”Idol-Mikaela” – Veckans nykomling på Myshowroom

idolmikaela

Myshowroom är glada att presentera senaste tillskottet Mikaela Samuelsson, 20 år från Lerum. Senast känner ni igen henne som den glada och spralliga styckmästaren från Idol!

Vi vet ju att du är duktig på att sjunga men vem är Mikaela mer?

– Jag är en glad, energibomb med lätt till skratt! Jag är enkel som person och det är inte svårt att bli vän med mig. Musiken är en väldigt stor del av mig, men gillar även att umgås med vänner, familjen och träning. Jag älskar att hitta på saker och det får gärna bli spontant, likväl som jag älskar när det är full fart och saker som händer hela tiden, så uppskattar jag lugnet något otroligt. Vissa dagar finns det inget bättre än att slå på en mysig film och bara få vara, en härlig mix av allt.

Hur var tiden i Idol? Vad var det bästa/sämsta du var med om?

– Tiden i Idol var jätterolig, jobbig, stressig, nervös, ledsam, sorlig, trött, sliten, sömnbrist, övertrött, överlycklig, euforisk… Ja listan kan göras hur lång som helst. Självklart var resan otroligt tuff med otroligt tuff konkurrens, knappt någon sömn, svårt att sova, man mådde psykiskt dåligt samtidigt som man mådde så sjukt jäkla bra! Jag klarade av dem tuffa momenten både psykiskt och fysiskt väldigt bra, bröt aldrig ihop utan hade knutit näven redan innan jag tog tåget till Stockholm och gav mig fan på att jag skulle bli topp 20! Sen kunde min sånginsats varit klart bättre än vad den stundtals var. Självklart var jag sjuk och förkyld för det är väldigt psykiskt, kroppen känner på sig att något ska hända och då bryter det oftast ut. Men samtidigt så är jag så sjukt stolt över hur långt jag faktiskt tog mig, att jag aldrig skyllde ifrån mig eller kom med någon trött ursäkt om att ditten och datten och si och så. För ingen bryr sig, det är vinna eller försvinna som gäller. Det var som både Bard och Bagge sa till mig efter att jag kom till topp 13 och sedan åkte ut "detta är ingen sångtävling, utan det handlar väldigt mycket om popularitet och karaktär, det är ett tv program" och så är det.

Hur kändes det när du åkte ut?

– Det kändes såklart jättesnopet att åka ut så tidigt, jag hade inte alls förväntat mig det och blev väldigt förvånad då jag vet vad jag kan och vet att jag hade kunnat göra det väldigt bra! Men jag ser det mer som att det inte riktigt var meningen att jag skulle komma längre. Utan att något annat är meningen för mig! Så just nu jobbar jag lite extra på en restaurang och satsar allt på musiken och även på bloggen.

Hur mycket hann du lära känna de andra deltagarna?

– Jag kom de andra deltagarna väldigt nära, man blir som en familj. Man bor på samma hotell i rummen alldeles bredvid, samt så delar man rum. Sen umgås man ju med varandra varje dag hela tiden.

Vem är din favorit i Idol just nu?

– Oj, Jag har ingen aning! Alla är så olika och har så olika stilar. Jag får nog ta och klura lite på denna fråga, för det är väldigt svårt att säga.

Vem tror du vinner?

– Jag tror att Lisa Ajax vinner.

Hur ser du på framtiden som artist nu?

– Drömmen hade ju varit att kombinera bloggen med musiken, så att jag kan skriva om både musiken och allt annat som händer i mitt liv. Även mode och inredning, livet som artist och att det inte alltid är en dans på rosor, att det ibland känns hemskt att inte ha en stadigvarande inkomst som kommer in på kontot varje månad. Ett ständigt ovetande och en ständig risk! Jag kommer att göra vad som krävs! Att blogga har alltid varit ett stort intresse för mig och jag tror verkligen att det skulle vara perfekt att sammansvetsa musiken och bloggen. 

Vad får läsarna läsa om i din blogg?

– Allt ifrån musiken till vardagen, nya spännande projekt (som skulle kunna vara inom vad som helst) mode, och om allt som jag vill dela med mig av och skriva om! är väldigt öppen för förslag så ni får mer än gärna skriva eller kommentera om ni har önskemål på vad ni vill veta mer om, om ni har några frågor eller vill att jag skriver om något speciellt, det tycker jag är jättekul.

Vilka är dina favoritbloggar?

– Oj, jag läser bloggar lite till och från! Men jag gillar Amir, Dessies, Kenzas, Hugos, Paulas, det händer också att jag läser Kissies.

Läs Mikaela Samuelssons blogg här: mikaelasamuelsson.myshowroom.se ››