Sanna Dahlström: “John har aldrig varit speciell för mig för att han har spelat fotboll”

sannadahlstrom

Lär känna Myshowrooms nya toppbloggare Sanna Dahlström, hon lever livet som “fotbollsfru” i Spanien och är tillsammans med en av Sveriges mest omtalade fotbollsspelare, John Guidetti. Här berättar Sanna om hur det var att flytta hemifrån som tonåring, plugga sista året på gymnasiet på distans och hur hon spenderar dagarna idag.

Om Sanna Dahlström

Ålder: 23
Bor i: Vigo, Spanien
Sambo: John Guidetti
Gör om dagarna: Pluggar spanska, agerar hemmafru och försöker hålla igång träning!
Blogg: sannadahlstrom.com ››

Välkommen till Myshowroom, du är helt ny i bloggvärlden – berätta, hur känns det?

Tack! Det känns jättebra, mycket tankar och funderingar på hur mycket jag vill blotta mig, alltså hur personlig jag vill vara, för jag vill inte endast vara ytlig. Vill också ändra alla dessa fördomar som finns gentemot oss fotbollsflickvänner/fruar.

Kan du berätta om dig själv för alla nya läsare?

Jag är en tjej med fötterna på jorden som hatar orättvisor. Jag älskar att jobba med barn och ungdomar och önskar att jag kunde göra det mer ofta än vad jag gjort. Jag har mycket i bagaget och kan ofta relatera till vad som händer i andras liv, jag är inte riktigt född med “silversked i mun”. Min favoritfilm genom tiderna är utan tvekan Lejonkungen och ser den gärna 4-5 gånger om året, speciellt under somrarna då jag jobbar på kollo. Jag skulle nog säga att jag är väldigt ärlig, säger oftast vad jag tycker, jag är också väldigt omtänksam.

LÄS MER I SANNAS BLOGG: Who am I ››

sannadahlstrom

Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? Kan du berätta om den tiden i ditt liv?

När jag var precis fyllda 17 år så flyttade jag hemifrån, eller inte från mina föräldrar utan från min storasyster som jag bott hos i 1,5 år. Jag bodde då i en förort i Stockholm i en lägenhet på 28 kvm.
Den tiden i mitt liv var ganska dyster, tappade en del kontakt med hela min familj men det positiva var att jag fick en väldigt bra kontakt med många av mina vänner som hängde en del hos mig. Det var ganska ensamt, rätt ofta, och svårt att få ihop ekonomin, jag fick SOC-bidrag på 3500kr utöver att de betalade min hyra. Så i grund och botten var det inte alls som det såg ut utifrån, en 17åring med egen lägenhet, slippa regler.

Har du några bra tips till ungdomar som tröttnat på skolan och funderar på/eller har hoppat av gymnasiet?

Ja absolut, prata med en vuxen och framför allt en studievägledare! Men tänk också igenom ditt beslut ordentligt, att jobba bara för pengar är något jag inte rekommenderar, pengar kommer aldrig göra dig lycklig. Och är fallet att du redan hoppat av, så tycker jag att du ska testa på olika service jobb. Ångrar du ditt beslut kan du alltid börja i skolan igen, prata med en studievägledare som kan hjälpa dig!

Du pluggade sista året på gymnasiet på distans från Holland, hur kommer det sig och hur var det?

Jo, jag och John tröttnade på att ha ett förhållande på Skype så vi bestämde att jag skulle flytta till honom i Manchester. 2 veckor efter jag packat upp mina saker i lägenheten blev John utlånad till Feyenoord (en klubb som ligger i Rotterdam) så jag fick packa och bara någon dag efter reste vi till Holland. Det var ganska svårt att plugga distans, men jag hade ju tiden och stödet som gjorde att jag tog mig igenom det.

john-guidetti-flickvan-sanna

“John har aldrig varit speciell för att han spelat fotboll, utan för mig är han speciell för att han är en fantastiskt bra människa”

Du är ju tillsammans med en av Sveriges mest omtalade fotbollsspelare, hur skulle du säga att det har påverkat ditt och ert gemensamma liv?

