Fanny Magnusson: “Fitness VS Inte Fitness”

515fanny

Veckans MEST LÄSTA blogginlägg är Fanny Magnussons, så här skriver hon i sin blogg:

"En sak jag har funderat på länge: vad är det för skillnad att lägga ut lättklädda bilder på sociala medier om man är såkallad ”fitness” ett träningsfreak som är intresserad av allt som innebär träning och hälsa, eller om man är lättklädd och inte är ett dugg intresserad av något sånt?

I dagens samhälle är det tydligen mer okej att ta lättklädda bilder och lägga ut på sociala medier som tex Facebook, bloggar, Instagram osv så länge man tränar. Så länge man lägger till en kort text som är relaterad till träning tex: ”Ett grymt benpass idag, dags att sova. Godnatt!” så står man i stringtrosor bakifrån och posar snyggt i spegeln. Men hade däremot någon som inte tränar lagt upp en exakt likadan bild och skrivit ”Dags att sova, godnatt!” så hade det varit tabu. Personen i fråga hade förmodligen också fått kommentarer som ”klä på dig slampa, orre, hora osv” också. För att lägga upp bilder naket är inte okej så länge du inte gör squats, håller i en shaker eller hänger på gymmet."

LÄS HELA INLÄGGET & SE VAD LÄSARNA TYCKER HÄR ››

Bea Malecki: Saxhoppen ger dig snyggare rumpa!

saxhopp-1

Få snyggare rumpa utan att gå till gymmet? Klart att det går, här är övningen som inte kräver ett gym för att lyckas. Myshowroom bloggaren Bea Malecki visar hur du fixar saxhoppen.

1. (bild ovan) Ställ dig i utfallsposition med ett ben fram och ett bakåt. Se till att benet som är fram är 90 grader och att det är rumpan som du pressar med när du trycker ifrån. Det gör inget att knät är i nu i början utan det kan bara vara bra att sätta sig där och hitta balansen. När du känner dig säker är det dags för att hoppa upp i luften!

saxhopp-2

2. Hopp upp i luften samt skifta ben!

saxhopp-3

3. Landa i samma position som du startade med förutom att knät inte är i! Medan du landar så bromsa upp farten med hjälp av skinkan på det ben som du har fram. Sedan så är det bara att skjuta ifrån med skinkan igen, hoa up och landa med andra benet framåt. Osv, det är bra att göra ett par stycken för att känna i rumpan ordentligt!

Läs Beas blogg dagligen för fler träningstips! Och vill du få ett riktigt ont-i-rumpan-pass så läser du om övningarna du gör tillsammans med saxhoppen här: "Ont i rumpan deluxe – dagen efter"

Maria Mollstedt: “Skit in, skit ut”

maria-mollstedt-myshowroom

OM läran om nutrition enbart handlade om protein, kolhydrater och fett, vore det ju lekande lätt att sköta kosthållningen på ett bra sätt. Men nu är det ju faktiskt lite mer komplext än så, nutrition kan faktiskt vara förebyggande friskvård!

Kan man äta sig sjuk måste man kunna äta sig frisk eller åtminstone äta för att undvika att bli sjuk. En kosthållning som bidrar till en övervikt medför alltid en högre sjukdomsrisk, om detta råder det bland de lärda ingen tvist. Men även om den sämre maten inte medför någon direkt övervikt, kan det säkerligen få konsekvenser på sikt. Det kanske uppenbarar sig, att den där hälsan inte alls stod bra till med dig.

Vänder mig emot det kompensationstänk kring kost och träning som allt som oftast hörs, då resonemang bland lekmän förs. Energi in och energi ut, verkar ibland vara det enda som räknas eller som gemene man kan relatera till. Har en vara ordet protein i benämningen, måste den ju vara bra, eller? Kolhydraterna ska vara långsamma, annars är de ingenting att ha? Om fettet är mättat är det sämre än bra, eller hur var det nu de sa?

Alla vill ha hälsan men ytterst få är beredda att jobba för den. Vi söker genvägar och räds inga senvägar. Söta saker som ersättning för socker är vardagsmat och vi häller kalorilösa såser över vår mat. Måttet är väl ändå rågat då vi hashtaggar proteinbars med ett engelskt uttryck för ren mat. Mycket fokus tycks cirkulera kring balansen mellan energikonsumtion och förbrukning med ett underliggande viktmål, inte så mycket på hur människan där inuti mår. Vad hände med vitamin och mineral, de där pajsarna har jag hört ska vara bra.

Skit in, skit ut var det någon annan som sa, det tycker jag summerar helheten bra.

Text: Maria Mollstedt

Maria Mollstedt – Där det extrema är normalt ››

Maria Mollstedt – Myten om styrkan ››

Maria Mollstedt – En hjärtefråga ››

Maria Mollstedt – Ett enkelt hälsotips ››


MER OM MARIA

maria-mollstedt

Namn: Maria Mollstedt
Ålder: 32 år
Yrke: Egen företagare, Ren Styrka www.renstyrka.se
Aktuell med: Kost- & träningscoach på Myshowroom.se
Blogg: mmollstedt.myshowroom.se

"Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål."


Fotograf: Jimmy Croona

Bea Malecki om EM-guldet i Thaiboxning: ”Det här är något som jag har drömt om”

em-guld-thaiboxning

Bea Malecki kammade hem EM-guldet i Thaiboxning i den 27:e september i år. För Myshowroom berättar hon om drömmen som slog in och om varför hon älskar sporten.

Bea Malecki

Ålder: 23 år
Yrke: Personlig tränare
Aktuell med: Elitsatsning inom Thaiboxning
Blogg: beamalecki.com ››

Grattis till EM GULDET! Hur känns det?

– Tack! Det känns verkligen superskönt, det här är något som jag har drömt om sedan jag började köra thaiboxning så det betyder väldigt mycket för mig!

Hur kändes det innan matchen, hur trodde du själv att det skulle gå?

– Det kändes bra faktiskt. Innan varje match så måste jag fokusera på att det är jag som ska vinna. Thaiboxning är mycket mentalt och inte bara hur bra du är på teknikerna. Vet du att du kommer vinna så har du halva inne. Dock så var jag mycket mer nervös för den här matchen än vad jag brukar vara inför matcher. Det stod så mycket på spel så jag visste att om jag inte levererar så kanske de inte vill ha med mig i landslaget. Det är trots allt mitt första år i landslaget och då vill man prestera till max. Jag försökte intala mig själv innan matchen "jag är ett säkert kort jag måste vinna, de hade inte valt mig ifall det inte trodde på mig". Så jag tvingade mig själv att pressa bort alla "tänk om" tankar och fokuserade på de bra tankarna.

thaiboxning-bea

”All fokus på just mig och det är bara jag som kan bestämma hur matchen ska sluta”

 

Många undrar nog hur man kan vilja köra thaiboxning och veta att man kommer ha ont och känna sig mosad efteråt. Vad är det som gör att du älskar thaiboxning?

– Haha! Ja det är ju en av nackdelarna att man ibland inte kan gå efter en match men det ingår i sporten. Det är så svårt att säga just exakt varför, det ena är för att det är så fruktansvärt kul att utöva sporten när man tränar och sedan så finns det ingen annan bättre känsla än att gå in i ringen. Det är helt oslagbart. All fokus på just mig och det är bara jag som kan bestämma hur matchen ska sluta.

Sedan att det är lagligt att slåss är inte heller så fel. Dock så har jag aldrig varit en sådan tjej som slåss, mer dra andra i håret och sådär. Men jag har velat bli fighter sedan jag var 14 och när jag var 20, eller om det var 21, så gick jag min första match!

beas-sv

Vilka reaktioner får du från människor som inte känner dig när du berättar som sporten?

– "Coolt". Jag trodde inte att så många skulle vara positiva till sporten. Men just det ordet är nog det som kommer ur de flesta. Sedan vet jag inte ifall det är för att de inte vet vad de ska säga eller att de faktiskt tycker det, man vet ju aldrig. Men de flesta tycker att jag är jättemodig och att de tycker att det är just coolt.

Är thaiboxning en sport för alla? Det måste ju vara väldigt bra att kunna som självförsvar?

– Ja verkligen, själva sporten i sig att utöva på träningar är verkligen till för alla! Det är jättekul att se på klubben att vi har alla åldrar som ”köttar” på under träningspassen. Sedan att gå match kanske inte är för alla då många inte har intresset av att på riktigt slå någon annan utan tycker att det räcker att lära sig tekniken hur man slår och så. Men vill man komma i form är det kanske världens bästa sport för just det!

När är nästa match för dig?

– Om exakt 4 veckor är det dags att kliva upp i ringen igen mot Sveriges mästare i viktklassen 63,5 kg. West Coast Battle, kommer att bli grymt!

Följ Bea i hennes blogg och få dagliga uppdateringar som kan hjälpa dig få en stark kropp: beamalecki.com ››

Maria Mollstedt: “Där det extrema är normalt”

mmollstedt-traningscoah

Maria Mollstedt, 32 år, är en Body Fitness atlet och driver det egna företaget Ren Styrka där hon individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål. Här på Myshowroom kommer Maria Mollstedt att inspirera i ämnet som kost- och träningscoach varje vecka.

”Där och då kommer jag till insikt om vad jag faktiskt har varit med om och inte minst genomfört. Alla små steg av förberedelser sätts på plats och bildar ett tydligt mönster, ett sammanhang. Jag står i ett tillsynes kaotiskt rum med halvnakna, brunfärgade människor som är törstiga, fokuserade och tuggar torrt men jag känner mig bekväm, i gott sällskap och mod, nästan fullt normal och väl värd min vikt i kött och blod”.

Maria Mollstedt heter jag. Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Jag njuter av att se hur man genom att ta hand om sin kropp kan få fantastiska resultat och gillar att med jämna mellanrum presentera min utveckling på en scen, som Body Fitness atlet. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål. Men, det har ju inte alltid varit så.

Det var med en tunn liten kropp som jag kom tillbaka till gymmet. Nedbruten och sargad utav graviditeter, långa barnvagnspromenader och en kosthållning anammad från normala fakulteter. Jag började i gruppträningssalen där jag kände mig trygg med mina tidigare erfarenheter från tiden som instruktör. Vecka för vecka, gång på gång smög jag förbi alla rader med maskiner och hantlar i par för att höra dörren stängas bakom mig, i min trygga sal.

Man skulle kunna säga att jag blev lurad. Ut ifrån min zon av komfort och in i gymmet där jag snabbt gruppträningen glömde bort. Någon i min närhet tog sig tiden att lära mig grunderna inom styrketräning. Kroppen min svarade oförskämt bra så muskelminne, det vet jag alldeles säkert att jag har. En helt ny värld hade öppnats för mina ögon och känslan var sann eufori. Nu ville jag inget hellre än att lära mig mer för att se, vad en optimering utav faktorerna; medveten kosthållning och dedikerad styrketräning, i kombination skulle kunna åstadkomma och ge. Tanken på att tävla inom kroppsbyggning var initialt inte min men i den kampanj som drevs började tanken sakta men säkert, gnagande sälja sig in. 

Text: Maria Mollstedt


MER OM MARIA

maria-mollstedt

Namn: Maria Mollstedt
Ålder: 32 år
Yrke: Egen företagare, Ren Styrka
Aktuell med: Kost- & träningscoach på Myshowroom.se
Blogg: mmollstedt.myshowroom.se

"Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål."


Fotograf: Jimmy Croona

Angelica: “Vi ska in nu!”

iform-forlossning

Flera av Myshowrooms fitnessbloggar är eller ska bli föräldrar, den 24/7 föddes Angelicas dotter Eliza. Angelica ser tillbaka på förlossningen som det häftigaste hon varit med om.

Nu har Angelica publicerat del 1 av sin förlossningeberättelse i bloggen, så här skriver hon:

"Efter att ha lagt på luren drar värkarna igång. Håller sig till en 30 sekeunder och kommer var 3-5 minut. Efter 2 timmar håller värkarna sig i ca 1,5 minut och kommer fortfarande var 3-5 minut men är så pass intensiva så jag kryper på golven/ duschen hemma och vet inte var jag ska ta vägen. Plötsligt börjar jag spy något sjukt mycket och då säger jag till Linus att ringa in… Eller enligt honom skrek jag: VI SKA IN NU!! Då ber jag honom att ringa in och sköterskan vill givetvis tala med mig. Jag får inte ut så många ord utan bara meddelar att det gör jävligt ont och jag måste in nu!"

Läs hela första förlossningsberättelsen här: Förlossningsberättelse del 1

Blogg: iform.myshowroom.se

Lär känna nykomlingen, Cajsa Kenving

cajsakenving_515x340

 

Nykomlingen Cajsa tog sig snabbt in på Myshowrooms topplista, inte så konstigt med tanke på att hon driver en riktigt bra träningsblogg. Hon uppdaterar bloggen ofta med snygga bilder, bra träningstips och framför allt, riktigt härliga recept. Vi på Myshowroom hälsar Cajsa varmt välkommen till oss, men vem är hon egentligen? Lär känna Miss Kenving här.

 

Hur länge har du sysslat med träning?

Jag har alltid sysslat med någon form utav träning, fotboll, innebandy när jag var mindre samt haft hästar i flera år. Dock har de har dalat väldigt mycket men det är inte förens för 1,5 år sen ungefär som jag började styrketräna o ta träningen på allvar.

 

Kan du beskriva din blogg för dom som aldrig läst den?

Älskar man träning så har man kommit rätt. Mycket tips på övningar, recept, träning, diet, bikini fitness, men jag delar också med mig mycket av mig själv. Visar mina dåliga sidor, tankar, åsikter osv.

 

Vad är den största missuppfattningen folk har om dig?

Jag har ibland svårt att ta kritik och kan uppfattas som lite nonchalant. Men jag är världens snällaste om man får säga så om sig själv, har ett stort hjärta och bryr mig mycket om hur andra mår.

 

Kryllar av bloggportaler, varför föll valet på Myshowroom?

Jag har bloggat på en hel del portaler genom åren men aldrig varit nöjd, alltid något som har saknats. Men myshowroom har det mesta och att dem har en bra mobil app man kan uppdatera ifrån är faktist det bästa. Sen känner jag mig mer hemma här då det är fler fitnessprofiler som bloggar här 🙂

 

Vad innebär Bikini Fitness?

Det är som en skönhetstävling fast med muskler ungefär. Vi dietar och tränar, vi kör tömning och laddning. Vi går upp på scen och visar vad vi har jobbat för. Men träning och diet är inte allt, man måste ha charm och utstrålning och kunna röra sig på scen.

 

Aldrig mer träna eller aldrig mer äta/dricka hälsosamt?

Svår fråga, men aldrig mer äta och dricka hälsosamt isåfall, haha!

 

Slutligen, vem inspireras du av?

Det finns många som inspirerar mig, speciellt personer som sätter upp mål och utför dem. Det är så kul med drivande personer och att få följa deras resor.

 

Läs Cajsas blogg HÄR

cajsakenving