Maria Mollstedt: Ett enkelt hälsotips

maria-mollstedt-myshowroom

Egentligen känns det lite bakvänt att tipsa om någonting som för alla borde vara självklart. Men, helt uppenbart är denna grundläggande motoriska funktion, som är avsedd att ske inombords, istället någonting som vi försummar och underskattar, då vi sitter till bords.

Tugga maten!

Ett moment som är grundläggande för en väl fungerande matsmältningsprocess är den mekaniska finfördelning som ska ske i vår mun innan vi sväljer och lämnar över näringen till enzymernas nedbrytande process. I en stressig tid med lunch-i-farten finns risken att vi istället för att tugga maten, sköljer ned den med vätskan i glaset.

Börja dricka din välbehövliga vätska MELLAN målen, istället för till maten. Då tvingas du tugga noggrant och ta det lite lugnare vid bords. Lägg också till några råa grönsaker till menyn, så saktar du ytterligare ned farten och underlättar smältningen utav maten.

Text: Maria Mollstedt

Maria Mollstedt – Där det extrema är normalt ››

Maria Mollstedt – Myten om styrkan ››

Maria Mollstedt – En hjärtefråga ››


MER OM MARIA

maria-mollstedt

Namn: Maria Mollstedt
Ålder: 32 år
Yrke: Egen företagare, Ren Styrka
Aktuell med: Kost- & träningscoach på Myshowroom.se
Blogg: mmollstedt.myshowroom.se

"Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål."


Fotograf: Jimmy Croona

Lär känna nykomlingen, Cajsa Kenving

cajsakenving_515x340

 

Nykomlingen Cajsa tog sig snabbt in på Myshowrooms topplista, inte så konstigt med tanke på att hon driver en riktigt bra träningsblogg. Hon uppdaterar bloggen ofta med snygga bilder, bra träningstips och framför allt, riktigt härliga recept. Vi på Myshowroom hälsar Cajsa varmt välkommen till oss, men vem är hon egentligen? Lär känna Miss Kenving här.

 

Hur länge har du sysslat med träning?

Jag har alltid sysslat med någon form utav träning, fotboll, innebandy när jag var mindre samt haft hästar i flera år. Dock har de har dalat väldigt mycket men det är inte förens för 1,5 år sen ungefär som jag började styrketräna o ta träningen på allvar.

 

Kan du beskriva din blogg för dom som aldrig läst den?

Älskar man träning så har man kommit rätt. Mycket tips på övningar, recept, träning, diet, bikini fitness, men jag delar också med mig mycket av mig själv. Visar mina dåliga sidor, tankar, åsikter osv.

 

Vad är den största missuppfattningen folk har om dig?

Jag har ibland svårt att ta kritik och kan uppfattas som lite nonchalant. Men jag är världens snällaste om man får säga så om sig själv, har ett stort hjärta och bryr mig mycket om hur andra mår.

 

Kryllar av bloggportaler, varför föll valet på Myshowroom?

Jag har bloggat på en hel del portaler genom åren men aldrig varit nöjd, alltid något som har saknats. Men myshowroom har det mesta och att dem har en bra mobil app man kan uppdatera ifrån är faktist det bästa. Sen känner jag mig mer hemma här då det är fler fitnessprofiler som bloggar här 🙂

 

Vad innebär Bikini Fitness?

Det är som en skönhetstävling fast med muskler ungefär. Vi dietar och tränar, vi kör tömning och laddning. Vi går upp på scen och visar vad vi har jobbat för. Men träning och diet är inte allt, man måste ha charm och utstrålning och kunna röra sig på scen.

 

Aldrig mer träna eller aldrig mer äta/dricka hälsosamt?

Svår fråga, men aldrig mer äta och dricka hälsosamt isåfall, haha!

 

Slutligen, vem inspireras du av?

Det finns många som inspirerar mig, speciellt personer som sätter upp mål och utför dem. Det är så kul med drivande personer och att få följa deras resor.

 

Läs Cajsas blogg HÄR

cajsakenving

Årets första tävling del 2 – Över 20 vinnare

philips2

Detta är tävlingen för dig som tycker om att vårda din kropp och hålla den len och mjuk. Myshowroom lottar tillsammans med Philips ut 10 st Epilatorer för henne och 5 st groomingapparater för honom. Slät på några minuter i upp mot fyra veckor.

För att vinna dessa skönhetsprodukter behöver du endast motivera varför just du ska vinna i kommentarsfältet nedan. Tävlingen pågår till söndag 30/1 kl 23:59

Följ Paow på hennes blogg där hon testar och recenserar epilatorn under två veckors tid.

Lycka till…

TÄVLINGEN AVSLUTAD, VINNARE MEDDELAS UNDER VECKA 5

Vinnare i denna tävling är följande personer:

Epilators: Amanda Keyzi, Emlan, Liza, Nora, Erika, Lina, Elin Ling, Myllenberg, Evelina och Johannes

Groomingapparater: Mattias, Jenny, Shakke, Christer och Jonas

Samtliga vinnare kontaktas via mail.