John har aldrig varit speciell för att han spelat fotboll, utan för mig är han speciell för att han är en fantastiskt bra människa. Men såklart har det varit mer annorlunda än vad jag kunde föreställa mig. John får ju göra något han verkligen brinner för, och jag får vara med och stötta. Det som påverkar är väl mest att jag alltid måste tänka på vad jag säger. Eller att faktiskt min egna släkt frågar mer om honom än vad de gör om mig.

LÄS MER I SANNAS BLOGG: How we met ››

sanna-flickvan-jonh-guidetti

Vad är det bästa med att vara flickvän till en välkänd fotbollsspelare?

Wow, det finns mycket bra att säga. De bästa med det är alla möjligheter jag får, att jag får erfarenheter ifrån varje land jag får bo i, eller spendera tid i. Jag får umgås med en kille jag verkligen ser upp till som dessutom är en förebild för andra, vilket gör mig väldigt stolt.

Skulle du säga att det finns mindre bra saker också?

Absolut, jag skulle aldrig låtsas som allt är perfekt. Det värsta är att vi är ifrån våra familjer och våra vänner men också allt hat emot John men också mot mig ibland.

Vad är det för hat ni utsätts för? Och hur hanterar du det?

Det är mest John som blivit utsatt skulle jag säga. Jag har mest blivit kallad golddigger typ. Jag tar inte åt mig alls för jag har aldrig varit en sådan som tar åt mig om någon tycker något dåligt om mig. Men jag är emot mobbning, och det är så jag ser det som.

Hur ser ert liv ut i Spanien, ni är ju båda väldigt aktiva i barn och ungdomars liv?

Jag jobbar på kollo på somrarna som kolloledare, vilket jag älskar. En dröm är att i framtiden kunna öppna något eget kollo eller liknande. Annars har jag under det här året jobbat på 127festivalen som befinner sig ute i Skärholmen (området jag är ifrån). Jag jobbade i fotbollsgruppen med att anordna fotbollsturneringar för ungdomar, vilket var jättekul men det har varit mycket fram och tillbaka till Sverige och kände att i höst vill jag stanna i Vigo på heltid.

sannadahlstrom

Hur många länder har ni bott i? Har du hunnit lära dig några nya språk? 

Vi har bott i England, Holland, Skottland och nu i Spanien. Jag var för ung när vi bodde i Holland för att inse att kunna språk är en fördel, men nu i Spanien pluggar jag och det går framåt skulle jag säga. Engelskan har vi med oss från skola i Sverige men den har utvecklats enormt, men klart jag glömmer en del ord när jag inte längre pratar så ofta!

Du och John träffades på en fotbollsskola – hur ser din egen relation till fotbollen ut idag? Spelar du fortfarande och skulle du vilja att det var på en ”högre” nivå? 

Tyvärr spelar jag inte längre, men tränar faktiskt rätt ofta med John på hans extra pass. Tyvärr är inte damfotboll lika karriärs anpassat som herrfotboll, så var aldrig en stor drömmare utan hade fotbollen för att komma bort ifrån vardagen. Dock är det ingen jag känner som är bättre än mig på att kicka boll med knäna.

Nu har du börjat blogga som toppbloggare här på Myshowroom, berätta – vad kommer dina läsare att få läsa om i din blogg? 
Massa om vad jag gör på dagarna, framtiden, mina tankar och känslor, träning, fotboll och mycket om hur livet som fotbollsflickvän/fru kan vara.

