Myshowroom intervjuar Therese Persson: ”Jag lever min dröm idag”

thersepersson-intervju

Veckans intervju är med Myshowroombloggaren Therese Persson, 22 årig skåning som idag är bosatt i Stockholm där hon studerar till musikalartist. Här får du lära känna Therese lite mer!

Vad gör du om dagarna?

– Jag studerar till musikalartist på SMU (Stockholms musikal och artistutbildning), vilket innebär att jag utbildar mig till sångare, dansare och skådespelare.

theresepersson

Hur kommer det sig att du började blogga?

– Jag tyckte för några månader sedan att det var dags att starta upp en blogg som följer min väg genom min utbildning och fram till mitt slutliga mål, att bli artist! Jag har en studio hemma som jag spelar in musik på så tanken är att jag ska koppla mitt soundcloud konto till bloggen så folk kan ta del av min musik!

Vad gör du mer på din fritid?

– Jag är gammal elitidrottare (innebandyspelare) så träningen är en stor del av mig, därför fylls tiden utanför skolan upp med träning och hälsa, det får mina läsare ta stor del av. Jag skulle även vilja utbilda mig till näringsfysiolog/PT i framtiden! Att få träna artisteliten och undervisa på våra artistskolor är ett långsiktigt mål jag har.

theresepersson-skola

Vad vill du ge dina läsare?

– Bloggen är till för musikintresserade och för att inspirera andra att följa sina drömmar. Jag lever min dröm idag i Stockholm på SMU. På Myshowroom finns det ingen direkt artist som bloggar, min förhoppning är att folk tycker att musiken och träningen är en spännande mix att läsa om.

Kika in hos Therese Persson och följ hennes resa till att bli artist här: tesspersson.myshowroom.se ››

Idol Camilla

CamillaHåkansson1

Camilla är en, enligt henne själv, ganska galen tjej på 22 år som jobbar som låtskrivare och artist. Hon är uppväxt i Norrköping men bor idag i Kalix då hennes pojkvän Johan kommer därifrån. Hon spelar gitarr och piano och älskar alla sorter av äventyr och nya utmaningar. Just nu letar de hus så de kan börja bygga hennes drömstudio och hon säger själv att hon är lyckligt lottad att ha fått en riktigt händig man.

Du deltog i Idol förra året. Hur har det påverkat dig?
– Ja, det har väl inte påverkat mig så jättemycket mer än att jag idag är en offentlig person vilket så klart är en fördel på många sätt i den här branschen.

Vad har hänt med din sångkarriär sen Idol? Har du några framtidsplaner eller håller du på med några projekt nu?
– Just nu sitter jag och skriver på mitt första album som kommer innehålla än så länge mycket eget material. Jag är ute och spelar en hel del och mitt mål med 2010 är Melodifestivalen.

CamillaHåkansson2

Camilla har en populär blogg på Finest där hon skriver om sitt liv som artist och låtskrivare men även en del om sin vardag som innehåller mycket skoterkörande och livet uppe i norr. Bloggen betyder mycket för henne eftersom det är roligt att få kontakt med läsarna och det är många som läser.

Hur gör du för att locka läsare till din blogg?
– Än så länge har jag inte gjort något annat än att skriva spontant och dokumentera med mycket bilder. Vill ju att man ska lära känna mig så bra som möjligt och då gäller det att skriva spontant så jag visar mitt riktiga jag.

Har du några tips till människor som vill lyckas med en musikkarriär?
– Att tro på sig själv och ALDRIG ge upp sin dröm oavsett motgångar eller dålig kritik, att aldrig glömma att smaken verkligen är som baken! Lycka till =)

Slutligen vill Camilla passa på att tacka alla som läser hennes blogg och för de fina kommentarerna för de betyder mycket!

Besök Camillas blogg här!

Intervju med Spiderchick

Spiderchick

Personen bakom bloggen “Spiderchick” heter Moa och är 26 år. Hon bor tillsammans med sin pojkvän och son i Göteborg. De tillbringar även en del tid i Skövde eftersom både Moa och hennes kille är uppvuxna där. Hon tycker om att hänga med sina vänner, äta oskäligt mycket godis varje dag, att skratta, älskar att skriva, har en stor fantasi och är rätt slarvig av sig.

Just nu är du mammaledig men arbetar annars som inköpsassisent. Berätta om det!

– Som inköpsassistent jobbar jag i ett team med inköpare, direktris och designer. Jag håller i korrespondensen med våra leverantörer, jag lägger ordrar, leveransbevakar så att alla kläder kommer ut i butik som planerat, jag ansvarar för alla klädprover som kommer till kontoret etc etc. Arbetet är i det stora hela ganska så administrativt. Designern står för det kreativa.

Hur har du kommit dit du är idag? Vad har du för utbildning och karriär bakom dig?

– Jag gick en kvalificerad yrkesutbildning i Borås som heter Proteko där jag läste en mängd textila ämnen men även ekonomi, data och affärsengelska. Vi gjorde mycket praktik och jag var på bland annat på H&M:s och ICA:s inköpskontor. Det var lärorikt. Innan min utbildning jobbade jag på TopShop och senare även Urban Outfitters i London. För att komma in på en KY-utb så är det oftast ett krav att man har arbetslivserfarenhet.

Moas blogg är ganska välbesökt och har bara påverkat henne positivt. Hon blir glad av att blogga då hon älskar att skriva och det är en ynnest att få så mycket positiv feedback som hon får.

Vad skriver du helst om?

– Jag skriver om allt möjligt som ploppar upp i min hjärna. Mest om mammalivet just nu, det är ju ofrånkomligt när jag har en sjumånders baby hemma. Sen vurmar jag mycket för att ge (högst o-ombedda) tips typ “så gör du bloggen framgångsrik” eller “så överlever ditt förhållande småbarnstiden”.

Spiderchick-(2)

Moa och hennes sambo blev föräldrar till en pojke förra året. Moa fick en liten extra tändning vad gäller bloggandet då det ger en hel del bloggmaterial att ha en bebis hemma. Det finns mycket att skriva om föräldraskapet men hon försöker att inte bara skriva om blöjor och liknande, då det blir tråkigt i längden för både henne själv och läsarna.

Hur gör du för att locka läsare till din blogg?

– Jag är bara mig själv. Ibland tänker jag att jag borde börja provocera eller bloggbråka med Egoina för att dra trafik, men nej. Så vill inte jag jobba. Jag är mig själv som sagt, att folk gillar det är en bonus. Sedan är jag dock dukig på att uppdatera, minst tre gånger om dagen annars skulle jag nog tappa läsare.

Vad har du för tips till andra bloggare?

– Uppdatera ofta! Posta mycket bilder. Var personlig men inte privat. Kommentera mycket i andras bloggar så att folk vet att du finns. Hitta DIN grej som är unik och härma inte andra.

Klicka här för att komma till Spiderchicks blogg!

Tjejen bakom Fattybom

Fattybom

Simone är 21 år och bor tillsammans med sin pojkvän i Göteborg. Hon driver bloggen “Fattybom” och drömmer att bli större inom journalism och modellande.

Hur länge har du bloggat och varför började du?
Lite mer än ett år idag, jag började skriva mest för att lätta på den tunga ryggsäck jag bar på, skriva om mobbing jag gått igenom. Tankarna precis i början var att skriva av mig helt, för mig själv. Sedan insåg jag hur många där ute som faktiskt går eller hat gått igenom liknande saker som jag själv och hur många som behöver höra att “du är inte ensam”. Målet är att kunna finnas för så många ungdomar som möjligt som behöver någon att tala med, råd och tips eller bara en vän att bolla med.

