Dessie om bloggbråken och pengar

dessie1

Desirée “Dessie” Nilsson är snart 16 år och har en av Sveriges största bloggar. Vi har frågat henne om bloggbråken och vad hon gör med alla pengar hon tjänar på bloggen.

Du har en av Sveriges största bloggar. Vad tror du att det beror på?
– Jag vet faktiskt inte, alla kan väl egentligen bli stora i bloggvärlden. Men det gäller att vara smart, och tänka till på rätt sätt och veta vad läsarna gillar.

Har bloggandet förändrat dig som person?
– Nej egentligen inte, men självklart så har man ju fått flera egokickar och sånt, men det har verkligen inte förändrat mig som person.

dessie3

Desirée vill inte uttala sig om hur mycket hon tjänar på sitt bloggande men hon säger att hon sparar en del så att hon kan flytta hemifrån när hon fyller 18 och för det mesta shoppar hon upp pengarna och äter ute.
– Den 4:e juni ska jag till exempel åka till Spanien med en tjejkompis och det är jag själv som har betalat den resan.

Bloggbråken som ofta pågår mellan olika storbloggare, hur ”äkta” är de?
– 100% äkta. Fast oftast så är bråken inte “in real life” eftersom att ingen vågar ta det utanför bloggvärlden.

Finns det någon bloggare som du verkligen inte tål?
– Nej faktiskt inte, jag tycker inte illa om någon. Jag tycker att vi alla är som “i en och samma familj” trots bloggbråken, om man säger så. Vi alla bloggare vet liksom vad vi går för, och vad vi står ut med och sånt, vi förstår nog varandra på ett eller annat sätt.

Hur får man en blogg riktigt stor?
– Uppdatera mycket, skriva precis vad man tänker, lägga in mycket bilder och göra ett eget race. Det är nog mitt bästa tips!

Dessies blogg