Hon sextrakasserades av äldre man – se hennes hämnd!

sextrakasserades-flyg

Det var på ett flygplan under ett inrikesflyg i Indien som en äldre man antastade en tjej och tog henne mellan hennes ben – se hennes hämnd i det här klippet!

Vi önskar att fler vågar bli lika modiga som den här tjejen och ställa de som utsätter andra med sexuella trakasserier mot väggen.

Tjejen i det här klippet hämnades rejält på den äldre mannen och filmade honom samtidigt som hon skällde ut honom inför hela flygplanets passagerare. Mannen ser verkligen ut att skämmas och vi hoppas att han efter detta inte utsätter andra för sexuella trakasserier fler gånger.

Se filmen som fått stor spridning på nätet!

[iframe-short https://www.youtube.com/watch?v=nD1XfpJZ338]

TYCK TILL ELLER DELA!

Har du själv blivit sexuellt trakasserad? Skulle du våga konfrontera den som antastar dig? Berätta nedan!

Cornelia Smrecki: ”Jag kände mig attraherad av henne”

515_cornelia

Cornelia Smrecki är en av Myshowrooms bloggveteraner, i år fyller hon 18 år. Myshowroom har frågat Cornelia om hennes bisexualitet, bloggen, framtidsplaner och VEM Cornelia är. Läs intervjun här!

Cornelia bor utanför Västerås och pluggar andra året på Vård och omsorg. Cornelia är en av de som har bloggat längst på Myshowroom och har varit månadens toppbloggare under 2014. Efter ett lite juluppehåll är hon nu tillbaka på bloggen och utlovar mer bloggning nu när alla rutiner är tillbaka i livet igen!

Hej Cornelia! Har du haft en mysig jul?

– Jag firade min jul med min släkt, det var mysigt!

Fick du några efterlängtade julklappar?

– Önskade inte mig något speciellt, så nej.

Kan du beskriva dig själv med minst tio ord?

– Jag är en väldigt öppen person, jag har alltid tyckt att det är skönast så! Även om det finns nackdelar med att vara för öppen ibland. Jag är överkänslig, jag kan bli väldigt ledsen ganska lätt och bli glad ganska fort. Jag är väldigt envis, jag är snäll, omtänksam och vill att människor ska ha de så bra som möjligt. Jag kan ha världens bästa självförtroende sen kan de sjunka till noll, det varierar väldigt mycket på vad det handlar om. Jag kan vara väldigt översocial men i andra sammanhang väldigt blyg, beroende på hur mitt humör är. Jag skrattar sjukt mycket åt mig själv för jag kan trycka ut ord som ingen annan, jag är alltid mig själv och det älskar jag med mig själv, att jag vågar vara mig själv.
Jag kan vara långsint och grubbla länge över saker och ting, vilket jag tycker är sjukt jobbigt.

Hur länge har du bloggat?

– Jag började vid 12 års ålder, min första blogg hade jag ihop med en vän. Men när jag blev en mer seriösare bloggare var jag runt 15 år gammal.

Vad skulle du säga att din blogg handlar om?

– Mycket om mig själv skulle jag tro, jag är en öppen person och skriver mycket om mig själv och vill kunna inspirera andra, många bloggare tycks ha ett perfekt liv enligt läsarna… Att livet är perfekt, eller att bloggarna uttrycker sig så i bloggen, gör att många läsare blir avundsjuka och önskar att dem också hade ett sådant liv. Jag vill kunna visa verkligheten, istället för ett "fejk" liv. Tipsar även mycket om skönhet och mode.

Finns det något ämne du aldrig skulle ta upp i bloggen?

– Tror faktiskt inte det, min första tanke nu var sex. Men nu kom jag på att det skulle jag säkert kunna ta upp om jag verkligen vill blogga om det, men just nu skulle jag verkligen inte vilja ta upp sex i min blogg.

Du har ju berättat att du är bisexuell, hur kom du på det?

– Detta kommer jag faktiskt ihåg och det låter nog ganska kul haha… Jag kanske var 8-10 år och jag såg min första film med Angelina Jolie som heter ”The Cradle of Life”. Jag kände mig attraherad av henne, och sen efter det börja jag liksom tänka mer och mer på om jag även kunde gilla tjejer… Och ja det var då jag fick det intrycket, men jag förstod inte så mycket när jag var 8-10 år om man kunde vara bisexuell/lesbisk, jag trodde att det var något fel på mig. Men genom åren så har jag ju fått se mer av världen och nu känns det inte alls fel. För nu förstår jag.

Vad sa dina föräldrar?

–  Jag berättade detta när jag var 12-13 år… Men de trodde att jag var inne i någon barnfas? Att jag bara sa så för att jag innan sa att jag ser upp till människor med en annan läggning som vågar stå för vilka dem är. Men då blev jag ganska sårad för att jag faktiskt hade öppnat mig för dem om mina känslor men de lyssnade inte. Så jag struntade i det, de fick tro vad de ville – jag hade i alla fall berättat. För några månader sedan var jag seriös i tonen och sa, "jag är bisexuell och det vet ni om för jag har berättat det men ni tog inte mig på allvar".
Vill ju såklart att de ska tro på vad jag säger, vem hittar ens på att ha någon annan läggning? Kände mig nedvärderad åren i mellan men efter mer instinkt så skämdes jag inte att berätta det nu. Men idag så accepterar dem det och vill det bästa för mig för att jag ska vara lycklig, så det uppskattar jag.