Vad skriver du helst om och varför?
Jag skriver mycket debattinlägg, mina åsikter och rörande inlägg från mitt förflutna för att just kunna visa att det är inget fult och skamligt att ha varit mobbad, jag vill kunna stärka ungdomars självförtroende och självkänsla  hos dem som mobbad och de som mobbar andra. Men även glada roliga inlägg för att visa hur jag är som person idag, en lycklig människa!

Har du några tips till andra bloggare där ute?
Personligen anser jag att provokation är ute, att bara vara sig själv, ett glatt leende och skriva om det du älskar – inte om det man “bör” skriva om. Och – Vill Du ha läsare anser jag att du även måste läsa hos andra!

Glöm allt vad alter-ego, spam, topplistor och bloglovin heter. Lägg ner tiden om du verkligen vill satsa på bloggen och ge inte upp!

Fattybom2

Fem snabba med Simone:

Inredning eller mode?
Mode.

Hemmakväll eller utekväll?
Utekväll.

Vin eller öl?
Både och, beroende på humör.

Svart eller vitt?
Svart.

Raka av håret eller lägga ner bloggen?
Då jag redan är rakad så säger jag det 🙂

Klicka här för att komma till Simones blogg!

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail

Tobias – Grymt rolig person

grymtroligperson

Killen bakom bloggen ”Grymtroligperson” heter Tobias Lindqvist, är 19 år gammal och bor söder om Stockholm, i Tyresö. Han jobbar deltid på ICA och när han inte står i butiken och packar upp varor umgås han med vänner och familj, shoppar, reser eller tränar. Och bloggar givetvis!

Hur gick dina tankar när du startade upp din blogg? Vad hade du för mål?
Jag har aldrig haft något konkret mål med bloggen. Jag bloggar för att det är roligt och mitt enda mål är att driva en underhållande och inspirerande blogg.

Tobias blogg skulle enklast kunna beskrivas som en blogg med ett mycket varierande innehåll. Där finns alltid något som passar alla, oavsett intresse. Det bästa med bloggen, enligt Tobias, är all positiv respons och det sämsta är att det tar extremt mycket tid, vilket är helt förståeligt eftersom bloggen har ca 8500 unika besök per vecka. Han uppdaterar dessutom bloggen dagligen och försöker bjuda på sig själv så mycket som möjligt. Det tror han är sådant som lockar läsare!

grymtroligperson2

Vad är viktigast på en blogg? Vad får dig att återkomma till den?
För mig är det viktigaste en bra kombination av bilder och text, dagliga uppdateringar och en positiv inställning av bloggaren. Det är viktigt att man ser att personen som driver bloggen brinner för det den gör!

5 snabba med Tobias Lindqvist

Vanilj eller choklad?
Vanilj

Liseberg eller Gröna Lund?
Liseberg

Planeringsfreak eller spontan?
Spontan

Hemmakväll eller partyparty?
Hemmakväll

En vecka i stringtrosor eller knallrosa hår?
Haha, en vecka i stringtrosor får det nog bli

Klicka här för att komma till Tobias blogg!

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail

Tjejen bakom Lily-bloggen

LindaBlom
Fotograf: Emma Bertilsson

Linda Blom beskriver sig själv som en go och glad värmlänning med hjärtat på det rätta stället. Hon brinner för färg och form och älskar foto, inredning, kläder, hårvård och webbdesign. Hon bor tillsammans med sin sambo och de två små chihuahuatjejerna Polly och Tyra, och är just nu i full gång med att leta efter en ny lägenhet i Karlstad.


Vad handlar din blogg om?

– Jag har alltid älskat att skriva så det föll sig naturligt att börja blogga. Bloggen är svår att placera inom en speciell genre då den handlar om allt från hår- och hudvård till tävlingar till inredning, kläder, chihuahua och en massa Linda.

Bloggen har blivit som en liten bebis för mig då jag har jobbat med den under så lång tid och det jag får mest respons på är faktiskt de personliga inläggen. De som handlar om livet och tankar! Möjligheten att skriva av sig och kontakten med läsarna är oerhört viktig.

