Halloween Makeup – Maleficent steg för steg

maleficent-makeup-isastar

Sminka dig som Maleficent på Halloween! Isabelle Engqvist som driver bloggen Isastar på Myshowroom visar hur du lägger makeupen – steg för steg!

Isastar: Markerade kindben (minst sagt!), blodigt röda läppar och förföriska ögon… Inte så konstigt att detta är en given favorit inför Halloween i år?!

Så här gör du!

  1. Använd en ljusare bas än din egen hudton och pudra denna.
  2. Markera dina kindben med en gråbrun skugga så du får ett djup under kindbenet och highlighta sedan uppe på kindbenet för att skapa illusionen av att det sticker ut.
  3. Fyll i ögonbrynen och gör dem spetsigare uppe vid högsta punkten och mer rundade underifrån.
  4. Använd en brun skugga och skugga din globlinje.
  5. Använd sedan en mörkare gråbrun skugga och lägg i ögats ytterkant. Sudda allt med en fluffig borste så att det inte blir några skarpa kanter. Detta gör att dina ögon ser större ut.
  6. Jag använde också en gulbrun skugga inne i ögonvrån och upp under brynet. Det har maleficent i vissa scener av filmen och jag tyckte det var läckert.
  7. Dra en eyeliner som startar långt inne i ögonvrån (jag valde att förlänga min ögonvrå ytterligare) och sedan en svepande vinge. Detta för markerade och stora ögon.
  8. Fyll läpparna med en blodröd färg. Dra på lite extra utanför dina egna läppkonturer för att få till ett riktigt Angelina-plut.
  9. Måla sedan lite mörkare röd färg i mitten av läppen och ute i kanterna för att få ännu större plut-effekt.
  10. Avsluta med att måla en liten prick ovanför ögonbrynet – Angelinas signum.

 

För stor effekt, använd också ett par gul/gröna linser. Mina ögon är photoshoppade eftersom jag inte hade några i den färgen hemma.

Läs hela inlägget och se hur lik makeupen är som Angelina i Maleficent-filmen här: Isastar Maleficent ››

Halloween steg för steg – Så fixar du köttsåret

halloween-sar-smink

Myshowrooms bloggare Isabelle Engqvist Isastar visar upp en guide – steg för steg – över hur du får till ett blodigt köttsår på kroppen till Halloweenfesten.

Du behöver hudfärgat vax, flytande latex, färg där ett tips är att använda en läppstiftpalett och såklart blod! Det finns många olika varianter av blod såsom olika färger eller utseende, koagulerat eller levrat blod, du väljer själv beroende på om du ska ha ett gammalt eller nytt sår.

Köttsår – steg för steg i bilder

Här är Isabelles guide för ett lyckat och blodigt köttsår till halloweenfesten!

halloween-makeup-sar

1. Börja med att värma upp vaxet i händerna och gör en avlång korv. Tips! Ska såret hålla en längre tid så kan man använda Mastix (hudlim) som håller vaxet på plats! 2. Använd sedan ett verktyg (spatel) eller fingrarna för att jämna ut vaxet med din hud. Använd vasselin så glider det lättare. 3. Häll sedan upp lite av latexen och använd en makeupsvamp. 4. Dutta sedan ett tunt lager latex över hela vaxet och lite ut på huden. Låt detta torka en liten stund tills det blir genomskinligt.

halloween-makeup2

5. Jag använder ett foundationpuder från Motives ovanpå när latexen torkat. 6. Som ni ser har latexen inte torkat helt på alla ställen men det gör inte så mycket, vi kommer ändå måla över detta sen. 7. Ta ett vasst verktyg, altenativt en sax (latexen är nu gummiaktig) och klipp upp ett jack så som du vill ha ditt sår. 8. Ta sedan fram en svart ögonskugga.

halloween-make-up-3

9. Fyll såret med den svarta färgen, detta skapar ett djup. 10/11. Jag blandade sedan ihop en mörkröd färg. 12. Måla kanterna på såret och även insidorna.

halloween-makeup4

13. Häll upp blodet i närheten av latexen som nu börjat torka vid sidan av. Blandar du dom torkade latexbitarna med blodet så kommer du få jättebra äckliga bitar att lägga i såret. 14. Oj, här råkade samma bild komma med igen! haha 15. Nu börjar såret få lite karaktär och man kan välja att stanna här om man inte vill att såret ska se gammalt ut. 16. Jag valde att fortsätta och lägga i mer blod som rann ut samt måla runt såret med mer mörka färger för att det ska se gammalt och infekterat ut.

Läs hela inlägget här: Isastar köttsår steg för steg ››