vi uttrycker vår personlighet.

Vi vill ha det snabbt och enkelt – begränsad tid, många val och ständigt nya intryck/inspiration.

Vi vill använda smart teknik, ta vara på kunskap & insikter och göra smarta val/beslut.

Vi är övertygade om att digitala garderobstjänster är det som har bäst förutsättningar att förändra vårt ohållbara modebeteende. Det behöver bli enklare att sälja, köpa, byta, låna och hyra ut. Och vi gissar att du vill ha inspiration och modesjälvförtroende serverat på ett lustfyllt och inspirerande sätt.. Därför gör vi just nu ett arbete att utveckla en ny tjänst – MyShowroom – vi hoppas att du vill hänga med på resan!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *