5 snabba frågor om Rosannas nya youtube-kanal!

rosannacharles

Myshowrooms bloggare Rosanna Charles har precis startat upp en youtube-kanal där hon kommer bjuda på mycket roliga videos framöver. Vi fick ställa 5 snabba frågor till Rosanna! 

1. Hej Rosanna! SÅ kul att du har startat en youtube-kanal! Hur känns det?

– Det känns sjukt roligt men också ganska tidskrävande hehe!

2. Vad är roligast med att ha en youtube-kanal?

– Det roligaste är nog att folk får se hur man är på riktigt och “helt utan filter”. Jag har ju en ganska rå humor och älskar att driva med mig själv och andra vilket kanske inte riktigt kommer fram i bloggen på samma sätt.

3. Kommer du hålla dig till ett speciellt tema eller kommer vi få se videos från ditt everyday-life?

– Jag har inte riktigt bestämt hur jag ska göra än men det lär nog bara flyta på. Man kommer få följa med mig mycket i vardagen, en del pranks och sen är alla tips såklart välkomna.
4. Vilka är dina topp 3 youtube-kanaler som du prenumererar på?

– Om jag ska vara helt ärlig vet jag inte vem jag prenumererar på för det är Amir som styrt upp det där men är det någons kanal jag kollar på är det “jockibois”. Vi har lite samma humor, haha!

5. Vad kan tittarna förväntas se på din youtube-kanal framöver?

– Mycket humor och ärlighet! Kommer bjuda på mig själv fullt ut! Jag ska bara se till att fixa de där studiolamporna som tydligen är “superviktiga” när man filmar, haha!

 

Kolla in Rosannas youtube-kanal här ›› 

 

LÄS OCKSÅ: Fannys 5 måsten i vinterkylan ››
LÄS OCKSÅ: Kattis 5 bästa motivationstips ›› 

Så designar du din blogg på Myshowroom – nya bloggteman!

Bloggdesign

Vill du ha en personlig och snygg blogg? Välj bland Myshowrooms stilrena mallar! Nu har vi släppt två efterfrågade teman som du hittar i din kontrollpanel! Här får du veta vad som är nytt!

Har du ingen blogg på Myshowroom? Välkommen att skapa en blogg här och bli en del av Myshowroomgänget du också!

Så byter du tema!

Gå in under Utseende ›› Teman ›› och välj sedan något av de olika bloggteman som du hittar där! Du kan välja att förhandsgranska ett tema innan du aktiverar det. OBS! Spara alltid ner din header innan samt viktiga widgets du inte vill bli av med. Det kan hända att dessa inställningar behöver läggas in på nytt igen efter att du har bytt till ett nytt tema.

Med temat Fashion får du som älskar att fota och ta snygga bilder, mode och skönhet en stilren modeblogg. Temat blir allra snyggast när bilderna håller en hög kvalité eftersom de publiceras 980 px breda!

Med vårt allra senaste tema Crew får du en snygg och stilren blogg direkt! Det enda du behöver göra är att ladda upp en header och lägga till widgets som Arkiv och Kategorier i din Meny Widget.

CREW – NYHET

crews

Så här kan en blogg i CREW temat se ut! Bakgrundsfärgen är alltid densamma, det du byter ut är din header som lätt matchas mot den snygga grå bakgrunden på bloggen.

Gå in under Widgets och dra de widgets som du vill ha i din meny! Menyn är den raden du ser ovanför profilbilden i bloggen. Här passar det att lägga upp Arkiv, Kategorier, En utvald kategori eller t.ex. en textlänk via TEXT widgeten.

I din sidospalt kan du sedan lägga in olika widgets som placeras under annonserna. Du kan bland annat få upp en snygg ikon för Instagram genom att dra ut den widgeten till sidospaltens kolumn. Där skriver du bara ditt konto på Instagram så länkas dina läsare dit! Glöm inte att din profil på Instagram måste vara publik för att andra ska kunna se dina bilder. Du kan även få hjälp med att lägga upp en widget som visar dina senaste bilder från Instagram genom att maila ditt kontonamn på Instagram tillsammans med din blogglänk till vår supportmail.

I det här temat har vi valt att inte ha några temainställningar för att bloggen ska ha en stilren look genom bland annat typsnitt på rubrik och text utan att du behöver göra något.

HEADERUPPLADDNING – Ladda upp din header som får vara max 980 px bred och valfri höjd, 500 px max rekommenderas, genom att gå till headeruppladdning via din kontrollpanel, välj sedan en header från din dator och ladda upp. När headern är uppladdad så ska den synas i bloggen direkt!
*Ibland kan man behöva uppdatera sidan ett par gånger innan den nya headern är på plats. Detta har att göra med hur de olika webbläsarna spara den senaste informationen på den sidan som du är på.


FASHION

times

Så här kan en blogg i Fashion tema se ut, du kan välja teckensnitt och storlek på rubriker och brödtext samt om du vill ha fet eller icke fet text. Ovan har bloggen Times New Roman på både rubrik och brödtext. Mixa eller matcha med samma teckensnitt för att få den stil du vill ha på din blogg.

Det här temat har många efterfrågat på vår supportmail och är perfekt för dig med bilder som håller en hög kvalité! I Fashion temat har du ingen sidospalt utan det är din meny som ska innehålla rätt navigering för dina läsare. En snygg header med ditt bloggnamn räcker gott och väl. Varför inte lägga upp en sida som länkas från menyn till en presentationsida om dig och din blogg med dina kontaktuppgifter?

Gå in under Widgets och dra de widgets som du vill ha i din meny! Menyn är den raden du ser ovanför profilbilden i bloggen. Här passar det att lägga upp Arkiv, Kategorier, En utvald kategori eller t.ex. en textlänk via TEXT widgeten för att exempelvis länka till din Instagram eller Bloglovin. Fashion temat är framtaget för att du som älskar att ta foton med hög kvalité ska kunna visa upp dina bilder i en snygg och stilren blogg med vit bakgrund – allt för att just dina bilder ska komma fram på allra bästa sätt!

HEADERUPPLADDNING – Ladda upp din header som får vara max 980 px bred och valfri höjd genom att gå till headeruppladdning via din kontrollpanel, välj sedan en header från din dator och ladda upp. När headern är uppladdad så ska den synas i bloggen direkt!
*Ibland kan man behöva uppdatera sidan ett par gånger innan den nya headern är på plats. Detta har att göra med hur de olika webbläsarna spara den senaste informationen på den sidan som du är på.


PRO BLOGGER

problogger

Med PRO Blogger temat har du flest temainställningar att välja mellan. Här kan du som vill ha en färgstark blogg sätta din egen prägel! Och du som vill ha en svartvit blogg får enkelt bloggen precis så som du vill ha den med en snygg header!

I PRO Blogger temat har du en sidospalt där du kan lägga upp de widgets du vill ha! Du kan även få hjälp med att lägga upp en widget som visar dina senaste bilder från Instagram genom att maila ditt kontonamn på Instagram tillsammans med din blogglänk till vår supportmail. Via vår supportmail får du även hjälp med alla dina frågor och funderingar kring din blogg hos oss!

Under temainställningar väljer du bland flera olika teckensnitt, bakgrundsfärger och bilder, skugga bakom bloggen och vilken länkfärg du vill ha i din sidospalt.

HEADERUPPLADDNING – Ladda upp din header som får vara max 980 px bred och valfri höjd genom mediebiblioteket och kopiera den bildlänk du får vid uppladdningen. Memorera hur hög din header är i pixlar och klicka sedan på spara och gå tillbaka till temainställningar. Klistra in bildlänken och ange din headers höjd i fältet under. Klicka sedan spara!
*Ibland kan man behöva uppdatera sidan ett par gånger innan den nya headern är på plats. Detta har att göra med hur de olika webbläsarna spara den senaste informationen på den sidan som du är på.


STANDARD

standard

Det här temat är för dig som vill att din blogg ska ha ett redaktionellt utseende med enkla stilrena ramar som grund. Här kan du välja fritt hur du vill att din blogg ska se ut i färg.

I det här temat är det lite old school när det kommer till att designa din blogg, här får du leta efter färgkoder som du vill ha, antingen genom ett bildredigeringsprogram eller via Google. Du kan ändra typsnitt, ramar, bakgrundsfärg m.m. Här behöver du få med # innan koden för din valda färg, exempelivs så här: #f032bc

HEADERUPPLADDNING – Klicka på Ändra headerbild i din kontrollpanel och välj en bild som är 640x400px från din dator och ladda upp. Nu kan du besöka din blogg och se din nya header.
*Observera att det kan ta upp till 10 minuter innan ändringen syns i din blogg.


HUR FUNGERAR DET MED WIDGETS?

När du drar en widget från vänsterkolumnen till någon av de olika Widget platserna så väljer du ”Spara” och låter den spara in platsen. Efter det kan du lägga in det material som ska visas i widgeten på din blogg och klicka på ”Spara”.

Behöver du någon hjälp med att lägga in en kod eller liknande som visar sig fel när du gör det på egen hand skickar du bara ett mail till oss på support@myshowroom.se.

VARFÖR SER JAG INTE ÄNDRINGARNA PÅ MIN BLOGG?

Som inloggad ska du kunna se dina ändringar direkt i bloggen! Ibland kan olika webbläsare spara information på olika sätt och då kan det dröja 5-10 minuter innan de visas.

FLER FRÅGOR?

MAILA SUPPORT@MYSHOWROOM.SE OCH GILLA OSS PÅ FACEBOOK ›› DÄR KAN DU ENKELT SKICKA FRÅGOR VIA PM!

 

 

“Bloggande har börjat bli ett beroende!”

VECKANS-CAROLINE

Caroline Lenner är en tonårstjej som bor ute på landet och älskar att ha roligt. I bloggen får vi följa hennes händelserika liv, där bloggen börjar ta en allt större plats. “Bloggande har börjat bli ett beroende!” skriver hon i sin blogg. Denna vecka är Caroline veckans blogg på Myshowroom.

Besök Caroline Lenner

FEBBS – “Var inte besatta av att tjäna pengar!”

Febbs1

Louise Carlstedt är 17 år och bor i Stockholm. Hon pluggar just nu på gymnasiet men driver även den populära bloggen “FEBBS” sedan början på 2009.

Varför tror du att din blogg lockar så många?
– Jag vet inte riktigt. Jag bryr mig inte om att vara bäst, störst och vackrast i bloggvärlden, jag är mig själv och bjuder på mig själv bara.

Louise tycker att det har blivit otroligt mycket fokus på pengar och om man tjänar något på sin blogg. Hon tjänar i dagsläget inget på sin egen blogg och tycker inte att man ska glömma att blogga för att det är kul i första hand.
– Var inte besatta för då blir det ingen bra blogg, säger Louise.

Febbs2

Du bloggar ganska mycket om mode. Är du modeintresserad?
– Jag kan inte säga att jag varit modeintresserad, eller att jag är det men jag älskar att shoppa och när man hittar mycket snygga kläder man vill ha eller inspireras av så är det underbart att kunna dela med sig och tipsa folk. Mitt budskap med bloggen är att visa ungdomar att man kan ha en egen stil, fast man inte köper dyra kläder. Jag lägger ju i princip bara upp budgetkläder.

Hur klär du dig i vår och sommar?
– I det jag tycker är snyggt! Ljusslitna shorts, stora skjortor (även på sommaren, ja, tänk va underbart det kommer fläkta) klackskor, blommiga toppar.

Vad är det roligaste med att blogga?
– Att hjälpa mina läsare och ge de bättre självförtroende, både stilmässigt och i sinnet. Alla kommentarer man får in dagligen är guld värda och jag skriver det jag vill skriva, och jag får kritik på en gång.

Till bloggen

Shorts och leggings – vad tycker ni?

Milly1

Milly har för första gången provat att använda shorts med leggings och såhär skriver hon på sin blogg: “Har aldrig riktigt fattat det modet, men testade och tycker faktiskt det blev en riktigt bra outfit!”. Till bloggen

Vad tycker ni?
Gillar ni modet med shorts och leggings?

Dessie om bloggbråken och pengar

dessie1

Desirée “Dessie” Nilsson är snart 16 år och har en av Sveriges största bloggar. Vi har frågat henne om bloggbråken och vad hon gör med alla pengar hon tjänar på bloggen.

Du har en av Sveriges största bloggar. Vad tror du att det beror på?
– Jag vet faktiskt inte, alla kan väl egentligen bli stora i bloggvärlden. Men det gäller att vara smart, och tänka till på rätt sätt och veta vad läsarna gillar.

Har bloggandet förändrat dig som person?
– Nej egentligen inte, men självklart så har man ju fått flera egokickar och sånt, men det har verkligen inte förändrat mig som person.

dessie3

Desirée vill inte uttala sig om hur mycket hon tjänar på sitt bloggande men hon säger att hon sparar en del så att hon kan flytta hemifrån när hon fyller 18 och för det mesta shoppar hon upp pengarna och äter ute.
– Den 4:e juni ska jag till exempel åka till Spanien med en tjejkompis och det är jag själv som har betalat den resan.

Bloggbråken som ofta pågår mellan olika storbloggare, hur ”äkta” är de?
– 100% äkta. Fast oftast så är bråken inte “in real life” eftersom att ingen vågar ta det utanför bloggvärlden.

Finns det någon bloggare som du verkligen inte tål?
– Nej faktiskt inte, jag tycker inte illa om någon. Jag tycker att vi alla är som “i en och samma familj” trots bloggbråken, om man säger så. Vi alla bloggare vet liksom vad vi går för, och vad vi står ut med och sånt, vi förstår nog varandra på ett eller annat sätt.

Hur får man en blogg riktigt stor?
– Uppdatera mycket, skriva precis vad man tänker, lägga in mycket bilder och göra ett eget race. Det är nog mitt bästa tips!

Dessies blogg

Intervju med Spiderchick

Spiderchick

Personen bakom bloggen “Spiderchick” heter Moa och är 26 år. Hon bor tillsammans med sin pojkvän och son i Göteborg. De tillbringar även en del tid i Skövde eftersom både Moa och hennes kille är uppvuxna där. Hon tycker om att hänga med sina vänner, äta oskäligt mycket godis varje dag, att skratta, älskar att skriva, har en stor fantasi och är rätt slarvig av sig.

Just nu är du mammaledig men arbetar annars som inköpsassisent. Berätta om det!

– Som inköpsassistent jobbar jag i ett team med inköpare, direktris och designer. Jag håller i korrespondensen med våra leverantörer, jag lägger ordrar, leveransbevakar så att alla kläder kommer ut i butik som planerat, jag ansvarar för alla klädprover som kommer till kontoret etc etc. Arbetet är i det stora hela ganska så administrativt. Designern står för det kreativa.

Hur har du kommit dit du är idag? Vad har du för utbildning och karriär bakom dig?

– Jag gick en kvalificerad yrkesutbildning i Borås som heter Proteko där jag läste en mängd textila ämnen men även ekonomi, data och affärsengelska. Vi gjorde mycket praktik och jag var på bland annat på H&M:s och ICA:s inköpskontor. Det var lärorikt. Innan min utbildning jobbade jag på TopShop och senare även Urban Outfitters i London. För att komma in på en KY-utb så är det oftast ett krav att man har arbetslivserfarenhet.

Moas blogg är ganska välbesökt och har bara påverkat henne positivt. Hon blir glad av att blogga då hon älskar att skriva och det är en ynnest att få så mycket positiv feedback som hon får.

Vad skriver du helst om?

– Jag skriver om allt möjligt som ploppar upp i min hjärna. Mest om mammalivet just nu, det är ju ofrånkomligt när jag har en sjumånders baby hemma. Sen vurmar jag mycket för att ge (högst o-ombedda) tips typ “så gör du bloggen framgångsrik” eller “så överlever ditt förhållande småbarnstiden”.

Spiderchick-(2)

Moa och hennes sambo blev föräldrar till en pojke förra året. Moa fick en liten extra tändning vad gäller bloggandet då det ger en hel del bloggmaterial att ha en bebis hemma. Det finns mycket att skriva om föräldraskapet men hon försöker att inte bara skriva om blöjor och liknande, då det blir tråkigt i längden för både henne själv och läsarna.

Hur gör du för att locka läsare till din blogg?

– Jag är bara mig själv. Ibland tänker jag att jag borde börja provocera eller bloggbråka med Egoina för att dra trafik, men nej. Så vill inte jag jobba. Jag är mig själv som sagt, att folk gillar det är en bonus. Sedan är jag dock dukig på att uppdatera, minst tre gånger om dagen annars skulle jag nog tappa läsare.

Vad har du för tips till andra bloggare?

– Uppdatera ofta! Posta mycket bilder. Var personlig men inte privat. Kommentera mycket i andras bloggar så att folk vet att du finns. Hitta DIN grej som är unik och härma inte andra.

Klicka här för att komma till Spiderchicks blogg!