Läs mer i Sannas blogg: sannadahlstrom.com ››

 

 

Rosanna Charles: ”Sätter man inte ner foten på en gång så kommer de ta över hela huset!”

rosanna-charles-svt-under-samma-tak1

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Myshowrooms toppbloggare Rosanna Charles, 25 år, är med i nya programmet ”Under samma tak” som har premiär den 3:e mars, Myshowroom har tagit reda på vad vi kan väntas få se av Rosanna i rutan – det vill ni inte missa! Läs intervjun här!

"Under samma tak" har premiär den 3:e mars kl. 20 i SVT1 och i SVT Play, kan du berätta kort om vad programmet handlar om?

– Programmet går ut på att 5 personer under 30 ska försöka leva ihop med 5 personer över 70 och under tiden se om vi kan krossa fördomarna vi har gentemot respektive generation och om det verkligen är så stor skillnad mellan oss trots åldern! Vi kommer varje vecka att ställas inför olika utmaningar där det gäller att samarbeta och försöka komma överens.

Hur kommer det sig att du sökte till programmet?

– Jag sökte inte till programmet utan fick en förfrågan om att vara med och det lät väldigt roligt så jag tvekade inte en sekund!

Hur länge bodde du tillsammans med de andra deltagarna?

– Vi bodde tillsammans konstant under tre veckor!

Vad var det allra värsta med att bo i huset?

– Det värsta var de tidiga mornarna och att det var tio olika personer som ville få sin röst hörd och sin vilja igenom.

alla-under-samma-tak

Foto: Magnus Liam Karlsson/SVT

Vilken bild hade du av de andra deltagarna när du precis fått träffa dem?

– De unga fick jag träffa innan vi gick in i huset och till en början tänkte jag bara "OMG hur ska detta gå" men efter att ha pratat med dem på vägen till inspelningen kände jag bara att det skulle bli kul då alla var väldigt starka karaktärer. Gamlingarna var rätt bittra när de kom så min första tanke var att det förmodligen kommer att bli väldigt mycket gnäll och tjat!

Var det någon du från början absolut inte kunde tänka dig att du skulle bli vän där det sen visade sig att du hade fel?

– Det var det verkligen men jag vill inte avslöja för mycket så ni får helt enkelt titta på programmet.

Vi har ju sett och läst i bloggen att Ulla är som en mormor till dig och att ni även hörts av efter programmet – har er relation alltid varit så?

– Ulla är helt fantastisk och en utav de coolaste gamlingarna jag träffat i hela mitt liv. Vi har hållit kontakten vilket är jätteroligt och jag har varit och hälsat på henne i Malmö ett par gånger! Ni kommer att få se hur vår relation är under seriens gång.

Kommer dina läsare känna igen dig och din personlighet i programmet eller kommer de få se en annan sida av dig?

– De som känner mig kommer att veta att jag är mig själv till 100 % och jag tror nog mina läsare också kommer att göra det! Min personlighet är rätt svår att dölja om man säger så.

Skulle du säga att programmet har ändrat dig som person på något sätt?

– Det skulle man nog kunna säga. Jag har i alla fall lärt mig mycket på både gott och ont!

Kan du berätta någonting om vad vi kan väntas se av dig i rutan?

– Ni kommer att få se mig i alla lägen. Glad, arg, ful, fet, trött, lökig men framförallt väldigt rolig. Jag håller inte tillbaka för fem öre och det kommer att märkas!

Hur planerar du att se första avsnittet?

– Jag kommer att se det första avsnittet tillsammans med mina närmsta vänner!

Mer av Rosanna Charles får du varje dag i hennes blogg här på Myshowroom.se: rosannacharles.myshowroom.se ››

Alexandra Pallvid: “Jag har säkert över 30 bikinis och kan inte få nog”

alexandra-pallvid-intervju

Här får du lära känna Myshowroom bloggaren Alexandra Pallvid, 17 år, som driver bloggen Hejsan Alexs. Du får bland annat veta om hon är singel, vart hon helst reser och hur hon föredrar att shoppa!

Om Alexandra Pallvid

Ålder: 17år

Bor: Hovås, Göteborg

Gör om dagarna: På dagarna så går jag i skolan, fikar och umgås med vänner, tränar och bloggar!

