Veckans Blogg: Sofie Smärtrick

Sofie1

Veckans Blogg denna veckan är Sofie Smärtrick som handlar om makeup och skönhet. Sofie frilansar som makeupartist samtidigt som hon heltidsjobbar på Gina Tricot i Oslo.

Vad har du för utbildning?
– Jag gick en 19 veckors utbildning på Makeupstudion i Göteborg. Den finns även i Stockholm, Malmö och Borlänge. Under utbildningen lärde vi oss allt från naturliga sminkningar till bröllop, dragqueen och Twiggy. Vi hade även hårstyling- och hudvårdskurser.

Vad tycker du är roligast med ditt yrke?
– Att man får en speciell tillit från sina kunder som får en att känna, ” det är jag som kan” , och att träffa massa nytt folk i olika spännande arbetsmiljöer.

Sofie2

Har du några favoritprodukter som du använder?
– Jag älskar i.d mineral smink. Du får en perfekt och naturlig bas som håller hela dagen. Favoritmascaran kommer från Lancôme och heter Definicils och så använder jag Lumenes hudvårdsprodukter.
– När jag jobbar så använder jag produkter från ett märke som heter Färg. Hållbart smink som är lätt att jobba med och ger det perfekta resultatet som jag vill ha.

Hur ser en vanlig vardagsmake ut för din del?
– Jag lägger mest tid och energi på en perfekt bas. Rouge i aprikosrosa färg ger ett friskt intryck. Jag målar alltid ögonbrynen med snedskuren pensel och matt ögonskugga. Mascara och lite svart kajal i ytterkant på ögonlocket så att ögat öppnas upp. Ljus ögonskugga, rosa eller ljusbrun funkar alltid! Och glans på läpparna!

Vad tycker du folk ska tänka på som vill bli makeup-artister?
– Det är jätteroligt men det tar tid att lära sig och det är mycket svårare och tuffare än vad många tror. Man måste ge 110% och brinna för att sminka, annars är det inte värt den tid och de pengarna på utbildningen. Det är svårt att jobba som makeupartist på heltid och leva på det men skapar man ett bra kontaktnät så kan man komma långt!

Till bloggen

One thought on “Veckans Blogg: Sofie Smärtrick

  1. Jag gillar verkligen denna bloggen 😀 Stor tumme upp!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.