LindaVovvar

Tjäna pengar på bloggen

Många större bloggare tjänar pengar på sin bloggar och det gör även Linda. Hon har försörjt sig på bloggen ett tag men har nu även fått ett extrajobb på Minomin. Linda tror inte att hon hade fördel av att ha en stor blogg när hon sökte sitt jobb utan att hon hade samma förutsättningar som de andra som sökte samma jobb. Dock har bloggen givit henne chansen att prova mycket produkter och har därmed fått god produktkännedom – DET är en fördel.

I april är det bloggfest i Borlänge, dit Linda är inbjuden, och efter det tar hon det som det kommer.

Lindas tips till er bloggare där ute

– Jag tycker inte att man skall sträva efter att bli stor, man ser ofta igenom sådana texter. Blogga från hjärtat. Kommentera mycket andra bloggar och var aktiv.

5 snabba med Linda Blom

Jul eller påsk?
Jul

Inredning eller mode?
Inredning

Dator eller TV?
Dator

Lila eller rosa?
Lila

Gå runt i en Lisebergskanindräkt en hel sommar eller bada i en fontän på ett torg?
Gå runt i en Lisebergskanindräkt en hel sommar

Klicka här för att komma till Lily-bloggen!

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail

Intervju med Nevnarien

Nevnarien

Bakom namnet Nevnarien står 21-åriga Elin Kero. Hon bor i Jönköping tillsammans med sin pojkvän men är uppvuxen i Skara där hennes familj fortfarande bor kvar. Elin är en kreativ tjej som gillar att visa det genom fotografering och tecknande.

Elin började blogga hösten 2005 och det var efter att hon hade läst en väns blogg och blivit nyfiken. I början skrev hon bara om sin vardag, men hon insåg snabbt att det behövdes något mer unikt för att nå ut till folk. Hon bestämde sig för att nischa sin blogg efter sina kunskaper och intressen och det hela var ganska självklart, eftersom hon alltid har varit intresserad av form och skapande. Fotande kom dock inte riktigt igång på allvar förrän i början på 2008 då hon köpte sig en kamera. Elins tips till andra bloggare är att komma med något nytt som ingen har sett tidigare, ge besökarna en wow-känsla och ge de något som gör att de kommer tillbaka! Elins läsare började strömma in när hon gjorde så kallade fanbilder av de större bloggarna och då var det ingen som sysslade med sånt.

När Elin fotar tar hon massvis med bilder som hon sedan sitter och bläddrar igenom flera gånger på väg hem. Hon utvärderar hur det har gått och vilka bilder hon tycker om! När hon kommer hem laddar hon in dem i datorn, i en speciell daterad mapp för varje fototillfälle, och bläddrar igenom dem i Adobe Bridge. Hon sätter markeringar/låsningar på bilderna hon spontant tycker är bäst. Sen är det dags att kolla skärpa och radera bilder som är suddiga, felkomponerade eller bara har blivit överdrivet felexponerade. Hon redigerar sina bilder så fort hon kan, då finns lusten fortfarande kvar! Det händer väldigt ofta att hon spontanfotograferar och då har hon ingen tanke bakom bilderna. Det finns inte heller några regler för hur de ska redigeras så där gäller det att testa sig fram och oftast brukar den första bilden bli roligast. Alla redigerade bilder sparas i en ny mapp i mappen för att de ska vara lätta att hitta! Det som är roligast att fota enligt Elin är närbilder i naturen för det blir lite som en upptäcksfärd och man vet aldrig vad man kan hitta. Naturen är dessutom väldigt tålmodig så man behöver inte stressa!

NevnarienNatur

Förra året tog Elin hem priset för ”Årets Foto- och Designblogg” på Blog Awards. Vinsten har gett henne mer självförtroende då hon tidigare kände sig som en i mängden. Hon tyckte inte alls att hennes konst stod ut jämfört med andra men hon har nu lärt sig att inte vara så självkritisk och ser vinsten som en knuff framåt. Mottot är numera ”Jag är grym och jag kan bli ännu grymmare!”. Vinsten på Blog Awards är det största speciella bloggminnet hon har eftersom hon framför datorn alltid är den vanliga Elin men där på scenen var hon Nevnarien och det var, enligt henne, en överväldigande känsla.

