Vi välkomnar Annica Englund till Myshowroom!

Annica Englund börjar blogga för Myshowroom.

Hon är beautyexperten som gör succé på såväl blogg och Instagram som Youtube. Nu kan vi, med stolthet, presentera Annica Englund som ny influencer på Myshowroom!

Välkommen Annica! Hur känns det att ha flyttat hit?
– Det känns helt fantastiskt! Jag blev helt chockad över vilket grymt team det var bakom denna portal och äntligen kändes det så mycket lättare, klarare och roligare att blogga!

För de som ännu inte läser din blogg – vem är du?
– Jag är en 26-årig tjej från Östersund men har bott i Stockholm nu i fyra år. Jag är en riktig beautyjunkie, älskar allt som har med skönhet och hälsa att göra.

Vad får dina läsare ta del av i din blogg?
– I min blogg så bjuds man på härliga, enkla och roliga skönhetstips. Det ska inte vara svårt att piffa till sig! Och även en hel del tips om hur man kan göra sin livsstil till en hälsosam sådan.

Du bloggar, youtube:ar, är makeupartist och PT. Hur får du ihop allt?
– Det får jag inte, haha! Ibland tror jag att jag har fler timmar på dygnet än alla andra. Men jag är annars väldigt duktig på att planera, jag vet ungefär hur lång tid allt tar och vad som måste prioriteras osv. Så mycket planering krävs från min sida!

Vad är det bästa med att jobba som du gör?
– Att jag kan vara vart som helst i hela världen, så länge jag har internet. Jag har inget som hindrar mig från att göra vad jag vill och det är den bästa känslan ever!

Till sist – vilket är ditt bästa tips för att ta hand om huden ordentligt i sommar?
– Såklart SPF och massa fukt. Gillar man att ha keps så är det nu man ska använda den för att skydda huden mot solens skadliga strålar. Men man ska även passa på att vara ute och ta vara på D-vitaminer så vi håller oss glada och blir fyllda med energi!

MISSA INTE ANNICAS BLOGG HÄR!

Tvillingarna Vanessa och Vendela: “Kunskap är makt”

w-laukkanens-intervju

Tvillingarna Laukkanens, Vanessa och Vendela, driver tvillingbloggen Wlaukkanens tillsammans på Myshowroom, här berättar de om resorna, träningen och framtidsplanerna om jobb utomlands.

Tvillingarna Vanessa och Vendela

Ålder: 16 år
Bor: Trosa
Gör om dagarna: Går första året på Östra Reals gymnasium
Blogg: wlaukkanens.myshowroom.se ››

Hej på er! Berätta, vad handlar er blogg om?

– Om allt möjligt! Vår vardag, våra resor, träning, shopping, tips på en massa olika saker och våra personliga åsikter.

Hur kommer det sig att ni har valt att blogga tillsammans?

– Vi tänkte att två tvillingar som bloggar tillsammans inte är så vanligt, vilket kan vara kul för läsarna. Att ha en blogg tillsammans gör det också mycket roligare och enklare att hålla upp en bra uppdatering, vilket vi tycker är väldigt viktigt när man har en blogg!

Vilka ska inte missa er blogg?

– De som vill läsa en positiv blogg som riktar in sig på flera olika ämnen. När man lämnar vår blogg ska man känna sig glad och peppad, inte deppig.

laukkanens

Hur skulle ni beskriva varandra som personer?

– Vendela är envis, principfast, gillar inte orättvisa, ödmjuk, världsförändrare, tålmodig, empatisk, givmild, eftertänksam och mörkrädd.

– Vanessa är mörkrädd, grubblande, principfast, rakt på sak, empatisk, påhittig, omtänksam, har fobi mot baciller, rolig och givmild.

Att vara tvillingar – berätta, hur är det?

– Den här frågan får vi väldigt ofta och vi vet ju inte hur det är att inte vara tvillingar, eftersom vi alltid har haft varandra. Men det kan liknas vid att ha sin bästa vän med sig överallt, fast ett snäpp ännu bättre – vi vet att vi aldrig skulle svika varandra.

Bästa vänner eller bara systrar?

– Bästa vänner helt klart.