Vad är viktigt för dig i livet?

– Att försöka tänka så positivt som möjligt även i våra mörka dagar, försöka ha så kul som möjligt och skita i alla idioter. Lägga ner tid på människor som lägger ner lika mycket av sin tid på dig, och människor som vill dig väl och inte drar in dig i skit. Umgås med personer som gör dig glad.

Vad har du för framtidsplaner?

–    Att jag ska klara av gymnasiet, klara av matten och få behörighet till högskolan om jag vill plugga vidare. Sen få ett jobb jag tycker om, flytta hemifrån, ut och resa mycket och hitta en bra pojkvän.

Besök Cornelias blogg och se om hon hittat sin pojkvän under jul och nyår… 😉 smrecki.myshowroom.se ››

Klamydia minskar – vanligaste könssjukdomen i Sverige

klamydia

Antalet fall av klamydia fortsätter att gå ned och den största minskningen ses bland tonåringar.  Klamydia är den vanligaste könssjukdomen i Sverige, enligt smittskyddslagen är det obligatoriskt att alla som kan ha blivit smittade ska undersökas. Därför måste man också informera sin/sina sexpartners om att man har fått Klamydia. Nu går Folkhälsomyndigheten ut med att Klamydia minskar i Sverige.

I fjol rapporterades totalt 35 885 fall av klamydia, en minskning med 4,7 procent jämfört med 2012. Drygt hälften (57 procent) av fallen var kvinnor och medianåldern bland dem var 21 år. Bland männen var medianåldern 23 år. Den största minskningen sågs i åldersgruppen 15–19 år där nedgången var 15 respektive 17 procent för kvinnor respektive män jämfört med året före.

Under 2013 rapporterades 22 fall av Lymphogranuloma venereum (LGV), en särskilt allvarlig typ av klamydiainfektion. Samtliga smittade av LGV var män som hade sex men män. Kondom skyddar mot klamydia.

Källa: Folkhälsomyndigheten & RFSU

Skydda dig och din partner!

Det är enkelt att skydda sig och sin sexpartner mot Klamydia – använd kondom! 😉
 

Läs mer om klamydia här: 1177 Vårdguiden

Är du en av dem som sprider könssjukdomar?

partner
50 procent av alla ungdomar mellan 15 upp till 29 år använder inte kondom med en ny partner.

Detta enligt en ny undersökning gjord av Smittskyddsinstitutet. Hur tänker du när du träffar en ny partner? Är du en av dem som busar?

Nya singelkillen Nemo menar att killar generellt inte bryr sig om att använda kondom.
– Man har det om tjejen vill ha det såklart, men det är lite omständigt och kan lätt förstöra stämningen.

Håller du med Nemo?

Emliely – Om sex & sånt

sexbloggen

Bloggen handlar om sex och kärlek och kommer att ta upp allt från sexställningar till tävlingar och tips och bilder. Tidigare bloggade hon på en annan portal men för att fira nystarten här på Myshowroom har hon kört igång en tävling där man kan vinna en sexleksak. Läs intervjun med Emliely är!

Vart fick du idén att skriva en sexblogg från första början?

Jag är väl som många andra intresserad av sex, och jag kollade runt på nätet efter intressanta sexbloggar. Men jag hittade inte direkt någon som tog upp det jag ville veta, ofta var bloggarna jag hittade mer riktade mot det mer “porraktiga” och inte det jag ville veta. Jag är mer intresserad av tips om vilka sexleksaker som är bra, hur man kan lära känna sin kropp bättre, ja rent allmäna tips om sex och sånt! Så därför beslöt jag mig för att starta en egen blogg.

Vad är det svåraste med att vara så nischad?

Det svåraste är nog att man håller sig till ett ämne, ibland kan det vara svårt att hitta på något “nytt” att skriva om. Därför är kommunikationen till mina läsare viktig, att dom gärna frågar och tipsar om vad de vill veta mer om!

Vad är det bästa respektive sämsta med att blogga?

Det bästa är att man får lära sig en hel del nytt! Eftersom att jag skriver om sex & sånt så blir det en del efterforskning innan jag kan skriva vissa inlägg så jag har lärt mig saker jag inte visste innan! Och att man når ut till personer som uppskattar det man skriver. Det sämsta är svårt.. Det är nog när man får bloggtorka, då får man lite panik. Man blir ju på ett sätt beroende av att uppdatera bloggen, både för min del och läsarnas del.

Vad fastnar du för hos andra bloggare?

Oj, det första man fastnar för är såklart designen hos en bloggare. Sedan innehållet såklart. Jag älskar bloggare som har humor, och läser ofta sådana bloggar. Färgstarka bloggare går hem hos mig!

Om du vill vara med och tävla om en sexleksak hos Emliely kan du klicka här!

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail