Cornelia Smrecki: ”Jag kände mig attraherad av henne”

515_cornelia

Cornelia Smrecki är en av Myshowrooms bloggveteraner, i år fyller hon 18 år. Myshowroom har frågat Cornelia om hennes bisexualitet, bloggen, framtidsplaner och VEM Cornelia är. Läs intervjun här!

Cornelia bor utanför Västerås och pluggar andra året på Vård och omsorg. Cornelia är en av de som har bloggat längst på Myshowroom och har varit månadens toppbloggare under 2014. Efter ett lite juluppehåll är hon nu tillbaka på bloggen och utlovar mer bloggning nu när alla rutiner är tillbaka i livet igen!

Hej Cornelia! Har du haft en mysig jul?

– Jag firade min jul med min släkt, det var mysigt!

Fick du några efterlängtade julklappar?

– Önskade inte mig något speciellt, så nej.

Kan du beskriva dig själv med minst tio ord?

– Jag är en väldigt öppen person, jag har alltid tyckt att det är skönast så! Även om det finns nackdelar med att vara för öppen ibland. Jag är överkänslig, jag kan bli väldigt ledsen ganska lätt och bli glad ganska fort. Jag är väldigt envis, jag är snäll, omtänksam och vill att människor ska ha de så bra som möjligt. Jag kan ha världens bästa självförtroende sen kan de sjunka till noll, det varierar väldigt mycket på vad det handlar om. Jag kan vara väldigt översocial men i andra sammanhang väldigt blyg, beroende på hur mitt humör är. Jag skrattar sjukt mycket åt mig själv för jag kan trycka ut ord som ingen annan, jag är alltid mig själv och det älskar jag med mig själv, att jag vågar vara mig själv.
Jag kan vara långsint och grubbla länge över saker och ting, vilket jag tycker är sjukt jobbigt.

Hur länge har du bloggat?

– Jag började vid 12 års ålder, min första blogg hade jag ihop med en vän. Men när jag blev en mer seriösare bloggare var jag runt 15 år gammal.

Vad skulle du säga att din blogg handlar om?

– Mycket om mig själv skulle jag tro, jag är en öppen person och skriver mycket om mig själv och vill kunna inspirera andra, många bloggare tycks ha ett perfekt liv enligt läsarna… Att livet är perfekt, eller att bloggarna uttrycker sig så i bloggen, gör att många läsare blir avundsjuka och önskar att dem också hade ett sådant liv. Jag vill kunna visa verkligheten, istället för ett "fejk" liv. Tipsar även mycket om skönhet och mode.

Finns det något ämne du aldrig skulle ta upp i bloggen?

– Tror faktiskt inte det, min första tanke nu var sex. Men nu kom jag på att det skulle jag säkert kunna ta upp om jag verkligen vill blogga om det, men just nu skulle jag verkligen inte vilja ta upp sex i min blogg.

Du har ju berättat att du är bisexuell, hur kom du på det?

– Detta kommer jag faktiskt ihåg och det låter nog ganska kul haha… Jag kanske var 8-10 år och jag såg min första film med Angelina Jolie som heter ”The Cradle of Life”. Jag kände mig attraherad av henne, och sen efter det börja jag liksom tänka mer och mer på om jag även kunde gilla tjejer… Och ja det var då jag fick det intrycket, men jag förstod inte så mycket när jag var 8-10 år om man kunde vara bisexuell/lesbisk, jag trodde att det var något fel på mig. Men genom åren så har jag ju fått se mer av världen och nu känns det inte alls fel. För nu förstår jag.

Vad sa dina föräldrar?

–  Jag berättade detta när jag var 12-13 år… Men de trodde att jag var inne i någon barnfas? Att jag bara sa så för att jag innan sa att jag ser upp till människor med en annan läggning som vågar stå för vilka dem är. Men då blev jag ganska sårad för att jag faktiskt hade öppnat mig för dem om mina känslor men de lyssnade inte. Så jag struntade i det, de fick tro vad de ville – jag hade i alla fall berättat. För några månader sedan var jag seriös i tonen och sa, "jag är bisexuell och det vet ni om för jag har berättat det men ni tog inte mig på allvar".
Vill ju såklart att de ska tro på vad jag säger, vem hittar ens på att ha någon annan läggning? Kände mig nedvärderad åren i mellan men efter mer instinkt så skämdes jag inte att berätta det nu. Men idag så accepterar dem det och vill det bästa för mig för att jag ska vara lycklig, så det uppskattar jag.

Vad är viktigt för dig i livet?

– Att försöka tänka så positivt som möjligt även i våra mörka dagar, försöka ha så kul som möjligt och skita i alla idioter. Lägga ner tid på människor som lägger ner lika mycket av sin tid på dig, och människor som vill dig väl och inte drar in dig i skit. Umgås med personer som gör dig glad.

Vad har du för framtidsplaner?

–    Att jag ska klara av gymnasiet, klara av matten och få behörighet till högskolan om jag vill plugga vidare. Sen få ett jobb jag tycker om, flytta hemifrån, ut och resa mycket och hitta en bra pojkvän.

Besök Cornelias blogg och se om hon hittat sin pojkvän under jul och nyår… 😉 smrecki.myshowroom.se ››

Myshowroom After Summerparty i helgen

IMG_0169

I helgen hade Myshowroom sommarens avslutningsmiddag i Stockholm. Se bilderna och vilka som var med här!

Dagen var planerade att spenderas på en stor lyxig båt men då högsommarvärmen inte höll i sig ändrades planerna. Istället började dagen med 5-kamp på BallBreaker i Stockholm, på plats var ett gäng grymma bloggare från Myshowrooms topplista tillsammans med Hugo Rosas och Myshowrooms redaktion.

IMG_0139

Alex Hermansson, Jenny Thrumberg & Cornelia Smrecki

IMG_0150

Lina Bäcklund & Christopher Krusell

IMG_0178

Fanny Magnusson & Hugo Rosas

Kvällen avslutades på Restaurang Bankomat Seaside, fler bilder hittar du i Hugos blogg HÄR!

IMG_0187

Alexander Hermansson & Stephanie Röse

IMG_0206

David & Pischa Strindstedt

IMG_0211

Stina Sandström & Alexander Hermansson

Det var många som inte hade möjlighet att komma denna gång! Tack till alla som kom och gjorde dagen och kvällen fantastisk!