fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.

Enkla stylingtips med hårklämmor

Vi frågade våra vänner på håraccessoarföretaget ByBarb om enkla och snabba stylingtips för sommarhåret – och vi fick så mycket bra tips som vi samlat nedan.

Här har håret tvinnats innan det sätts upp med klämma

Hårklämma

Hårklämmor är riktiga lifesavers, som kan användas på oändligt många sätt. På sommaren är de perfekta för att ordna frisyren på ett kick – från hängmattan till fixad look. Sidensnoddar är också bra, känns eleganta med sin glansiga textur, förgyller frisyren och ger en lyxig och fräsch känsla.

Heluppsättning med hårklämma

Känner du dig allmänt risig i håret och bara vill få bort det från ansiktet – ja då är det absolut enklaste att sätta upp hela håret med en hårklämma.

Gör så här

Kamma eller borsta ihop hela håret, ta håret som om du skulle göra en hästsvans, vira ihop det och fäst med en större klämma.

Vill du göra frisyren mer avslappnad kan du dra fram två slingor framme vid luggen. Fördelen med att använda klämma för hela håret är dessutom att du döljer dina toppar om de är lite spretiga och kluvna.

Klämmor på detta sätt är så förlåtande, samtidigt som de ger dig en elegant frisyr.

En litet slarvigare variant kan vara fint till fest

Stram svinrygg med klämma funkar för de flesta tillfällen

Halvuppsättning med hårklämma

Har du lite längre eller tjockare hår och känner för att ha det uppsatt, men ändå inte, är en halvuppsättning alldeles perfekt!

Gör så här

Ta klämman och sätt bara upp det övre håret. Beroende på utseendet på klämman kan den här frisyren passa både till vardag och festligare sammanhang. Säkra med lite hårspray så att frisyren håller.

Klämman ger ett litet mjukare intryck än en snodd

Istället för half-up-half-down är det fint med klämma

Hästsvans med klämma

En superstilig favorit som såklart funkar både till vardag och fest är den strama eleganta hästsvansen med en dekorativ klämma på.


Gör så här

Borsta noggrant igenom håret och fäst med en stadig snodd, gärna lite längre ned på huvudet. Sätt klämman över snodden så att den täcks. Säkra med hårspray eller lite glansspray för en festlig look.

Med en bredare klämma döljer du snodden till hästsvansen

Klämmor som dekoration

På sommaren kan man ta ut svängarna och vara extra lekfull. Kör gärna på dina vanliga uppsättningar, men prova att addera en dekorativ klämma för att skapa en festlig twist. Fäst några söta klämmor i din fläta! Eller vira upp flätan och fäst den med hjälp av flera klämmor.

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.