TIPS FRÅN MYSHOWROOM – HUR DU FÅR BLOGGEN EXPONERAD PÅ STARTSIDAN

Startsida-Myshowroom

Att synas på startsidan av en bloggportal kan betyda att folk får upp ögonen för din blogg och således ökar din trafik. Och att synas är väl egentligen alla bloggares önskan, att få flera tusen nya läsare som besöker och kommenterar i din blogg. Det finns vissa saker som gör att vissa bloggar är mer uppskattade än andra och en stor bidragande faktor är bilderna.

Att många bloggar från mobilen undgår väl ingen, men hur kul är det egentligen att läsa en blogg med bara en massa suddiga bilder som är tagna med mobilkamera?! Att blogga med snygga bilder innebär inte nödvändigtvis att man måste införskaffa en jättedyr systemkamera, men det finns modeller som inte alls är särskilt dyra. Systemkamera är det allra bästa att fota med och snygga bilder uppskattas av läsare.

Bra ljus och rätt tillfälle

Det funkar att fota med mobilkameran ibland, vid stillastående saker i bra ljus så kan man få till hyfsade bilder men att alltid ta bilder på sig själv i spegelvänd kamera med sin iPhone ger ingen rättvis av dig. Det funkar ofta väldigt bra med en bra kompaktkamera med minst 10 megapixlar, men allra bäst är ändå systemkameran.

Det vi på Myshowroom letar efter när vi väljer ut bloggar som ska exponeras på startsidan är alltid snygga bilder, alltid, alltid, alltid. För oss spelar det ingen roll om bloggen är stor eller liten, använder du dig av snygga bilder i din blogg så kommer den uppmärksammas av oss på redaktionen och chansen att just din blogg hamnar på startsidan är stor.

För att få extra bra bilder, be gärna någon i din närhet ta kort på dig istället för att du själv tar kort på dig i spegeln t.ex. Dessa bilder blir alltid bäst och du slipper ha en stor kamera som täcker halva ansiktet.

Vad använder du dig av för kamera när du bloggar? 

15 thoughts on “TIPS FRÅN MYSHOWROOM – HUR DU FÅR BLOGGEN EXPONERAD PÅ STARTSIDAN

 1. Jag använder mig utav nikon D3100, systemcamera!
  I min kategori fotografering finner mina läsare
  Extra fina bilder som jag tagit på naturen, mig &
  På mina vänner! En blogg blir bra, med bra bilder!

 2. Jag har även jag med en Nikon D3100 som jag verkligen äääälskar!! Älskar att ta bilder med den & även när andra tar bilder på mej. Finns ett antal bilder på min blogg som är tagna med den. Love it!

 3. Jag tycker inte att bilderna är det viktigaste men en del av bloggandet och självklart blir det intressantare att titta på om det är fina bilder. Men är inte skrivandet och vad du bloggar om mer viktigare? Läsare måste ha ett intresse av dig och vad du skriver om och inte bara se bilder. Om man bloggar om djur och har fina bilder på djur och en läsare hittar din blogg som är intresserad av mode spelar det ingen roll om bilderna på djur är tagna med en bra kamera läsaren kommer bläddra vidare bara. Kramar Isabelle

 4. Jag använder mig utav Nikon 1 🙂

 5. Håller med om att bilderna är något av det viktigaste i en blogg, finns det bilder så stannar läsarna. För vem orkar egentligen läsa en lååååång text, utan några bilder?! Inte jag iallafall!
  Jag använder mig av min iPhone 4s för tillfället då min systemkamera gått sönder, men ska snarast införskaffa mig en ny i en nyare, bättre modell förhoppningsvis 🙂 Kramisar Carro

 6. Jag tror att bilderna fångar uppmärksamhet, sen handlar det mycket om hur och vad man skriver 🙂 <3 

 7. vendelajosefsson skriver:

  Jag använder mig av en nikon D3100, den är rätt bra får in bra ljus.
  Tar mina outfits med den och älskar att fota och synas!

 8. Jag använder mig mest av min systemkamera. En nikon. 
  Jag använder mig utav både min systemkamera och mobilen men kanske ska bli lite bättre med att fotta med systemkameran istället då 🙂

 9. Om bilderna har en sån stor betydelse så förvånar det mig att många av bloggarna som ligger på bloggportalens startsida har just det: suddiga och kassa bilder.

 10. Jag ändvänder mig av canon 500D men det hjälper inte har ni fler tips för att synas? 🙂

 11. Tjo! Jag använder mig av en liten samsung PL90 som jag tycker är jätte bra och lätt att få snygga bilder med. Den täcker inte heler “halva ansiktet” när man tar bilder själv i spegeln som andra systemkameror gör. Looove it 😉

 12. Jag tar bilder med min Iphone 5 men den tar grymt SNYGGA bilder och inte suddiga alls.. Se efter vad ni tycker om det duger???? =)

 13. Paulina Lennartson skriver:

  iPhone 5, Sony digitalkamera & Nikon D3100 som jag älskar! 😀

 14. mynameisjossan skriver:

  Jag använder Sony Xperia Z1, samt min Canon IXUS 210 och även Canon EOS 600D. Älskart att fota, finns många fina bilder att spana in på min blogg

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.