Dollyblond – Jag är personligare än de flesta

dollyblond

Vad fick dig att börja blogga?
– Mitt intresse för bild, layout, text och min kreativa ådra som ville skapa något. Bloggen är ett perfekt forum om du känner ett måste att uttrycka dig, då du får göra det fritt samt får respons på det du gör. Det är givetvis motiverande!

Tror du att det är många tjejer som har dig som förebild?
– Jag får dagligen kommentarer och mail om att jag är en förebild för tjejer, både inom VDE (avståndstagande från supande), samt då jag skriver om problemlösning, självkänsla och annat som stärker tjejer. Det är en viss press på mig att jag ska vara en bra förebild och vissa dagar blundar jag för det, men oftast känner jag att det är okej.

Varför hänger inte du med andra storbloggare som exempelvis Paow, Amir, Kissie osv?
– Jag tror inte att vi har mycket gemensamt utanför bloggen, jag är inte den som tar för mig, snackar skit och startar bloggbråk. Jag har dock träffat Paow och tycker att hon är supertrevlig, men det är en stor åldersskillnad och jag tror att många bloggare har svårt att lita på varandra, så det är svårt att klicka med andra bloggare eller känna att man blir “vänner”. Jag har hellre mina äkta, livslånga vänner.

Läser du några andra kända bloggar?
– Jag läser alla bloggar, känns det som. Alla större bloggar hänger jag med i, samt många modebloggar och mindre bloggar. Stylebykling, Kenzas och Dessie är bara några av dem jag läser.

Är du dig själv till 100% i din blogg?
– Nej, det kan jag ju inte säga, eftersom att jag sållar bort mycket ointressant, så som osminkade bilder, mig i mjukiskläder dagen efter, eller fejkar ett leende vissa dagar då jag egentligen mår dåligt. Men otroligt mycket privat kommer upp i bloggen och jag är nog personligare och ärligare än de flesta andra. jag försöker verkligen att vara så ”true to myself” som jag kan vara och inte skilja på Elin och Dollyblond.

Har du fått några modellerbjudande eller andra förfrågningar genom din blogg?
– Jag har deltagit i en fotografering för modekungen.se, jag har varit modell för modeflickan.se, och har fått vara med i många skolprojekt och intervjuer, vilket är otroligt roligt och egoboostande!

Vad betyder mode för dig?
– Kläder har intresserat mig, men mode är inte ens nu så otroligt intressant. Jag klär mig hellre efter vad jag själv gillar än vad som visas på catwalken, och jag försöker mig hellre på att starta en egen trend som handsmycket.

Dollyblonds modetips

Hetast i sommar – Jeansshorts, korsett, pastellfärger, sailorkavaj, höga byxor och grova klackar!

Snyggast på festen – Om man vill vara säker på att passa in så funkar alltid svart klänning som kan uppdateras med stora halsband eller mycket ringar. Annars tycker jag korsett och kjol plus kavaj är en hit.

Favoritplagg just nu – Höga byxor, korsetter och lösa linnen!

Dollyblonds budgettipsChapnlle.com, en ny favorit med snygga klänningar!

Här hittar du Dollyblonds blogg!

red_idahRedaktör: Idah
Läs Idahs blogg här

Mogi letar lägenhet på Östermalm

Mogi

Bloggaren Malin “Mogi” Richardsson är 20 år och på väg att flytta hemifrån. Hon vill ha lite omväxling och söker sig in till stan. Att ha nära till bland annat favoritbutikerna, uteserveringarna och nattlivet står högt på listan.

Vad är det du letar efter?
– Jag letar efter en lägenhet på Östermalm då jag gillar rustika, gamla fastigheter samt att det är så centralt samtidigt som man har nära till Djurgården och vattnet. Den får vara mellan 36 – 42 kvm, högt i tak, fräsch och renoverad men jag vill samtidigt känna den gamla genuina känslan som en gammal fastighet ger. Den måste även ha mycket ljusinsläpp genom fönsterna, älskar ljusa utrymmen!

Malin har hittat en lägenhet som stämmer på ovan beskrivning och budgivningen har precis börjat. Hon håller nu tummarna för att priset inte ska skjuta i taket.

Hur ser ditt drömboende ut?
– Mitt drömboende när jag är vuxen är en villa vid vattnet, stor tomt med härlig grönska och blommor. Stilen för inredningen ska vara Svenskt Tenn/Laura Aschley/ Newport Home/Carl Malmsten som sedan bryter av med lite romantiskt bohemian chic style, ett stort franskt lantkök ska jag ha, helst från Kvänum, deras kök är finast utan protest! En stor arbetsö vill jag ha i mitten av köket precis som i The O.C där man kan stå och rosta och bre bagels på morgonen, det är viktigt!

Vad tycker du är det viktigaste att tänka på när man letar bostad i Stockholm?
– Man måste tänka på hur fastighetens ekonomi ser ut, om det är en äkta eller oäkta förening. Man måste tänka på att inte ge för mycket för ett läge som inte är stabilt, man måste satsa på något lukrativt så du vet att den dagen du säljer så är du garanterad att få tillbaka samma belopp som du köpte den för!

– Köp gärna inte något som är topprenoverat utan något som kanske behöver ett uppgraderat badrum eller kök, då kan du ha det som projekt under den tiden du bor där och på det sättet utveckla värdet i din bostad.

Mogis blogg

Dessie om bloggbråken och pengar

dessie1

Desirée “Dessie” Nilsson är snart 16 år och har en av Sveriges största bloggar. Vi har frågat henne om bloggbråken och vad hon gör med alla pengar hon tjänar på bloggen.

Du har en av Sveriges största bloggar. Vad tror du att det beror på?
– Jag vet faktiskt inte, alla kan väl egentligen bli stora i bloggvärlden. Men det gäller att vara smart, och tänka till på rätt sätt och veta vad läsarna gillar.

