Caroline Johnson: ”Sydafrika har alltid varit ett land som har intresserat mig”

c-sydafrika

Nya äventyr väntar, från studierna till Folkhälsovetare till Volontär arbetare i Sydafrika – imorgon börjar Caroline Johnsons nya liv i Sydafrika. Här är hennes krönika!

Det var när jag satt i min lägenhet i Västerås och pluggade till Folkhälsovetare. Hade bestämt mig för att hoppa av och flytta hem till Göteborg då jag kände att utbildningen inte var rätt för mig samtidigt som jag kände att jag ville göra något i mitt liv. Uppleva något som jag aldrig kommer att glömma, uppleva något som jag kan berätta med stolthet för andra och inspirera andra. Då kom jag på iden att volontär arbeta, har alltid haft ett intresse att hjälpa människor i nöd.

La på minnet när min vän sa att hon rekommenderar Goxplore om jag vill göra något i den stilen och jag gick in på deras hemsida för att se deras utbud. När jag såg att Sydafrika fanns med som ett alternativ tvekade jag inte en sekund. Sydafrika har alltid varit ett land som har intresserat mig, varför vet jag inte.

Volontär arbetet i Kapstaden

Kontaktade Goxplore samma dag och bara några dagar senare bokade jag min resa. Detta var i mars och nu åker jag imorgon, känns helt fantastiskt! Jag kommer att volontär arbeta på St. Georges Home for Girls, där finns barn som har blivit övergivna, Hiv-smittade, sexuellt utnyttjade m.m. Där kommer jag att jobba på vardagar och sedan är jag ledig på helger. Planen är då att se så mycket av Kapstaden som möjligt på helgerna och träningen kommer även att prioriteras högt! Bo kommer jag göra hos en värdfamilj och det ska bli kul att få testa på en annan kultur som jag inte är van vid.

Läsarna får följa med i bloggen

Bloggen kommer även att uppdateras under tiden när jag har internet för att dela med mig av min resa samt förhoppningsvis inspirera andra att åka ut och uppleva världen. Kliva ut ur bekvämlighetszonen som jag tycker ska bli spännande så in i helskotta.

Den här resan är något jag kommer att minnas för resten av mitt liv och vem vet om äventyret stannar efter tre månader eller om det fortsätter i Kapstaden efter att jag slutat volontär arbeta. Jag är öppen för vad som helst och om chansen finns att stanna kvar i Kapstaden efter tre månader så kommer jag lätt att ta den om jag trivs.

BLOGG

Följ med Caroline till Kapstaden, här i bloggen: carolineajohnsons.myshowroom.se

John Lennon Wall

john-lennon-wall

Ska du besöka Prag? Fanny tipsar om John Lennon Wall som är väl värd att besöka! I sin blogg skriver hon:

"Bjuder på lite bilder från Prag när jag och Gabriella var vid John Lennon wall tillsammans med hundra andra turister och tog lite kort. Riktigt häftig och fin gest måste jag säga att det var. Alla olika färger, citat, texter, lappar, bilder, symboler och graffiti klär verkligen väggen! Jag ångrade mig bittert att jag inte själv hade med mig lite sprayfärg för då hade det blivit ännu finare hehe (såklart). Skulle det vara så att du någon gång i ditt liv är i Prag så måste du bara besöka den här platsen."

Fannys outfit hittar du här: John Lennon Wall ››

Ellinor lämnar Sverige för jobb i London

london-pdotter

Det är mångas dröm att åka på en weekend till London, Ellinor lämnar Sverige i höst för att prova på hur det är att jobba utomlands, i London. Tillsammans med fyra andra tjejer som hon inte känner.

Förväntningarna är stora, i höst kommer Ellinor få uppleva vardagslivet och utelivet i London och bo tillsammans med en ny vän för livet. Så här skriver hon i bloggen:

"Jag kan faktiskt inte, hur mycket jag än försöker, ta in att jag ska flytta hemifrån. Utomlands till och med. Med någon jag inte känner. Jag kan inte förstå att när snöflingorna faller på Sveriges alla gator så sitter jag och Elin i vår lägenhet i London, skrattandes och pratar om någonting sjukt som hänt under jobbdagen. Jag kan inte förstå att hon och jag kommer gråta, skratta, äta, bajsa, sova och leva livet ihop. I vår egna lägenhet. I London. Vi kommer hålla om varandra när tårarna faller om hemlängtan blir för stor, vi kommer sminka oss ihop innan alla de där makalösa utgångarna som man inte ens kan jämföra med Sveriges och vi kommer tjafsa om vem som ska tömma papperskorgen."

Följ med Ellinor på hennes resa i bloggen: pdotter.myshowroom.se ››

Vendela lämnar Michael Kors – på väg hem

michael-kors

Vendela Sara har sagt upp sig från det som många skulle kalla ett drömjobb, säljare på Michael Kors i London.

Efter en tid i London som säljare på Michael Kors är Vendela på väg hem till Sverige igen. I bloggen skriver hon:

”Har lärt mig så otroligt mycket av att jobba där och jag har träffat så mycket coola människor. På torsdag har vi en viktig dag för då finns det chans att John Idol kommer in i butiken. Han är i princip Michael Kors högra hand. Kan ibland inte förstå att lilla jag från världens minsta stad i Sverige har fått vara med om så mycket… Tack livet för det!”

Läs Vendelas blogg här: vendelasara.myshowroom.se ››

Emma Hahmann listar – 5 måsten i LA

emmahahmannla

Vi frågade bloggren Emma Hahmann om alla måsten att göra och uppleva när man reser till Los Angeles.

Vad gjorde du i LA?
Jag var där med en vän och hälsade på familjen och lite vänner. Vi firade Halloween i San Diego och sen åkte vi till Vegas. Jag skulle även ha ett möte med smyckesföretaget Nialaya som jag nu börjat samarbeta med. Så det var lite därför jag var där.

Hur ofta har du varit där?
Jag kommer knappt ihåg hur många gånger jag vart där, men kanske runt 5-6 gånger.

Vilka är dina favoritställen i LA?
Favorit matstället är Le Pain som är ett franskt organiskt café. Shoppinggatan i Santa Monica är supermysig, där finns allt från Steve Madde, Forever 21 och favoritaffären Urban Outfitters. Pinkberry glassen är även ett måste att prova! Ett annat måste är att besöka Hollywood skylten, det finns en utsiktsplats där som är helt amazing med utsikt över hela Los Angeles. Shoppingställen ni måste besöka är Fred Segal som finns i Beverly Hills, en mysig kändisproppad liten galleria med annorlunda märken. På Rodeo Drive kan man fönstershoppa! Nialaya butiken i Hollywood är även verkligen värt ett besök.

Nämn fem saker man måste göra/ha upplevt i LA!

  1. Man måste åka runt och turista. Att åka till Hollywood och ta en tour bus och åka runt och titta på kändisars hus i Beverly Hills är jättekul.
  2. Bo eller besöka The Rosevelt Hotel där Marilyn Monroe bodde i flera år och där även Oscarsgalan har ägt rum. Jag har hört att de även ska ha galna fester där.
  3. Njuta av solen och stränderna i Santa Monica & Venice Beach.
  4. För de träningsintresserade så är ju Gold’s gym ett måste som ligger i Venice.
  5. Besöka Rodeo Drive är även det ett måste!

 

Se mer av Emmas resa i LA här i hennes blogg: hahmann.se