Bea Malecki: Saxhoppen ger dig snyggare rumpa!

saxhopp-1

Få snyggare rumpa utan att gå till gymmet? Klart att det går, här är övningen som inte kräver ett gym för att lyckas. Myshowroom bloggaren Bea Malecki visar hur du fixar saxhoppen.

1. (bild ovan) Ställ dig i utfallsposition med ett ben fram och ett bakåt. Se till att benet som är fram är 90 grader och att det är rumpan som du pressar med när du trycker ifrån. Det gör inget att knät är i nu i början utan det kan bara vara bra att sätta sig där och hitta balansen. När du känner dig säker är det dags för att hoppa upp i luften!

saxhopp-2

2. Hopp upp i luften samt skifta ben!

saxhopp-3

3. Landa i samma position som du startade med förutom att knät inte är i! Medan du landar så bromsa upp farten med hjälp av skinkan på det ben som du har fram. Sedan så är det bara att skjuta ifrån med skinkan igen, hoa up och landa med andra benet framåt. Osv, det är bra att göra ett par stycken för att känna i rumpan ordentligt!

Läs Beas blogg dagligen för fler träningstips! Och vill du få ett riktigt ont-i-rumpan-pass så läser du om övningarna du gör tillsammans med saxhoppen här: "Ont i rumpan deluxe – dagen efter"

Bea Malecki om EM-guldet i Thaiboxning: ”Det här är något som jag har drömt om”

em-guld-thaiboxning

Bea Malecki kammade hem EM-guldet i Thaiboxning i den 27:e september i år. För Myshowroom berättar hon om drömmen som slog in och om varför hon älskar sporten.

Bea Malecki

Ålder: 23 år
Yrke: Personlig tränare
Aktuell med: Elitsatsning inom Thaiboxning
Blogg: beamalecki.com ››

Grattis till EM GULDET! Hur känns det?

– Tack! Det känns verkligen superskönt, det här är något som jag har drömt om sedan jag började köra thaiboxning så det betyder väldigt mycket för mig!

Hur kändes det innan matchen, hur trodde du själv att det skulle gå?

– Det kändes bra faktiskt. Innan varje match så måste jag fokusera på att det är jag som ska vinna. Thaiboxning är mycket mentalt och inte bara hur bra du är på teknikerna. Vet du att du kommer vinna så har du halva inne. Dock så var jag mycket mer nervös för den här matchen än vad jag brukar vara inför matcher. Det stod så mycket på spel så jag visste att om jag inte levererar så kanske de inte vill ha med mig i landslaget. Det är trots allt mitt första år i landslaget och då vill man prestera till max. Jag försökte intala mig själv innan matchen "jag är ett säkert kort jag måste vinna, de hade inte valt mig ifall det inte trodde på mig". Så jag tvingade mig själv att pressa bort alla "tänk om" tankar och fokuserade på de bra tankarna.

thaiboxning-bea

”All fokus på just mig och det är bara jag som kan bestämma hur matchen ska sluta”

 

Många undrar nog hur man kan vilja köra thaiboxning och veta att man kommer ha ont och känna sig mosad efteråt. Vad är det som gör att du älskar thaiboxning?

– Haha! Ja det är ju en av nackdelarna att man ibland inte kan gå efter en match men det ingår i sporten. Det är så svårt att säga just exakt varför, det ena är för att det är så fruktansvärt kul att utöva sporten när man tränar och sedan så finns det ingen annan bättre känsla än att gå in i ringen. Det är helt oslagbart. All fokus på just mig och det är bara jag som kan bestämma hur matchen ska sluta.

Sedan att det är lagligt att slåss är inte heller så fel. Dock så har jag aldrig varit en sådan tjej som slåss, mer dra andra i håret och sådär. Men jag har velat bli fighter sedan jag var 14 och när jag var 20, eller om det var 21, så gick jag min första match!

beas-sv

Vilka reaktioner får du från människor som inte känner dig när du berättar som sporten?

– "Coolt". Jag trodde inte att så många skulle vara positiva till sporten. Men just det ordet är nog det som kommer ur de flesta. Sedan vet jag inte ifall det är för att de inte vet vad de ska säga eller att de faktiskt tycker det, man vet ju aldrig. Men de flesta tycker att jag är jättemodig och att de tycker att det är just coolt.

Är thaiboxning en sport för alla? Det måste ju vara väldigt bra att kunna som självförsvar?

– Ja verkligen, själva sporten i sig att utöva på träningar är verkligen till för alla! Det är jättekul att se på klubben att vi har alla åldrar som ”köttar” på under träningspassen. Sedan att gå match kanske inte är för alla då många inte har intresset av att på riktigt slå någon annan utan tycker att det räcker att lära sig tekniken hur man slår och så. Men vill man komma i form är det kanske världens bästa sport för just det!

När är nästa match för dig?

– Om exakt 4 veckor är det dags att kliva upp i ringen igen mot Sveriges mästare i viktklassen 63,5 kg. West Coast Battle, kommer att bli grymt!

Följ Bea i hennes blogg och få dagliga uppdateringar som kan hjälpa dig få en stark kropp: beamalecki.com ››

Snart är sommaren här – välj rätt bikini nu

SNYGGA BIKINIS 2013

Att vara snygg på stranden är något de flesta vill vara, därför är det hög tid att redan nu välja dina favoriter inför de stundande soldagarna i sommar. Vi bad tre av våra bloggare välja ut sina favoriter. Vilken väljer du?

Det är inte alltid det lättaste att hitta en bikini som både sitter bra och är snygg, många väljer ju t.ex att ta en underdel från en bikini men överdelen från en annan bara ör att det ska passa just den kroppen efter tycke och smak.

Myfashionstore finns ett brett utbud av snygga bikinis och sannolikheten att just du skulle hitta något som faller dig i smaken är ganska stor.

Vi bad tre utav våra bloggare välja ut sina två absoluta favoriter inför sommaren 2013. Vem av Molly, Bea eller Vicky har valt den snyggaste stilen till årets badsäsong?

Bea Malecki Bikini 2013

Bea har valt en bikini som kommer från Panos Emporio som heter Kandia. Pris: 699:- Beas övriga val hittar du HÄR

Molly Rustas Bikini 2013

Molly valde en sötare modell från Amore & Sorvete som heter Elena bikini. Pris: 1863:- Mollys övriga val hittar du HÄR

Vicky Eriksson Bikini 2013

Vicky val landade på Fanny Lyckmans design åt Estradeur. Pris: 299:- Vickys övriga val hittar du HÄR

Vem ur vår testpanel valde den snyggaste stilen inför sommaren 2013? Tyck till…