Trots att läsarna inte känner henne, bryr de sig om henne och skriver mycket fint. Det finns människor man lär känna via datorn och de återkommer, pushar, gör henne glad och piggar upp henne dagligen. Hon tycker dock att man viker ut sig helt och hållet i bloggen. Det är lite som att ställa sig helt öppet på ett slagfält och göra det möjligt för vem som helst att skjuta. Man är sårbar helt enkelt!

5 snabba frågor med Elin Kero

Choklad eller lakrits?

Bloggen eller foto?

Blondinbella eller Kissie?

Solsemester eller skidsemester? Vet ej, har aldrig vart på solsemester, men ska iväg snart på min första!

Leva resten av ditt liv i en rosa ballerinaklänning eller städa dagligen? Åh fy, pest eller kolera? Jag får väl ta rosa ballerina då, för jag hatar verkligen att städa…..

NevnarienBehindthescenes

Elins tips till dig som vill börja fota

Man kan inte allt med en gång. Jag får så många mejl från personer som skriver och är förkrossade över att de köpt en kamera, men så blir det inga bra bilder. Bara för att man har en systemkamera, så betyder inte det att bilderna blir fantastiska med en gång, Var beredd på att lägga ner en massa tid och kärlek på fotograferingen, för då kommer det där av sig självt.

Klicka här för att komma till Elins blogg!

malin_red

Redaktör: Malin
Läs Malins blogg här
Tipsa Malin, skicka ett mail

Beatrice Norenius

beatrice

Namn och ålder?
Jag heter Beatrice Norenius och fyller hela 19 vårar i september.
Sysselsättning?
Just nu går jag mitt sista år på samhällsvetenskapliga linjen på Duveholmsgymnasiet. Så för tillfället ägnar jag nästintill all min tid åt skolan och åt bloggen förstås.
Vad har du för utrustning när du fotar?
De flesta utav mina kort tar jag med min Nikon D3000. Objektivet jag använder heter 18-55 VR. Jag ska faktiskt erkänna att jag är lite utav en nybörjare i fotovärlden. Efter att jag gått en fotokurs tog fotograferingen mig med storm. Jag är tokintresserad och utforskar de mesta som har med foto att göra på egen hand.
Vilket är ditt favoritmotiv?
Oj, favoritmotiv, det var svårt. För att inte låta allt för tråkig och originell så ska jag inte säga att jag gillar att fota “allt”. Om jag var tvungen att välja något så måste jag nog säga naturen. Jag fullkomligt älskar att fota i skogen, ute på ängar eller vid vattnet.
Vad kommer man få läsa om i din blogg?
I min blogg kommer man få läsa om de saker som får mig att må bra. Min vardag, mina resor, mina underbara vänner, musik, mode och så kommer man få se en herrans massa foton förstås. Som läsare får man ta del av mitt liv som en väldigt förväntansfull 18-årig och blivande student som drömmer om framtidens alla äventyr. Jag hoppas framförallt att kunna bidra med en massa med vackra foton och glädjefyllda inlägg.
Stadsliv eller lantliv?
En väldigt knepig fråga måste jag säga. Under mina första levnadsår bodde jag centralt i huvudstaden och nu bor jag väldigt lantligt. Jag är som sagt väldigt svag för naturen och att bara kunna ta ett morgondopp på sommaren är ju alldeles underbart. Men å andra sidan så älskar jag pulsen och shoppingen i storstäderna. Nej, jag kan faktiskt inte välja. Både statslivet och lantlivet har sina för- och nackdelar, men jag måste säga att båda delarna lockar mig.

Besök Beatrice Norenius blogg här och hälsa henne välkommen till Myshowroom!