Sharareh Sophia – 100% modeinspiration

sharareh-sophia-modeblogg

Foto: Frida Möller

Myshowrooms senaste tillskott heter Sharareh Sophia. Hon är modebloggaren med stort M, i bloggen bjuder Sharareh på dagliga uppdateringar med allt från styling till outfits och modellbilder! Myshowroom intervjuade Sharareh, lär känna henne och bloggen här!

Vem är Sharareh? 

– Det är ju svårt att svara på kortfattat men jag växte upp i Falun men flyttade till Stockholm sen vidare till LA. Jag älskar livet och är inte rädd för utmaningar. Jag trivs bäst när jag får vara kreativ, resa, gå på konsert och vara runt familj och vänner. 

Hur gammal är du? 

– 26, snart 27 år. Hjälp vad tider går fort, känns som jag var 20 alldeles nyss. 

Var bor du?

– Jag bor på Södermalm och älskar det. Älskar pulsen att det alltid händer något. 

Vad gör du om dagarna? 

– Frågan är nästan vad gör jag inte? Känns som att jag gör en miljon grejer om dagarna. Jag jobbar som manager åt min syster Roshana vilket innebär mycket möten, jobbar deltid på BikBok. Jag gör även en del frilans jobb inom styling, en del modellande och så bloggen såklart!

20140701-100434-36274517

Foto: Frida Möller

Hur skulle dina vänner beskriva dig? 

– Känns så förmätet att lägga ord i munnen på folk haha så jag låter min bästa vän beskriva mig;

 Sharareh är ljuset i mörkret och skrattet i gråten. Hon är den mest godhjärtade och lojala vän man kan önska sig. Alla som får känns henne kan intyga att hon är positiviteten personifierad, hon peppar alltid och har alltid ett gott råd när man behöver det. Jag är så tacksam för att hon är min vän och önskar att alla kunde ha en vän som henne. Sharareh är så mycket mer än man ser på bilderna och jag hoppas att ni får lära känna henne bättre i bloggen. Hon är den roligaste människan jag känner och hon får mig att skratta som ingen annan. 

Hur länge har du bloggat?

– Jag började blogga första gången för ungefär sju år sen när jag började som stylistassistent och fortsatte sporadiskt när jag flyttade till LA. Har alltid velat inspirera och dela med mig.

Vad handlar din blogg om? 

– Min blogg är 100 % jag. Det är modeinspiration, mitt liv och det som är en del av mitt liv och jag försöker hitta balansen mellan personlig och privat vilket inte alltid är det lättaste. 

Hur får du så fina bilder? 

– Jag lägger ner mycket tid på bilderna, försöker hitta fina miljöer och jobbar med fotografer där personkemin stämmer. Det är nog mitt tips, lägg ner tiden så får du resultaten. 

ShararehSophia1

ShararehSophia4

ShararehSophia3

Foto: Josef Peyre

Berätta om ditt modereportage med Josef?

– Jag och Josef ville göra nåt mer än bara outfitbilder utan ha en twist. Dom är lekfulla med effekter och citaten står mig väldigt nära hjärtat. Josef är sån kreativ person så det är alltid roligt och lätt att jobba med honom.

Vad har du för planer i sommar? 

– Blir en hel del jobb men även en del resande, redan hunnit med LA en sväng sen får vi se vad det blir framöver för äventyr, gillar inte att planera allt för mycket.

20140627-125557-46557372

Foto: Frida Möller

Hur ser ditt liv ut om fem år?

– Jag hoppas att jag kan jobba som manager på heltid då musik är en så stor del av mitt liv. Jag hoppas också att jag får inspirera andra i någon form. Jag skulle jättegärna leda min egen TV-show och göra min egen klädkollektion och får fortsätta med styling. Jag önskar också att jag har startat en egen familj, ett hus vid havet hade ju inte varit helt fel heller haha. Var jag än är så hoppas jag att jag är lycklig och att mina nära och kära är lyckliga och har hälsan, det är det viktigaste.

Läs Shararehs blogg här: shararehsophia.com

 

Simone Jarl Åsberg – Så lyckas du med din make-up

smink-tips-simone-asberg

Simone Jarl Åsberg har ett brinnande intresse för smink och skönhet. Här ger hon dig sina bästa tips för hur du lyckas med din make-up!

Simone Jarl Åsberg

Ålder: 22 år
Bor: Kisa
Gör om dagarna: Jobbar som personlig assistent
Intressen: Musik, makeup/skönhet & foto
Instagram: Nunnee
Blogg: simoneasberg.myshowroom.se

Vad ska man tänka på när man lägger grunden i sminkningen?

– Först och främst tycker jag att en primer anpassad för din hudtyp är viktigt för att få en så hållbar bas som möjligt. Nästa viktiga steg är att ta reda på vilken hudton du har, är den varm, kall eller neutral? Även med foundation så gäller det att köpa en foundation som är anpassad för din hudtyp. Har du fet hy bör du undvika att använda en oljebaserad foundation vilket passar bättre till en torr hy.

Var ska man lägga rougen för att få bästa resultat så att de blir markerade?

– Vill du framhäva kindbenen så applicerar du rouget just vid kindbenen. Vill du däremot se lite pigg och fräsch ut så kan du applicera rouget just på kindäpplena. Men var försiktig med att applicera rouget för nära näsan då det kan "trycka in" hela ansiktet. Ett knep är att hålla pekfingret och långfingret ihop och lägga precis vid näsvingen. Där fingrarna är ska inget rouge appliceras.

Hur ska man lägga sin make-up för att få näsan att se smalare ut?

– Om man vill få sin näsa att se smalare och mer markerad ut så kan man lägga en s.k. shading på näsryggen. Gör "streck" från början av näsryggen ända ner till nästippen och sedan skugga ut det, skarpa kanter är inget man vill ha. Det finns många guider och tutorials på internet. Det man bör tänka på är att använda sig av en färg som är grå/brun. Jag själv använder en Microshadow ifrån Make up store i färgen "smog" som är väldigt bra till just shading. Naturliga skuggor i ansiktet är inte orangea eller varmt bruna så detta är inget man ska använda solpuder eller liknande till.

Vilket är ditt absolut bästa tips när det kommer till smink?

– Oj, det finns så många tips och trix när det gäller smink. Men ett bra tips är att öva, öva och öva. Vill du t.ex. bli bättre på att lägga en eyeliner så öva varje kväll innan du ska gå och lägga dig. Då gör det inget om det blir fel eftersom du ändå ska tvätta bort det. Tillslut kommer du vara en riktig hejjare på att lägga eyeliner!

För mer insop och tips, läs Simones blogg här: simoneasberg.myshowroom.se

Så fixar du hårrosetten

Emmelist

Emmelist, en aktiv rolig och personlig blogg, visar med ett videoinlägg hur du snabbt och enkelt fixar en snygg håraccessoar, hårrosetten.
Emmelist blogg hittar du här!

[youtube]http://www.youtube.com/watch?v=1lRv4wGAvIU&feature=player_embedded#![/youtube]

Tyck till, gillar du hårrosetter?