Tvillingarna Vanessa och Vendela: “Kunskap är makt”

w-laukkanens-intervju

Tvillingarna Laukkanens, Vanessa och Vendela, driver tvillingbloggen Wlaukkanens tillsammans på Myshowroom, här berättar de om resorna, träningen och framtidsplanerna om jobb utomlands.

Tvillingarna Vanessa och Vendela

Ålder: 16 år
Bor: Trosa
Gör om dagarna: Går första året på Östra Reals gymnasium
Blogg: wlaukkanens.myshowroom.se ››

Hej på er! Berätta, vad handlar er blogg om?

– Om allt möjligt! Vår vardag, våra resor, träning, shopping, tips på en massa olika saker och våra personliga åsikter.

Hur kommer det sig att ni har valt att blogga tillsammans?

– Vi tänkte att två tvillingar som bloggar tillsammans inte är så vanligt, vilket kan vara kul för läsarna. Att ha en blogg tillsammans gör det också mycket roligare och enklare att hålla upp en bra uppdatering, vilket vi tycker är väldigt viktigt när man har en blogg!

Vilka ska inte missa er blogg?

– De som vill läsa en positiv blogg som riktar in sig på flera olika ämnen. När man lämnar vår blogg ska man känna sig glad och peppad, inte deppig.

laukkanens

Hur skulle ni beskriva varandra som personer?

– Vendela är envis, principfast, gillar inte orättvisa, ödmjuk, världsförändrare, tålmodig, empatisk, givmild, eftertänksam och mörkrädd.

– Vanessa är mörkrädd, grubblande, principfast, rakt på sak, empatisk, påhittig, omtänksam, har fobi mot baciller, rolig och givmild.

Att vara tvillingar – berätta, hur är det?

– Den här frågan får vi väldigt ofta och vi vet ju inte hur det är att inte vara tvillingar, eftersom vi alltid har haft varandra. Men det kan liknas vid att ha sin bästa vän med sig överallt, fast ett snäpp ännu bättre – vi vet att vi aldrig skulle svika varandra.

Bästa vänner eller bara systrar?

– Bästa vänner helt klart.

Hur pass lika är ni till sättet?

– Vi är väldigt väldigt lika, men det är klart att vi inte är kopior så det finns saker som skiljer oss åt. Men vi tänker och tycker alltid likadant om det mesta.

Vad skulle ni säga är det som skiljer er åt mest?

– Vendela visar känslor mer medan Vanessa håller dem mer inom sig. I klädstilen skiljer vi varandra åt, då Vanessa har en mer "tuff" stil och Vendela har en mer "söt" stil.

Vem är mest morgontrött?

– Det kan nog vara Vanessa.

Vem är bäst på att spara pengar?

– Vanessa är mer sparsam. Vendela kan hitta något att köpa i vilken affär vi än är i, något som hon bara "måste ha", så Vendela slösar nog lite mer.

Vilka fördelar har ni haft som tvillingar genom åren?

– Det finns många fördelar med att vara tvillingar, vi har blivit väldigt uppmärksammade i olika sammanhang, men den största har nog varit att vi är starka i varandra.

wlaukkanens

Vilket resminne är ert bästa?

– Eftersom vi reser väldigt mycket så har vi varit med om så många sjukt häftiga och underbara saker, så det är svårt att bara välja en. Men några vi minns speciellt mycket är nog; helikopter turen över Grand Canyon, danslektionerna på Broadway i New York, solnedgången på Sunset beach på Hawaii, vattenshowen man fick goosebumps av utanför världens högsta byggnad i Dubai och när vi bodde vid världens finaste strand på Turks & Caicos öarna.

På vilket sätt försöker ni vara förebilder för andra unga tjejer?

– Vi vill uppmuntra andra att kunna stå upp för sig själva, vad man själv vill och tycker. När man är ung i dagens samhälle är det många som tycker att man kan testa på det ena och det andra bara för att man är ung en gång. Vi tycker att man ska ta vara på alla bra möjligheter, lära sig tänka efter innan man gör någonting så att man kan stå för de valen man gör. Vi har fått höra att många läsare gillar att vi har en positiv inställning till livet, och det är det vi vill förmedla till alla och särskilt till dem som har det tufft.

Vanessa Laukkanen

Vanessa Laukkanen

Vilken träningsform kör ni?

– Vi dansar balett och jazz ungefär 8 timmar i veckan, och så gymmar vi så mycket vi hinner. Då kör vi amrap eller tabata och styrka, och ibland kan det hända att vi är med på brottarnas uppvärmning.

Varför tränar ni?

– För att vi tycker att det är väldigt roligt, nyttigt för kroppen och ett bra sätt att ta ut negativ energi på. Sen sätter vi alltid upp små mål för att nå dit vi vill, och det är individuellt för alla vad man har för mål med sin träning.

Vendela Laukkanen

Vendela Laukkanen

Hur viktigt tycker ni att det är att skaffa sig en utbildning?

– Det är absolut det allra viktigaste för alla, för oavsett om man vill bli skådespelare, idrottare eller dansare så är det alltid viktigt att ha en utbildning att ramla tillbaka på om det inte blir som man har tänkt sig. Vi tror på att kunskap är makt oavsett inom vilket område man vill utbilda sig i.

Vad har ni för framtidsplaner?

– Ända sedan vi var i New York första gången har vi haft en dröm om att flytta dit. Då skulle vi först öppna ett katthem och ett cupcake café på samma gång. Sedan ville vi ha ett eget klädmärke. Men nu studerar vi till jurister. Våra framtidsplaner kanske inte kommer vara detsamma om 5 år, men vi har alltid varit säkra på att vi vill öppna något eget och flytta utomlands.

Vad står högst upp på era önskelistor i år inför julen?

– Högst upp på önskelistan står alltid en resa, och som tur är så åker vi till Mauritius på juldagen, men en bikini eller en klänning till nyår skulle inte sitta fel.

Följ tvillingarnas vardag i bloggen wlaukkanens.myshowroom.se ››

Blogga på Myshowroom.se

Har du också en blogg på Myshowroom som du tycker bör uppmärksammas? Maila ditt tips till stina@myshowroom.se och skicka med dina allra bästa bilder! Har du ingen blogg hos oss är du varmt välkommen att börja blogga här och bli en del av MSR-gänget!