Partner: Ingen partner för tillfället, haha.

Bloggat sen: Jag har bloggat sedan jag gick i 6/7an, så i ca 5 år.
Blogg: hejsanalexs.myshowroom.se

Hur skulle du beskriva dig själv som person?

– Hm, svårt, men skulle beskriva mig själv som öppen, glad och ärlig.

Vad handlar din blogg om?

– Min blogg handlar om de mesta som på rör mitt liv. Allt från resor och vardag till tips och shopping.

Vad betyder bloggen för dig?

– Jag har som sagt haft bloggen i ett par år nu och den har varit, och är, en stor del av mitt liv. Jag älskar att blogga och jag är glad över att jag började blogga för fem år sedan.

Hur skulle du säga att din blogg har utvecklats genom åren?

– Min första blogg bestod av webbkamera bilder, korta meningar om min vardag och en massa ”<3” haha. På senare år så har jag börjat ta bloggen mer seriöst och satsar på välskrivna inlägg med bra kvalité på bilderna.

Vad är det bästa/sämsta du har varit med om som bloggare?

– Jag fått uppleva grymt mycket roliga grejer genom bloggen, men något av de roligaste var när jag och några andra bloggare hade en bloppis här i Göteborg för ca 1 år sedan, den blev väldigt lyckad och det var roligt att få träffa massa läsare! 
En tråkig sak som bloggen har fört med sig är att jag under perioder fått mycket elaka kommentarer och vissa har svidit mer än andra.

Vad har du för intressen?

-Det är lite tråkigt, men jag vet inte om jag skulle säga att jag har så många intressen. Kanske bloggen i så fall? Eller att umgås med mina vänner om de kanske räknas. Annars älskar jag att resa!

Spara eller slösa, vad passar bäst in på dig?

– Skulle säga att jag är en mix, jag är väldigt sparsam och lägger undan nästan allt jag tjänar så på det sättet är jag extremt sparsam men sedan får jag mitt studiebidrag att klara mig på under månaden och de bara rinner ur mina fingrar.

Hur shoppar du helst och vad?

– Jag har blivit lite halv lat och otålig så när jag shoppar här hemma i Sverige så föredrar jag faktiskt att internetshoppa, tycker att det är super smidigt och man ser tydligt vartenda plagg istället för att missa en massa plagg i trånga affärer. Jag har fått en dille på att shoppa bikinis och har en hel låda full hemma. Jag har säkert över 30 bikinis och kan inte få nog. Älskar färger, mönster och fina stenar/paljetter.

alexandra-pallvid-bikinisar

alexandra-pallvid-bikini-1

Favoritresmål?

– Måste svara Mexico på det, där har jag tillbringat två jular och det har vart oslagbart båda gångerna. Annars är jag ett stort fan av New York också, men det är ju två helt olika grejer och jag hade alltid valt solsemester framför storstadssemester.

Vad står högst upp på önskelistan inför jul i år?

– Jag har inte insett att julen börjar närma sig så detta är inget jag riktigt börjat fundera på, men högst upp på önskelistan kan jag ändå svara att en resa till ett varmt land står!

Hur ser du på framtiden, vad gör du om fem år?

– Om fem år så är jag 22 år, vid det här laget har jag antingen tagit upp skolan igen efter något/några år på resande fot och pluggar på någon högskola, förhoppningsvis i Göteborg, Lund eller Stockholm. Bor i egen lägenhet och hoppas såklart att jag fortfarande har mina kära vänner kvar nära. Eller så är jag fortfarande ute och reser. Kanske pluggar några kurser någonstans i USA eller Australien? Eller har ett jobb någonstans, förhoppningsvis på någon spännande plats i antingen en storstad som New York eller i något varmt paradis.

Följ Alexandra i bloggen: hejsanalexs.myshowroom.se ››