Intervju med Spiderchick

Spiderchick

Personen bakom bloggen “Spiderchick” heter Moa och är 26 år. Hon bor tillsammans med sin pojkvän och son i Göteborg. De tillbringar även en del tid i Skövde eftersom både Moa och hennes kille är uppvuxna där. Hon tycker om att hänga med sina vänner, äta oskäligt mycket godis varje dag, att skratta, älskar att skriva, har en stor fantasi och är rätt slarvig av sig.

Just nu är du mammaledig men arbetar annars som inköpsassisent. Berätta om det!

– Som inköpsassistent jobbar jag i ett team med inköpare, direktris och designer. Jag håller i korrespondensen med våra leverantörer, jag lägger ordrar, leveransbevakar så att alla kläder kommer ut i butik som planerat, jag ansvarar för alla klädprover som kommer till kontoret etc etc. Arbetet är i det stora hela ganska så administrativt. Designern står för det kreativa.

Hur har du kommit dit du är idag? Vad har du för utbildning och karriär bakom dig?

– Jag gick en kvalificerad yrkesutbildning i Borås som heter Proteko där jag läste en mängd textila ämnen men även ekonomi, data och affärsengelska. Vi gjorde mycket praktik och jag var på bland annat på H&M:s och ICA:s inköpskontor. Det var lärorikt. Innan min utbildning jobbade jag på TopShop och senare även Urban Outfitters i London. För att komma in på en KY-utb så är det oftast ett krav att man har arbetslivserfarenhet.

Moas blogg är ganska välbesökt och har bara påverkat henne positivt. Hon blir glad av att blogga då hon älskar att skriva och det är en ynnest att få så mycket positiv feedback som hon får.

Vad skriver du helst om?

– Jag skriver om allt möjligt som ploppar upp i min hjärna. Mest om mammalivet just nu, det är ju ofrånkomligt när jag har en sjumånders baby hemma. Sen vurmar jag mycket för att ge (högst o-ombedda) tips typ “så gör du bloggen framgångsrik” eller “så överlever ditt förhållande småbarnstiden”.

Spiderchick-(2)

Moa och hennes sambo blev föräldrar till en pojke förra året. Moa fick en liten extra tändning vad gäller bloggandet då det ger en hel del bloggmaterial att ha en bebis hemma. Det finns mycket att skriva om föräldraskapet men hon försöker att inte bara skriva om blöjor och liknande, då det blir tråkigt i längden för både henne själv och läsarna.

Hur gör du för att locka läsare till din blogg?

– Jag är bara mig själv. Ibland tänker jag att jag borde börja provocera eller bloggbråka med Egoina för att dra trafik, men nej. Så vill inte jag jobba. Jag är mig själv som sagt, att folk gillar det är en bonus. Sedan är jag dock dukig på att uppdatera, minst tre gånger om dagen annars skulle jag nog tappa läsare.

Vad har du för tips till andra bloggare?

– Uppdatera ofta! Posta mycket bilder. Var personlig men inte privat. Kommentera mycket i andras bloggar så att folk vet att du finns. Hitta DIN grej som är unik och härma inte andra.

Klicka här för att komma till Spiderchicks blogg!