Hur pass lika är ni till sättet?

– Vi är väldigt väldigt lika, men det är klart att vi inte är kopior så det finns saker som skiljer oss åt. Men vi tänker och tycker alltid likadant om det mesta.

Vad skulle ni säga är det som skiljer er åt mest?

– Vendela visar känslor mer medan Vanessa håller dem mer inom sig. I klädstilen skiljer vi varandra åt, då Vanessa har en mer "tuff" stil och Vendela har en mer "söt" stil.

Vem är mest morgontrött?

– Det kan nog vara Vanessa.

Vem är bäst på att spara pengar?

– Vanessa är mer sparsam. Vendela kan hitta något att köpa i vilken affär vi än är i, något som hon bara "måste ha", så Vendela slösar nog lite mer.

Vilka fördelar har ni haft som tvillingar genom åren?

– Det finns många fördelar med att vara tvillingar, vi har blivit väldigt uppmärksammade i olika sammanhang, men den största har nog varit att vi är starka i varandra.

wlaukkanens

Vilket resminne är ert bästa?

– Eftersom vi reser väldigt mycket så har vi varit med om så många sjukt häftiga och underbara saker, så det är svårt att bara välja en. Men några vi minns speciellt mycket är nog; helikopter turen över Grand Canyon, danslektionerna på Broadway i New York, solnedgången på Sunset beach på Hawaii, vattenshowen man fick goosebumps av utanför världens högsta byggnad i Dubai och när vi bodde vid världens finaste strand på Turks & Caicos öarna.

På vilket sätt försöker ni vara förebilder för andra unga tjejer?

– Vi vill uppmuntra andra att kunna stå upp för sig själva, vad man själv vill och tycker. När man är ung i dagens samhälle är det många som tycker att man kan testa på det ena och det andra bara för att man är ung en gång. Vi tycker att man ska ta vara på alla bra möjligheter, lära sig tänka efter innan man gör någonting så att man kan stå för de valen man gör. Vi har fått höra att många läsare gillar att vi har en positiv inställning till livet, och det är det vi vill förmedla till alla och särskilt till dem som har det tufft.

Vanessa Laukkanen

Vanessa Laukkanen

Vilken träningsform kör ni?

– Vi dansar balett och jazz ungefär 8 timmar i veckan, och så gymmar vi så mycket vi hinner. Då kör vi amrap eller tabata och styrka, och ibland kan det hända att vi är med på brottarnas uppvärmning.

Varför tränar ni?

– För att vi tycker att det är väldigt roligt, nyttigt för kroppen och ett bra sätt att ta ut negativ energi på. Sen sätter vi alltid upp små mål för att nå dit vi vill, och det är individuellt för alla vad man har för mål med sin träning.

Vendela Laukkanen

Vendela Laukkanen

Hur viktigt tycker ni att det är att skaffa sig en utbildning?

– Det är absolut det allra viktigaste för alla, för oavsett om man vill bli skådespelare, idrottare eller dansare så är det alltid viktigt att ha en utbildning att ramla tillbaka på om det inte blir som man har tänkt sig. Vi tror på att kunskap är makt oavsett inom vilket område man vill utbilda sig i.

Vad har ni för framtidsplaner?

– Ända sedan vi var i New York första gången har vi haft en dröm om att flytta dit. Då skulle vi först öppna ett katthem och ett cupcake café på samma gång. Sedan ville vi ha ett eget klädmärke. Men nu studerar vi till jurister. Våra framtidsplaner kanske inte kommer vara detsamma om 5 år, men vi har alltid varit säkra på att vi vill öppna något eget och flytta utomlands.

Vad står högst upp på era önskelistor i år inför julen?

– Högst upp på önskelistan står alltid en resa, och som tur är så åker vi till Mauritius på juldagen, men en bikini eller en klänning till nyår skulle inte sitta fel.

Följ tvillingarnas vardag i bloggen wlaukkanens.myshowroom.se ››

Blogga på Myshowroom.se

Har du också en blogg på Myshowroom som du tycker bör uppmärksammas? Maila ditt tips till stina@myshowroom.se och skicka med dina allra bästa bilder! Har du ingen blogg hos oss är du varmt välkommen att börja blogga här och bli en del av MSR-gänget!

Fanny Alenius gör comeback i bloggbranschen – här får du koll på Fannys ”nya” vardag

fn

Fanny Alenius gör nu en comeback i bloggosfären efter ett par månaders blogguppehåll. Bloggen, Fannys vardag, har samma härliga och positiva anda – men får en ny inriktning!

Fanny Alenius

Ålder: 18 år
Bor: Västerås
Blogg: fannysvardag.myshowroom.se ››

Vad sysslar du med om dagarna?

– Mina vardagar ser oftast likadana ut; skola, plugga, äta massa gott, träna och spendera en stor tid med mina vänner. Mina helger innehåller oftast en del festligheter och spännande äventyr med vänner!

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Det var en svår fråga, men jag brukar oftast få höra av nya människor att jag är väldigt framåt, sprallig och en härlig prick. Utöver det så är jag en tjej som inte dömer människor efter deras omslag, utan jag vill oftast skaffa mig en egen uppfattning om människor.

Vad har du för intressen?

– Jag har mängder utav olika intressen vissa större än andra men bl.a. foto, bakning, träning och resor till olika delar av världen.

Hur länge har du bloggat?

– Jag har haft mängder utav olika bloggar, men jag har nog varit aktiv inom "bloggbranschen" till och från i cirka fyra år.

Vad handlar din blogg om?

– Min blogg har tidigare handlat om min vardag, men nu har jag tänkt lämna min vardag lite åt sidan och istället låta mina bilder och olika texter tala för sig själva. Men man kommer nog få läsa en del om mina spännande äventyr på helgerna, olika resor, bakning och hur underbart livet är som en sista års elev på Rudbeckianska gymnasiet.

Läs Fannys blogg här: Fannys vardag ››

BILDER – AW med Myshowrooms bloggare

aw-msr-hugo-sharareh

I fredags hade vi på Myshowroom en after work med ett glatt gäng bloggare från både Myshowroom och vår andra sajt Vimedbarn.se. På plats var bland annat Hugo, Bianca, Rosanna, Jenny aka Thaipinnen och Douglas, se mingelbilderna här.

Bild ovan: Hugo & Sharareh

After worken som anordnades i samarbete med restaurangen Bankomat Seaside på Liljeholmskajen blev en lyckad kväll där flera av bloggarna fick chansen att lära känna varandra ännu lite bättre.

På plats bjöds det på goda drinkar – med och utan alkohol – och tilltugg från Bankomat Seaside.

– Det blev bra tryck och jag tror alla var nöjda och glada, skriver Hugo om kvällen i sin blogg.

aw-msr-douglas-ellen-bianca

Douglas, Ellen & Bianca

cmsr

Jenny, Cornelia, Elin & Juliah

MSR-AW1

Stina (Chefredaktör) & Isabelle

aw-msr-martin-hugo-jimmy

Rackartygarna Martin, Jimmy & Hugo

r

Hugo & Rosanna

aw-msr-jimmy

Jimmy & Elin

aw-vmb-msr1

Jenny, Madde, Emelina & Regina

aw-msr-vmb

Jessica, Isabella, Eva-Lotta & Jimmy

 

Stort tack till alla som hade möjlighet att komma och träffas med oss i fredags!

/ Stina & Hugo

”Idol-Mikaela” – Veckans nykomling på Myshowroom

idolmikaela

Myshowroom är glada att presentera senaste tillskottet Mikaela Samuelsson, 20 år från Lerum. Senast känner ni igen henne som den glada och spralliga styckmästaren från Idol!

Vi vet ju att du är duktig på att sjunga men vem är Mikaela mer?

– Jag är en glad, energibomb med lätt till skratt! Jag är enkel som person och det är inte svårt att bli vän med mig. Musiken är en väldigt stor del av mig, men gillar även att umgås med vänner, familjen och träning. Jag älskar att hitta på saker och det får gärna bli spontant, likväl som jag älskar när det är full fart och saker som händer hela tiden, så uppskattar jag lugnet något otroligt. Vissa dagar finns det inget bättre än att slå på en mysig film och bara få vara, en härlig mix av allt.

