FEBBS – “Var inte besatta av att tjäna pengar!”

Febbs1

Louise Carlstedt är 17 år och bor i Stockholm. Hon pluggar just nu på gymnasiet men driver även den populära bloggen “FEBBS” sedan början på 2009.

Varför tror du att din blogg lockar så många?
– Jag vet inte riktigt. Jag bryr mig inte om att vara bäst, störst och vackrast i bloggvärlden, jag är mig själv och bjuder på mig själv bara.

Louise tycker att det har blivit otroligt mycket fokus på pengar och om man tjänar något på sin blogg. Hon tjänar i dagsläget inget på sin egen blogg och tycker inte att man ska glömma att blogga för att det är kul i första hand.
– Var inte besatta för då blir det ingen bra blogg, säger Louise.

Febbs2

Du bloggar ganska mycket om mode. Är du modeintresserad?
– Jag kan inte säga att jag varit modeintresserad, eller att jag är det men jag älskar att shoppa och när man hittar mycket snygga kläder man vill ha eller inspireras av så är det underbart att kunna dela med sig och tipsa folk. Mitt budskap med bloggen är att visa ungdomar att man kan ha en egen stil, fast man inte köper dyra kläder. Jag lägger ju i princip bara upp budgetkläder.

Hur klär du dig i vår och sommar?
– I det jag tycker är snyggt! Ljusslitna shorts, stora skjortor (även på sommaren, ja, tänk va underbart det kommer fläkta) klackskor, blommiga toppar.

Vad är det roligaste med att blogga?
– Att hjälpa mina läsare och ge de bättre självförtroende, både stilmässigt och i sinnet. Alla kommentarer man får in dagligen är guld värda och jag skriver det jag vill skriva, och jag får kritik på en gång.

Till bloggen

“Både jag och min man är helt sålda på vintage”

Hanna1

Hanna Bastin är 38 år, bor i Stockholm och arbetar som inredare, stylist och scenograf. Här berättar hon om sin utbildning, trender och de vanligaste fällorna folk gör i sina hem.

Vad har du för bakgrund?
– Jag har en lång utbildning inom kläder/mode, gick både Parsons i N.Y, tillskärrarakademin samt Beckmans modelinje. Mitt mål var att jobba som kostymtecknare. Jag  jobbade också som det i några år efter examen, både med teater och tv, men mitt arv (båda föräldrarna är scenografer) blödde igenom och jag började arbeta mer och mer med dekor/scenografi. Jag startade 1998 ett företag som arrangerade stora fester/bröllop med teman och dekor som specialitet med två vänner. Vid sidan om tog jag mer och mer inredningsuppdrag till privatpersoner och för ca 3 år sedan bröt jag mig loss från eventbranchen och lever gott på mina renoverings- samt inredningsjobb.

Hanna berättar att trenderna i inredningsbranschen kommer och går, kanske inte lika snabbt som modebranschen, och det kommer alltid att finnas klassiker som är svårt att sätta årtal på. Just nu är det den “egna” stilen som gäller, den får man genom att köpa nytt, köpa antikt, loppis, blocket och helst av allt ska man ha ärvt.

Vilken är den värsta inredningsmissen?
– Köpa allt nytt, att inte ha bokhyllor, tavlor m.m så att hemmet ser “homestylat” ut.

Hur inreder du hemma?
– Jag tycker det är viktigt att anpassa inredningen efter lägenheten/huset. Bor man i nybyggt som jag gör nu så kan man ösa på med kristallkronor , gamla 50-tals möbler m.m. Bor man i sekelskifteshus är det roligt att ta in väldigt moderna saker i hemmet.

Både jag och min man är helt sålda på vintage och gamla fina saker, klassiker och nästan allt i vårt hem har en historia bakom sig. Vår gemensamma dröm är att hitta en gammal paradvåning som ingen har gjort något med på 100 år och vi ska bara varsamt återställa allt, INTE riva väggar och öppna upp utan låta prången vara kvar. Jag måste bara bli miljonär först, säger Hanna och skrattar.

Bilder från Hannas lägenhet i Stockholm

Hanna2

Hanna3

Hanna Bastin – En inredares dagbok