Så designar du din blogg på Myshowroom – nya bloggteman!

Bloggdesign

Vill du ha en personlig och snygg blogg? Välj bland Myshowrooms stilrena mallar! Nu har vi släppt två efterfrågade teman som du hittar i din kontrollpanel! Här får du veta vad som är nytt!

Har du ingen blogg på Myshowroom? Välkommen att skapa en blogg här och bli en del av Myshowroomgänget du också!

Så byter du tema!

Gå in under Utseende ›› Teman ›› och välj sedan något av de olika bloggteman som du hittar där! Du kan välja att förhandsgranska ett tema innan du aktiverar det. OBS! Spara alltid ner din header innan samt viktiga widgets du inte vill bli av med. Det kan hända att dessa inställningar behöver läggas in på nytt igen efter att du har bytt till ett nytt tema.

Med temat Fashion får du som älskar att fota och ta snygga bilder, mode och skönhet en stilren modeblogg. Temat blir allra snyggast när bilderna håller en hög kvalité eftersom de publiceras 980 px breda!

Med vårt allra senaste tema Crew får du en snygg och stilren blogg direkt! Det enda du behöver göra är att ladda upp en header och lägga till widgets som Arkiv och Kategorier i din Meny Widget.

CREW – NYHET

crews

Så här kan en blogg i CREW temat se ut! Bakgrundsfärgen är alltid densamma, det du byter ut är din header som lätt matchas mot den snygga grå bakgrunden på bloggen.

Gå in under Widgets och dra de widgets som du vill ha i din meny! Menyn är den raden du ser ovanför profilbilden i bloggen. Här passar det att lägga upp Arkiv, Kategorier, En utvald kategori eller t.ex. en textlänk via TEXT widgeten.

I din sidospalt kan du sedan lägga in olika widgets som placeras under annonserna. Du kan bland annat få upp en snygg ikon för Instagram genom att dra ut den widgeten till sidospaltens kolumn. Där skriver du bara ditt konto på Instagram så länkas dina läsare dit! Glöm inte att din profil på Instagram måste vara publik för att andra ska kunna se dina bilder. Du kan även få hjälp med att lägga upp en widget som visar dina senaste bilder från Instagram genom att maila ditt kontonamn på Instagram tillsammans med din blogglänk till vår supportmail.

I det här temat har vi valt att inte ha några temainställningar för att bloggen ska ha en stilren look genom bland annat typsnitt på rubrik och text utan att du behöver göra något.

HEADERUPPLADDNING – Ladda upp din header som får vara max 980 px bred och valfri höjd, 500 px max rekommenderas, genom att gå till headeruppladdning via din kontrollpanel, välj sedan en header från din dator och ladda upp. När headern är uppladdad så ska den synas i bloggen direkt!
*Ibland kan man behöva uppdatera sidan ett par gånger innan den nya headern är på plats. Detta har att göra med hur de olika webbläsarna spara den senaste informationen på den sidan som du är på.


FASHION

times

Så här kan en blogg i Fashion tema se ut, du kan välja teckensnitt och storlek på rubriker och brödtext samt om du vill ha fet eller icke fet text. Ovan har bloggen Times New Roman på både rubrik och brödtext. Mixa eller matcha med samma teckensnitt för att få den stil du vill ha på din blogg.

Det här temat har många efterfrågat på vår supportmail och är perfekt för dig med bilder som håller en hög kvalité! I Fashion temat har du ingen sidospalt utan det är din meny som ska innehålla rätt navigering för dina läsare. En snygg header med ditt bloggnamn räcker gott och väl. Varför inte lägga upp en sida som länkas från menyn till en presentationsida om dig och din blogg med dina kontaktuppgifter?