Hur var tiden i Idol? Vad var det bästa/sämsta du var med om?

– Tiden i Idol var jätterolig, jobbig, stressig, nervös, ledsam, sorlig, trött, sliten, sömnbrist, övertrött, överlycklig, euforisk… Ja listan kan göras hur lång som helst. Självklart var resan otroligt tuff med otroligt tuff konkurrens, knappt någon sömn, svårt att sova, man mådde psykiskt dåligt samtidigt som man mådde så sjukt jäkla bra! Jag klarade av dem tuffa momenten både psykiskt och fysiskt väldigt bra, bröt aldrig ihop utan hade knutit näven redan innan jag tog tåget till Stockholm och gav mig fan på att jag skulle bli topp 20! Sen kunde min sånginsats varit klart bättre än vad den stundtals var. Självklart var jag sjuk och förkyld för det är väldigt psykiskt, kroppen känner på sig att något ska hända och då bryter det oftast ut. Men samtidigt så är jag så sjukt stolt över hur långt jag faktiskt tog mig, att jag aldrig skyllde ifrån mig eller kom med någon trött ursäkt om att ditten och datten och si och så. För ingen bryr sig, det är vinna eller försvinna som gäller. Det var som både Bard och Bagge sa till mig efter att jag kom till topp 13 och sedan åkte ut "detta är ingen sångtävling, utan det handlar väldigt mycket om popularitet och karaktär, det är ett tv program" och så är det.

Hur kändes det när du åkte ut?

– Det kändes såklart jättesnopet att åka ut så tidigt, jag hade inte alls förväntat mig det och blev väldigt förvånad då jag vet vad jag kan och vet att jag hade kunnat göra det väldigt bra! Men jag ser det mer som att det inte riktigt var meningen att jag skulle komma längre. Utan att något annat är meningen för mig! Så just nu jobbar jag lite extra på en restaurang och satsar allt på musiken och även på bloggen.

Hur mycket hann du lära känna de andra deltagarna?

– Jag kom de andra deltagarna väldigt nära, man blir som en familj. Man bor på samma hotell i rummen alldeles bredvid, samt så delar man rum. Sen umgås man ju med varandra varje dag hela tiden.

Vem är din favorit i Idol just nu?

– Oj, Jag har ingen aning! Alla är så olika och har så olika stilar. Jag får nog ta och klura lite på denna fråga, för det är väldigt svårt att säga.

Vem tror du vinner?

– Jag tror att Lisa Ajax vinner.

Hur ser du på framtiden som artist nu?

– Drömmen hade ju varit att kombinera bloggen med musiken, så att jag kan skriva om både musiken och allt annat som händer i mitt liv. Även mode och inredning, livet som artist och att det inte alltid är en dans på rosor, att det ibland känns hemskt att inte ha en stadigvarande inkomst som kommer in på kontot varje månad. Ett ständigt ovetande och en ständig risk! Jag kommer att göra vad som krävs! Att blogga har alltid varit ett stort intresse för mig och jag tror verkligen att det skulle vara perfekt att sammansvetsa musiken och bloggen. 

Vad får läsarna läsa om i din blogg?

– Allt ifrån musiken till vardagen, nya spännande projekt (som skulle kunna vara inom vad som helst) mode, och om allt som jag vill dela med mig av och skriva om! är väldigt öppen för förslag så ni får mer än gärna skriva eller kommentera om ni har önskemål på vad ni vill veta mer om, om ni har några frågor eller vill att jag skriver om något speciellt, det tycker jag är jättekul.

Vilka är dina favoritbloggar?

– Oj, jag läser bloggar lite till och från! Men jag gillar Amir, Dessies, Kenzas, Hugos, Paulas, det händer också att jag läser Kissies.

