Alexander Hermansson om jobbet på MTV Europe Music Awards

alex-EMA-MTV-Europe-music-awards

I helgen åker Alexander Hermansson till Skottland och jobbar på MTV Europe Music Awards som programledare för ”Fredagkväll med Alex”, läs mer om förväntningarna, vilka artister han vill träffa och vad som hände förra året han besökte galan.

Vad gör ni på plats under MTV Europe Music Awards i Skottland i år?

– Jag kommer såklart försöka att utforska vad Skottlands land & kultur har för kul att erbjuda. Sen kommer jag att gå på presskonferensen, röda mattan, galan och efterfesten, hela paketet! 


alexander-hermansson.profilVilka från SVT åker du med?

– Jag kommer åka som programledare tillsammans med producenten och en kameraman.

När kan vi se er i TV?

– Programmet heter "Fredagkväll med Alex" och det avsnittet kommer att sändas på SVT Barnkanalen fredagen den 21 november kl.19:45.

Vilka artister hoppas du på att få träffa?

– Eftersom jag är på Röda Mattan där alla artisterna finns så får jag hoppas på de stora bjässarna, såsom Ariana Grande, Nicki Minaj, Katy Perry & Eminem.

Hur länge blir ni borta?

– Jag är på eventet från fredagen till måndagen, själva galan är ju på söndagen och sänds LIVE på MTV.


Vad gjorde du på MTV Europe Music Awards förra året?

– Förra året var det i Amsterdam, Nederländerna. Då var jag där som gäst och besökare, tillsammans med ett mindre gäng bloggare/profiler från Sverige. Det var så mäktigt under galan att jag minns att jag hade rysningar om och om och om igen i säkert 2 timmar. Det är som att gå på konsert bara det att det är de 20 största artisterna i världen samtidigt. 

Vad var det som hände förra året på hotellrummet?

– Förra året så hände en läskig, men omtalad olycka också, jag ramlade kraschade in i en stor glastavla på hotellrummet så att jag skar upp hela kroppen och fick åka ambulans för att sy mig här och där haha. Blodet sprutade över hela hotellrummet i en rasande fart att jag höll på att tuppa av, vi visste ju inte numret till ambulansen i Amsterdam och det var mitt i natten så det var tomt på folk i hotellet ju. LÄSKIGT! Men till slut hittade min rumskompis till hjälte, William Forslund, receptionisten flera våningar ner som kunde hjälpa oss.

[iframe-short https://www.youtube.com/watch?v=bc_DmhmwGLg]

Alex blogg

Häng på Alex i hans blogg: alexanderhermansson.se ››

Rackartygarna – Vinnare av Talang 2014?

talang-rackartygarna

Ikväll klockan 20:00 är det dags för semifinal i Talang 2014. Myshowroom träffade Alexander Hermansson och Martin Agerstig från Rackartygarna och kände på pulsen.

Rackartygarna är mest kända för sina actionfyllda nummer med vågade och farliga hopp med bland annat snowboards och crossar där ”scenen” framför publiken är stor. På Talang scenen har de fått tänka om i sina nummer där ytan minst sagt är begränsad för dem.

– Vi är ju väldigt begränsade på scen, men det känns bra ändå, säger Alexander Hermansson. Vi har en stor och fantastisk fanbase.

– Vi har aldrig gjort något sånt här förut. Nu måste vi paketera extremsporten till en liten show. Jag skulle vilja ha en klippa på 20 meter eller en snowboardbacke på 100 meter eller ett stort hopp, Säger Martin Agerstig. Vi har blandat danskoreografi med volter och så.

Blir det ni som vinner Talang 2014?

– Jag tror att vi vinner, om det inte händer något oväntat, säger Alexander Hermansson.

Rösta på Rackartygarna ikväll kl. 20.00 på TV3!

Blogg: Racktarygarna.se
Instagram: rackartygarna