Gå in under Widgets och dra de widgets som du vill ha i din meny! Menyn är den raden du ser ovanför profilbilden i bloggen. Här passar det att lägga upp Arkiv, Kategorier, En utvald kategori eller t.ex. en textlänk via TEXT widgeten för att exempelvis länka till din Instagram eller Bloglovin. Fashion temat är framtaget för att du som älskar att ta foton med hög kvalité ska kunna visa upp dina bilder i en snygg och stilren blogg med vit bakgrund – allt för att just dina bilder ska komma fram på allra bästa sätt!

HEADERUPPLADDNING – Ladda upp din header som får vara max 980 px bred och valfri höjd genom att gå till headeruppladdning via din kontrollpanel, välj sedan en header från din dator och ladda upp. När headern är uppladdad så ska den synas i bloggen direkt!
*Ibland kan man behöva uppdatera sidan ett par gånger innan den nya headern är på plats. Detta har att göra med hur de olika webbläsarna spara den senaste informationen på den sidan som du är på.


PRO BLOGGER

problogger

Med PRO Blogger temat har du flest temainställningar att välja mellan. Här kan du som vill ha en färgstark blogg sätta din egen prägel! Och du som vill ha en svartvit blogg får enkelt bloggen precis så som du vill ha den med en snygg header!

I PRO Blogger temat har du en sidospalt där du kan lägga upp de widgets du vill ha! Du kan även få hjälp med att lägga upp en widget som visar dina senaste bilder från Instagram genom att maila ditt kontonamn på Instagram tillsammans med din blogglänk till vår supportmail. Via vår supportmail får du även hjälp med alla dina frågor och funderingar kring din blogg hos oss!

Under temainställningar väljer du bland flera olika teckensnitt, bakgrundsfärger och bilder, skugga bakom bloggen och vilken länkfärg du vill ha i din sidospalt.

HEADERUPPLADDNING – Ladda upp din header som får vara max 980 px bred och valfri höjd genom mediebiblioteket och kopiera den bildlänk du får vid uppladdningen. Memorera hur hög din header är i pixlar och klicka sedan på spara och gå tillbaka till temainställningar. Klistra in bildlänken och ange din headers höjd i fältet under. Klicka sedan spara!
*Ibland kan man behöva uppdatera sidan ett par gånger innan den nya headern är på plats. Detta har att göra med hur de olika webbläsarna spara den senaste informationen på den sidan som du är på.


STANDARD

standard

Det här temat är för dig som vill att din blogg ska ha ett redaktionellt utseende med enkla stilrena ramar som grund. Här kan du välja fritt hur du vill att din blogg ska se ut i färg.

I det här temat är det lite old school när det kommer till att designa din blogg, här får du leta efter färgkoder som du vill ha, antingen genom ett bildredigeringsprogram eller via Google. Du kan ändra typsnitt, ramar, bakgrundsfärg m.m. Här behöver du få med # innan koden för din valda färg, exempelivs så här: #f032bc

HEADERUPPLADDNING – Klicka på Ändra headerbild i din kontrollpanel och välj en bild som är 640x400px från din dator och ladda upp. Nu kan du besöka din blogg och se din nya header.
*Observera att det kan ta upp till 10 minuter innan ändringen syns i din blogg.


HUR FUNGERAR DET MED WIDGETS?

När du drar en widget från vänsterkolumnen till någon av de olika Widget platserna så väljer du ”Spara” och låter den spara in platsen. Efter det kan du lägga in det material som ska visas i widgeten på din blogg och klicka på ”Spara”.

Behöver du någon hjälp med att lägga in en kod eller liknande som visar sig fel när du gör det på egen hand skickar du bara ett mail till oss på support@myshowroom.se.

VARFÖR SER JAG INTE ÄNDRINGARNA PÅ MIN BLOGG?

Som inloggad ska du kunna se dina ändringar direkt i bloggen! Ibland kan olika webbläsare spara information på olika sätt och då kan det dröja 5-10 minuter innan de visas.

FLER FRÅGOR?

MAILA SUPPORT@MYSHOWROOM.SE OCH GILLA OSS PÅ FACEBOOK ›› DÄR KAN DU ENKELT SKICKA FRÅGOR VIA PM!