Läs Mikaela Samuelssons blogg här: mikaelasamuelsson.myshowroom.se ››

John Lennon Wall

john-lennon-wall

Ska du besöka Prag? Fanny tipsar om John Lennon Wall som är väl värd att besöka! I sin blogg skriver hon:

"Bjuder på lite bilder från Prag när jag och Gabriella var vid John Lennon wall tillsammans med hundra andra turister och tog lite kort. Riktigt häftig och fin gest måste jag säga att det var. Alla olika färger, citat, texter, lappar, bilder, symboler och graffiti klär verkligen väggen! Jag ångrade mig bittert att jag inte själv hade med mig lite sprayfärg för då hade det blivit ännu finare hehe (såklart). Skulle det vara så att du någon gång i ditt liv är i Prag så måste du bara besöka den här platsen."

Fannys outfit hittar du här: John Lennon Wall ››

Från anorexia och matmissbruk till att älska sin kropp – här är Kattis livsförändring

kati

Katti Houshmandfar, 28 år, har sedan 2 år tillbaka gjort en väldigt stor förändring i sitt liv. Hon har gått från en osund inställning till livet till att andas orden hälsa och träning.

Hur skulle du beskriva dig själv?

– Jag är en tjej med extrem mycket energi och älskar att spegla detta utåt. Jag har 2 olika smeknamn, Happy Feet & Douleunders Queen. Dels för att jag alltid är glad och sprallig som den söta lilla pingvinen och dels för att jag är en jäkel på att hoppa dubbelhopp med hopprep. Jag har gått från att ha både anorexia till att vara helt tvärtom och missbruka mat till att lära mig att älska mig själv och min kropp. Det bästa jag vet är att få dela med mig av detta och inspirera andra.

kattis

Vad handlar din blogg om?

– Min blogg handlar om mitt träningsliv vilket är min vardag och med detta så är det enbart CrossFit för det är det jag brinner för mer än något annat just. Här får ni följa en träningsglad tjej som sprider sin passion för CrossFit på ett "språk" så att alla förstår och inte bara de som är insatta i CrossFit. Jag delar med mig av nyttiga och roliga recept på allt från drycker till bakverk och mycket av det är Paleo inspirerat. Jag älskar min sport, och jag brinner för träning och hälsa och jag hoppas att kunna motivera och sprida detta till alla fina läsare.

Följ bloggen och bli inspirerad: kaatti.myshowroom.se ››

Emma Hahmann listar – 5 måsten i LA

emmahahmannla

Vi frågade bloggren Emma Hahmann om alla måsten att göra och uppleva när man reser till Los Angeles.

Vad gjorde du i LA?
Jag var där med en vän och hälsade på familjen och lite vänner. Vi firade Halloween i San Diego och sen åkte vi till Vegas. Jag skulle även ha ett möte med smyckesföretaget Nialaya som jag nu börjat samarbeta med. Så det var lite därför jag var där.

Hur ofta har du varit där?
Jag kommer knappt ihåg hur många gånger jag vart där, men kanske runt 5-6 gånger.

Vilka är dina favoritställen i LA?
Favorit matstället är Le Pain som är ett franskt organiskt café. Shoppinggatan i Santa Monica är supermysig, där finns allt från Steve Madde, Forever 21 och favoritaffären Urban Outfitters. Pinkberry glassen är även ett måste att prova! Ett annat måste är att besöka Hollywood skylten, det finns en utsiktsplats där som är helt amazing med utsikt över hela Los Angeles. Shoppingställen ni måste besöka är Fred Segal som finns i Beverly Hills, en mysig kändisproppad liten galleria med annorlunda märken. På Rodeo Drive kan man fönstershoppa! Nialaya butiken i Hollywood är även verkligen värt ett besök.

Nämn fem saker man måste göra/ha upplevt i LA!

  1. Man måste åka runt och turista. Att åka till Hollywood och ta en tour bus och åka runt och titta på kändisars hus i Beverly Hills är jättekul.
  2. Bo eller besöka The Rosevelt Hotel där Marilyn Monroe bodde i flera år och där även Oscarsgalan har ägt rum. Jag har hört att de även ska ha galna fester där.
  3. Njuta av solen och stränderna i Santa Monica & Venice Beach.
  4. För de träningsintresserade så är ju Gold’s gym ett måste som ligger i Venice.
  5. Besöka Rodeo Drive är även det ett måste!

 

Se mer av Emmas resa i LA här i hennes blogg: hahmann.se