Använda moodboards

Det är lätt att bli överväldigad av möjligheterna i sin egen garderob. Ett sätt att ta kontroll över sin stil och skaffa en tydlig riktning är att jobba med moodboards. 

För stylister, kreatörer och inredare har moodboards länge varit ett klassiskt verktyg. Fantastiskt för att förklara idéer och känslor för andra men framförallt ett sätt att samla sina tankar och idéer för att få en bild över vilken riktning man vill ta. 

Moodboards kan vara både digitala eller fysiska. Det finns massor med verktyg och appar för att skapa digitala moodboards; Canva, Milanote, Pinterest, Photoshop, Powerpoint, listan kan göras hur lång som helst. 

Eller gör som en av grundarna till MyShowroom, som länge haft en liten anslagstavla i sin garderob. Där kan du samla bilder, urklipp, materialprover och små detaljer och idéer från saker du gillar. 

Oavsett om du är digital eller fysisk så sker det magiska när du sätter ihop allt material tillsammans. Att skapa en överblick på allt du gillar gör det superlätt att sortera bland idéerna. Och, framförallt, sortera bort det du inte tycker passar in.