fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.

Att skapa en stil

Att skapa en stil handlar inte om att ha garderoben full av moderna kläder och ett obegränsat klädkonto. Det handlar mer om att hitta vad som passar just dig och din unika personlighet. Och att våga prova sig fram. Vi har samlat några supertips som kan hjälpa dig att utforska vad din egen, unika stil handlar om.

Många stylister och modejournalister pratar om vikten av att hitta sin egen stil. Men sanningen är den, att för oss vanliga människor som inte lägger massor med tid på att följa med i modeflödet, så är det inte helt lätt att veta vilka vi är och vad som kan göra det där lilla extra för att anpassa vår garderob efter vår personlighet.

Helt ärligt så är nog de flesta av oss ganska avundsjuka på de lyckliga människor som hittat sin unika stil. Det är ju så härligt med människor som vågar och som verkar trygga i sin garderob. Men vad har de som inte du har? Inte så mycket alls gissar vi. Genom att följa dessa tips kan du själv börja utforma din egna unika stil och skapa en garderob som är både stilsäker och personlig.

1. Utforska olika stilar

Prova på olika stilar och se vad du tycker om. Ta inspiration från olika källor, som till exempel modebloggar, sociala medier, tidskrifter och filmer. Testa att leva dig in i en annan person – vad skulle hen ha på sig i din garderob?

Vi har samlat några roliga tips längre ner

2. Hitta dina favoritplagg

Identifiera vilka plagg som du trivs bäst i och känner dig mest bekväm i. Detta kan hjälpa dig att hitta din stil och skapa en garderob som du verkligen gillar. När du hittat några vinnare så återanvänder du dessa plagg om och om igen.

Att kombinera med något som är hett den här säsongen kan sen fräscha upp ditt favoritplagg.

Det finns massor av sätt att styla din bästa kappa. Så om du älskar den, behåll i många år och testa tillsammans med nya plagg du inte använt tidigare.

3. Använd accessoarer

Accessoarer kan ge en outfit det lilla extra och hjälpa dig att skapa en unik stil. Du kan använda allt från smycken till hattar och skor för att lägga till en personlig touch. Följ några modeskapare på Instagram för att få daglig inspiration. Här är några av våra favoriter.

4. Mixa & Matcha

Tänk utanför boxen och mixa och matcha olika plagg och stilar. Saker som inte passar ihop retar nämligen ögat och kan ge en härlig twist till din look. Testa att kombinera en elegant klänning med en läderjacka, en gammal t-shirt tillsammans med något lyxigt, silkigt eller ett par sneakers eller snörkängor till en väldigt strikt kostym.

5. Välj kläder som passar din kroppsform

När du väljer kläder är det klokt att tänka på din kroppsform och välja plagg som framhäver dina bästa drag. Det får dig att känna dig mer självsäker och bekväm i din stil. Om du är osäker – boka en kroppsformsanalys med en av våra stylister!

6. Skapa en signaturlook

Att skapa en signaturlook kan hjälpa dig att definiera din stil och skapa en unik image. Detta kan till exempel vara att alltid bära en viss färg, ett specifikt plagg, en viss typ av skärning eller en viss typ av smycke.

Ha så kul i garderoben!

Dela det här inlägget
Bloggen

Bli ett ace på hållbart mode tillsammans med oss! I vår blogg kammar vi nätet och forskningen tillsammans med några av de skarpaste hjärnorna inom hållbarhet.