Uppsala Magic and Comedy – festival med humor och magi!

Uppsala Magic and Comedy festival

Myshowroom har tagit reda på höjdpunkterna och allt annat roligt du inte vill missa! Johan Ståhl som är festivalens arrangör berättar om allt som händer.

FAKTA: Uppsala Magic and Comedy är en festival som pågår den 25-27 april på Uppsala Stadsteater. Uppsalamagicandcomedy.se

Johan Ståhl, arrangör av festivalen, är en trollkarl och drömmare som tycker att det roligaste som finns är att kasta sig ut i ett äventyr utan att veta vad det ska leda till. Johan har trollat sedan han var 14 år och haft trolleri som yrke de senaste 12 åren. Johan har även tävlat vid de största internationella tävlingarna i världen med stor framgång under de senaste åren. Här berättar han allt om hur idén till Uppsala Magic and Comedy uppstod till delar i programmet du absolut måste uppleva.

Hur kom du på att anordna Uppsala Magic & Comedy?

– De senaste åren har jag jobbat på de största trollerifestivalerna i världen och tänkte att detta skulle jag vilja anordna i Sverige. Efter fem års letande efter en samarbetspartner utan framgång bestämde jag mig för att göra det helt själv. Det blev 56 artister från fyra världsdelar. Jag är oerhört stolt över det fantastiska programmet!

Vad händer mer under helgen förutom de delar i programmet som kostar?

– Vi har en uppsjö av kostnadsfria aktiviteter. Ett rum med optiska illusioner som man kan få prova, mingeltrollkarlar, karikatyrmålare, gatuartister mm. Utöver det så har vi en maskeradtävling där vinnaren får 10 000 kr att resa för, presentkort hos Resia.

MAGIC

Kommer man kunna träffa sina idoler?

– Det kommer finnas möjlighet att få träffa sina magiska och komiska idoler. Jag vet att Tobbe trollkarl kommer att titta in till Magicland som ställer ut och säljer trolleritrick. Efter att Uppsala stadsteater slagit igen portarna så kommer artisterna och gästerna att kunna mingla vidare till Hotell Gillet där det är After-show, ungefär som After-ski.

Vad händer under helgen för alla som inte är barnfamiljer?

– Vi har ett par shower där barnfamiljer inte är lämpade. Då tänker jag speciellt på Magnus Betnér, Fredrik Andersson och Scott Capurro.

Vad bör man absolut inte missa?

– Nu är jag en smula partisk då jag själv har handplockat alla akterna så jag skulle så klart säga "allt!". Men det går ju inte. Om jag fick lyfta fram en riktigt unik föreställning så skulle det kanske vara One man show med Ralph Harris. Extremt rolig komiker från LA. En av mina personliga favoriter i hela världen!

Kan festivalen vara något för dig och din familj? Läs mer på Uppsala Magic and Comedys hemsida HÄR.  
Foto på Johan Ståhl: Zakary Belamy

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.