fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.

Hur går en färganalys till?


Genom att testa olika färger mot ditt ansikte i dagsljus kommer vissa färger att harmoniera med din huds undertoner och andra inte. Det finns en mängd olika tjänster för färganalys – personliga, digitala, gör-det-själv-kit, automatiska AI-varianter på nätet etc. Vi erbjuder två typer av färganalystjänster som du kan läsa mer om här.

Färganalys syftar till att hitta vilka färger som ger ditt utseende energi, lyster och mjukhet. Är det främst varma färger som passar dig har du en varm underton, och är det främst kalla färger har du en kall underton. Du kan även ha en neutral underton om din underton är lik din faktiska hudfärg. Då kan du använda både varma och kalla färger.

VÅRA TJÄNSTER

Digital färganalys BAS

I denna enklare färganalys-tjänst (ingår även en kroppsformsanalys) besvarar du ett antal frågor på vår hemsida och skickar in bilder på dig själv. Vi analyserar bilderna och skickar din personliga analys i PDF-format inom 24 h.

Vilka färger är bäst för dig & vilka snitt balanserar din form?

Digital färganalys med videomöte

Denna tjänst ger dig en mer utförlig analys jämfört med BAS. Du träffar en stylist via videomöte under 45 min. Stylisten, med lång erfarenhet av färganalys och tränat färgöga, analyserar och definierar din underton samt ger råd kring vilka färger du passar bäst i.

Tjänsten inkluderar:
– Videomöte 45 min med stylist
– En digital moodboard med din färganalys och kropprsformsanalys. Du får information om vilka färger du passar bäst i samt övergripande tips om make-up och kläders snitt inklusive stylingråd som skapar balans för din kroppsform.

För att resultatet ska bli så bra som möjligt behöver du förbereda dig.

Ta reda på vilka färger du passar bäst i tillsammans med ett proffs

Vid videomötet bär du vit t-shirt, upsatt hår och inget smink

Vad händer under mötet?

Under mötet kommer du och stylisten testa olika färger genom att du håller/lägger upp dina plagg framför dig.

Genom att prova och jämföra varma & kalla samt klara & dämpade färger kommer stylisten att analysera och definiera din underton samt ge råd kring vilka färger du passar bäst i.

En varm person kan till exempel passa olika bra i olika varma färger, liksom en kall kan ha vissa fantastiska kalla färgmatcher, och andra inte alls lika bra.

MyShowrooms stylister har lång erfarenhet av färganalys och ett tränat öga för färg. Så passa på att ställa frågor till stylisten under mötet.

Måste jag slänga ut hela min garderob om det visar sig att jag har ”fel” färger i garderoben?

Nej självklart inte! Färganalys handlar om att hitta färger som lyfter dig. Analysen använder du som en vägledning för att planera och komplettera din garderob och dina outfits. Men grunden är alltid vad du gillar och tycker att du passar bra i.

Ett enkelt stylisthack är att använda en scarf i någon av dina bästa färger närmast ansiktet. Då kan plagg som egentligen inte är riktigt rätt färgmässigt fungera utmärkt ändå.  

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.