Har bloggandet förändrat dig som person?
– Nej egentligen inte, men självklart så har man ju fått flera egokickar och sånt, men det har verkligen inte förändrat mig som person.

dessie3

Desirée vill inte uttala sig om hur mycket hon tjänar på sitt bloggande men hon säger att hon sparar en del så att hon kan flytta hemifrån när hon fyller 18 och för det mesta shoppar hon upp pengarna och äter ute.
– Den 4:e juni ska jag till exempel åka till Spanien med en tjejkompis och det är jag själv som har betalat den resan.

Bloggbråken som ofta pågår mellan olika storbloggare, hur ”äkta” är de?
– 100% äkta. Fast oftast så är bråken inte “in real life” eftersom att ingen vågar ta det utanför bloggvärlden.

Finns det någon bloggare som du verkligen inte tål?
– Nej faktiskt inte, jag tycker inte illa om någon. Jag tycker att vi alla är som “i en och samma familj” trots bloggbråken, om man säger så. Vi alla bloggare vet liksom vad vi går för, och vad vi står ut med och sånt, vi förstår nog varandra på ett eller annat sätt.

Hur får man en blogg riktigt stor?
– Uppdatera mycket, skriva precis vad man tänker, lägga in mycket bilder och göra ett eget race. Det är nog mitt bästa tips!

Dessies blogg

Unga tjejer idag vill ha en mer personlig förebild

Linn1

Bloggaren, modellen och blivande civilekonomen Linn Herbertsson började blogga för snart två år sedan. Det hela började som en dagbok, utöver modellandet jobbar hon som reporter på Tidningskungen.se.

Hur fick du jobbet på Tidningskungen och vad innebär det?
De ville att jag skulle starta en tidningsblogg hos dem men det tyckte inte jag lät särskilt kul så istället utvecklade vi en ”Bakom Kulisserna-blogg” som jag nu driver.

Förutom att du jobbar på Tidningskungen är du även modell!
Oj, ja vad ska man säga om det, lättförtjänta pengar kanske? Haha. Nej, men det är en bra grej att ha vid sidan om men inget jag vill satsa på.

Linn2

Varför tror du att det har blivit så stort som de har blivit att ha en blogg?
Jag tror att unga tjejer idag vill ha en mer personlig förebild. Sedan bloggarna kom nöjer man sig inte bara med en tidning för att finna inspiration. Nu inspireras man istället av en hel person och dennes liv.

Du lägger ju ofta upp outfits och shoppingtips på din blogg. Vad inspireras du av?
Jag måste erkänna att jag är lite feg när det gäller just att testa nya trender. Jag vill helst se det på ett par andra innan mitt öga vänjer sig vid en ny galen trend. Jag brukar först och främst inspireras av folk på stan men självklart kollar jag in lite modebloggar då och då. För att inte tala om tidningar, jag läser flera magasin i veckan!

Linns tips till andra bloggare där ute är att uppdatera ofta om man vill ha många läsare men även att visa mycket bilder.

Besök Linn Herbertssons blogg!

Skatteverket granskar storbloggare

blondinbella katrin

Sveriges populäraste bloggare är attraktiva reklamplatser för företag, särskilt de som vill synas billigt. För en annons på bloggar med hög trafik får företagen betala dyra pengar, ett sätt för dem att komma undan det är att skicka sina produkter till populära och duktiga bloggare i hopp om att de ska skriva om deras produkter i sina bloggar.

– Vi ser inte det här som presenter och gåvor, utan det är att betrakta som ersättning bloggaren får för att utföra ett arbete eftersom de skriver om varor och på så sätt gör reklam för dem, säger Karin Andersson på Skatteverket till dn.se.

Till newzglobe.com har tre av Sveriges största bloggare, Katrin Zytomierska, Isabella Löwengrip “Blondinbella” och Alexandra Nilsson “Kissies”, skrivit en gemensam krönika om Skatteverkets syn på deras verksamheter. Här är ett litet utdrag ur krönikan.

Det senaste i raden av “aktioner mot bloggare” är att vi nu ska krävas på skatt för de gåvor som vi får från företag. Men var ligger logiken i det resonemanget? Ber vi om de här gåvorna? Är det någon som frågar oss om vi vill ha deras grejer? Eller är det så att företag och PR-byråer skickar över prylar i hopp om att vi ska tacka, bocka och sen skriva om dem? Nu är det inte bara till bloggare de skickar sina produkter.

På precis samma sätt och med samma förhoppningar prylbombarderar de landets alla tidningsredaktioner. Men bryr sig Skatteverket om det? Närå! Varför skulle det vara så mycket värre att skicka prylar till en bloggare än till en tidningsredaktion?

I 90 procent av fallen då vi får produkter budade till oss, skickade till oss, hängda på våra ytterdörrar, är det fullkomligt ointressant skit. Oftast hamnar det rätt i papperskorgen. Ska vi betala skatt för det då också?

Läs hela krönikan här Ställ in häxjakten, Skatteverket!

Vad tycker du? Ska vi bloggare betala skatt för de produkter som företag kan tänkas skicka ut?

stina_redRedaktör: Stina
Läs Stinas blogg här
Tipsa Stina, skicka ett mail

Bella & Tyra Show

show

Bella & Tyra Show kommer att livesändas på Blondinbellas blogg, Tyras blogg och på Nyheter24. Showen kommer att handla om bloggvärlden, skvaller och allt som hör det till.

I premiäravsnittet kommer de att gästas av Kenza, som även hon driver en av Sveriges största bloggar. Den 11 mars kl 21.00 sätter det igång!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=28U4DvY8Z-I[/youtube]

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail