Intervju med Nevnarien

Nevnarien

Bakom namnet Nevnarien står 21-åriga Elin Kero. Hon bor i Jönköping tillsammans med sin pojkvän men är uppvuxen i Skara där hennes familj fortfarande bor kvar. Elin är en kreativ tjej som gillar att visa det genom fotografering och tecknande.

Elin började blogga hösten 2005 och det var efter att hon hade läst en väns blogg och blivit nyfiken. I början skrev hon bara om sin vardag, men hon insåg snabbt att det behövdes något mer unikt för att nå ut till folk. Hon bestämde sig för att nischa sin blogg efter sina kunskaper och intressen och det hela var ganska självklart, eftersom hon alltid har varit intresserad av form och skapande. Fotande kom dock inte riktigt igång på allvar förrän i början på 2008 då hon köpte sig en kamera. Elins tips till andra bloggare är att komma med något nytt som ingen har sett tidigare, ge besökarna en wow-känsla och ge de något som gör att de kommer tillbaka! Elins läsare började strömma in när hon gjorde så kallade fanbilder av de större bloggarna och då var det ingen som sysslade med sånt.

När Elin fotar tar hon massvis med bilder som hon sedan sitter och bläddrar igenom flera gånger på väg hem. Hon utvärderar hur det har gått och vilka bilder hon tycker om! När hon kommer hem laddar hon in dem i datorn, i en speciell daterad mapp för varje fototillfälle, och bläddrar igenom dem i Adobe Bridge. Hon sätter markeringar/låsningar på bilderna hon spontant tycker är bäst. Sen är det dags att kolla skärpa och radera bilder som är suddiga, felkomponerade eller bara har blivit överdrivet felexponerade. Hon redigerar sina bilder så fort hon kan, då finns lusten fortfarande kvar! Det händer väldigt ofta att hon spontanfotograferar och då har hon ingen tanke bakom bilderna. Det finns inte heller några regler för hur de ska redigeras så där gäller det att testa sig fram och oftast brukar den första bilden bli roligast. Alla redigerade bilder sparas i en ny mapp i mappen för att de ska vara lätta att hitta! Det som är roligast att fota enligt Elin är närbilder i naturen för det blir lite som en upptäcksfärd och man vet aldrig vad man kan hitta. Naturen är dessutom väldigt tålmodig så man behöver inte stressa!

NevnarienNatur

Förra året tog Elin hem priset för ”Årets Foto- och Designblogg” på Blog Awards. Vinsten har gett henne mer självförtroende då hon tidigare kände sig som en i mängden. Hon tyckte inte alls att hennes konst stod ut jämfört med andra men hon har nu lärt sig att inte vara så självkritisk och ser vinsten som en knuff framåt. Mottot är numera ”Jag är grym och jag kan bli ännu grymmare!”. Vinsten på Blog Awards är det största speciella bloggminnet hon har eftersom hon framför datorn alltid är den vanliga Elin men där på scenen var hon Nevnarien och det var, enligt henne, en överväldigande känsla.

Trots att läsarna inte känner henne, bryr de sig om henne och skriver mycket fint. Det finns människor man lär känna via datorn och de återkommer, pushar, gör henne glad och piggar upp henne dagligen. Hon tycker dock att man viker ut sig helt och hållet i bloggen. Det är lite som att ställa sig helt öppet på ett slagfält och göra det möjligt för vem som helst att skjuta. Man är sårbar helt enkelt!

5 snabba frågor med Elin Kero

Choklad eller lakrits?

Bloggen eller foto?

Blondinbella eller Kissie?

Solsemester eller skidsemester? Vet ej, har aldrig vart på solsemester, men ska iväg snart på min första!

Leva resten av ditt liv i en rosa ballerinaklänning eller städa dagligen? Åh fy, pest eller kolera? Jag får väl ta rosa ballerina då, för jag hatar verkligen att städa…..

NevnarienBehindthescenes

Elins tips till dig som vill börja fota

Man kan inte allt med en gång. Jag får så många mejl från personer som skriver och är förkrossade över att de köpt en kamera, men så blir det inga bra bilder. Bara för att man har en systemkamera, så betyder inte det att bilderna blir fantastiska med en gång, Var beredd på att lägga ner en massa tid och kärlek på fotograferingen, för då kommer det där av sig självt.

Klicka här för att komma till Elins blogg!

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail