fbpx
Hitta din stil. Planera färdiga looks. Skapa en hållbar spännande långsiktig kreativ unik rolig garderob.

VÅRA BÄSTA TIPS PÅ MAKE-UP FÖR DIN FÄRGPROFIL

The
Colorshop

Vill du lära dig mer om hur du kan använda make-up för att framhäva dina naturliga färger? I vår Colorshop hittar du massor av tips och handfasta råd, tillsammans med färger och produkter som vi tycker att du borde prova.

Make-up enligt dina personliga färger

När du gjort din färganalys har du fått bra koll på vilka färger och plagg som passar dig bäst. Men vi vet att när det gäller make-up kan det kännas litet krångligare. Det är långt ifrån alla som är väl bevandrade i sminkdiskarna och dessutom har du möjlighet att förstärka eller dölja dina naturliga färger eller kombinera dina varma färger med kalla accenter eller tvärt om. 

För att det ska kännas enklare och mer överskådligt har vi har samlat en massa tips och tricks för att göra det lättare för dig att välja rätt färger, produkter och tekniker. Och vi har valt ut våra favoritprodukter i varje kategori, för din inspiration och vägledning.

Och glöm inte – make up och färg är ett roligt, enkelt, hållbart och relativt billigt sätt att skapa stora förändringar. Så glöm inte bort att njuta av det!

Make-up enligt dina färger

The Color Shop

Låt oss hjälpa dig framhäva din naturliga skönhet genom make-up som är anpassad efter dina färger

De bästa produkterna för dig med

Varma klara färgtoner

Du som har varma klara toner har en varm hudfärg med gula toner och passar bäst i make-up med varma, jordnära färger som har låg andel svart i sig. Dina naturliga färger är friska, klara och ljusa med varm underton.

Tänk på

Undvik

Dina bästa

Accenter

Anastasia Beverly Hills Eyeshadow Palette Soft Glam

565 kr

Hela 14 skuggor från Anastasia Beverly Hills. Massor av färger från matt till krom och metallic. Endast den svarta och mörkaste bruna du kan använda med försiktighet. Inkluderar även en pensel med två olika borstar.

LH Cosmetics Multi-use Lipstick Fantastick Die

229 kr

Vi gillar verkligen svenska Linda Hallbergs make-up. Hög kvalitet och rimliga priser. Detta är ett mjukt och krämigt läppstift som du också kan använda som cremerouge. Applicera med pensel eller fingrar både på läppar och kindben. Parfymfritt och Spf.

Hourglass Ambient Lighting Blush Diffused heat

469 kr

En hybrid som är perfekt för dig som gillar mjukt resultat och glow. Produkten är en blandning av en higlighter och en blush/rouge. Finns i massor av färgställningar men vi gillar Diffused Heat för dig som är varm och klar i dina färger.

De bästa produkterna för dig med

Kalla klara färgtoner

Du som har kalla klara toner har en kall hudfärg med rosa toner och passar bäst i make-up med klara svala färger som har låg andel svart i sig. Dina naturliga färger är klara och rena och har hög kontrasteffekt. Du passar bra i klara, kraftiga, livliga eller rena, isiga färger samt kritvitt.

Tänk på

Undvik

Dina bästa

Accenter

LH Cosmetics Aim Higher Palette

499 kr

Denna palett från Linda hallberg har skuggor med glitter och skimmer i kalla, klara toner och svart. Två av skuggorna går att använda med blöt pensel för djupare täckning.

Hourglass Phantom Volumizing Glossy Balm Entice

430 kr

Hourglass är dyrt men har fantastisk kvalitet på sin make-up. Vi gillar särskilt deras läpprodukter och highlighters. Om du vill gå litet mörkare så är färgen Entice helt rätt för dig som är kall och klar i dina färger.

Hourglass Ambient Lighting Powder Ethereal Light

649 kr

Detta är en riktig wow-produkt som kallas fotopuder. Massor av små partiklar som skickar ljuset åt olika håll ger en fräsch och utjämnad yta med superlyster. För ljus hy rekommenderar vi färgen Ethereal Light, mellan hy Dim Light och mörkare hy Transcendent Light. Alla kalla i tonen.

De bästa produkterna för dig med

Varma dämpade färgtoner

Du som har varma, dämpade toner har en varm hudfärg med orangea eller rosa toner och passar bäst i make-up med varma, jordiga färger som har högre andel svart i sig. Dina naturliga färger är gyllene och dämpade.

Tänk på

Undvik

Dina bästa

Accenter

Bare Minerals Mineralist Eye Shadow Palette Warmth

390 kr

Denna palett från Make Up Store med både matta och metalliska ögonskuggor funkar både för vardag- och fest för dig som har varma, dämpade eller neutrala toner. Dessutom vegansk!

Erborian BB Creme Chocolat

579 kr

En BB creme är bra för dig som inte vill ha foundation med täckande resultat, utan mer en dagkräm med utjämnande effekt. Erborian har många bra varma nyanser av BB, både ljusa och mörka. T ex Chocolat för dig med mörk och Doré för dig med ljusare hy. Fräsch, lätt och god svag doft.

Nars Laguna Bronzing Powder

579 kr

Nars är ett av våra favoritmärken och deras bronzer Laguna är litet av en kultklassiker. Finns numer i flera nyanser för att passa väldig ljus till mörk hy. Bronzer är en perfekt flera-i-en-produkt eftersom du kan använda den som en blush, en bronzer, en ögonskugga och för en mjuk contouring.

De bästa produkterna för dig med

Kalla dämpade färgtoner

Du som har kalla dämpade toner har en kall hudfärg med rosa ton och passar bäst i make-up med mjuka, svala färger som har högre andel svart i sig. Dina naturliga färger är klara och rena och har kontrasteffekt.

Tänk på

Undvik

Dina bästa

Accenter

Maybelline The Nudes Eyeshadow

169 kr

En kall och dämpad ögonskuggspalett från Maybelline New York. Både matta och skimrande skuggor gör att den funkar för både fest och vardag. Några av de skimrande skuggorna har litet varmare, guldigare ton så de bör du använda som accent och inte som heltäckande färg.

LH Cosmetics Fantastick Rosa

259 kr

Vi gillar verkligen svenska Linda Hallbergs make-up. Hög kvalitet och rimliga priser. Detta är ett mjukt och krämigt läppstift som du också kan använda som cremerouge. Applicera med pensel eller fingrar både på läppar och kindben. Parfymfritt och Spf.

Rare Beauty Soft Pinch Liquid Blush Encourage

389 kr

Rare Beauty som startades av Selena Gomez har flera produkter vi gillar. Bland annat deras fantastiska crémerouge som finns i både varma och kalla färger och ljusa och mörka toner. Går lika bra att applicera med fingrar som borste. Eftersom den har mycket pigment i sig så är den superdryg och håller länge.

hej@myshowroom.se

MyShowroom erbjuder digitala garderobstjänster för dig som gillar mode, men som vill minska din klimatpåverkan. 

Älska mode mer hållbart.

© 2022 All rights Reserved. Design by MyShowroom.​