Vanliga frågor & svar på Myshowroom.se

Jag har skapat en blogg men får inget aktiveringsmail?
SVAR: Vissa mailleverantörer som tex hotmail kan hantera aktiveringsmailet som spam och därför placera aktiveringsmailet i skräppostmappen.

Hur ändrar jag lösenord i min blogg?
SVAR: Gå in i din panel, klicka på Användare, Din profil. Scrolla längst ner och skriv in det nya lösenordet två gånger och spara ändringarna.

Hur får jag en profilbild i min blogg?
SVAR: Gå in i panelen och klicka på användare. Där laddar du upp din avatar, bilden du laddar upp blir bäst om den är kvadratisk.

Var skriver jag beskrivningen av min blogg som hamnar under min profilbild?
SVAR: Klicka på blogg i vänsterspalten i din panel. Beskriv dig och din blogg i beskrivningen och klicka sedan på spara ändringar.

Vad är widgets?
SVAR: Det är olika applikationer som du har möjlighet att visa i din sidebar. Exempelvis arkiv, taggar, kommentarer samt knappar och dylikt från olika sociala nätverk.

Var hittar jag widgets?
SVAR: Du hittar dem under widgets. Dra de widgets som du vill aktivera från tillgängliga widgets till sidospalten, tryck på pilen så att sidospalten öppnar sig innan du drar över din valda widget. Släpp widgeten när du fått ett streckat fält i sidospalten.

Hur kan jag se statistik i min blogg?
SVAR: Du ser din statistik på startsidan av din kontrollpanel. Myshowroom mäter sidvisningar per dygn och helt unika besökare per dygn. Dessa siffror är lägre än det som redovisas på tex Bloggportalen.

Hur schemalägger man inlägg?
SVAR: Du kan schemalägga dina inlägg under dagen eller veckan om du inte kommer ha möjlighet att blogga lika mycket varje dag.
Skriv inlägget och de taggar som du vill ha, välj kategorin inlägget ska synas under. Sedan väljer du redigera som du hittar till höger om publicera direkt i fliken publicera. Fyll i datum och tid för ditt inlägg och väljer sedan OK. När du klar med inlägget klickar du på Publicera.

Vad är taggar?
SVAR: Taggar kan liknas vid nyckelord och gör det lätt att hitta innehåll som hör samman. Handlar ditt inlägg om skor och solglasögon från Gucci så taggar du innehållet i ditt inlägg så här: Skor, Solglasögon, Gucci. Separera dina taggar med ett komma tecken.

Bildhantering
SVAR: All bildhantering sker automatiskt på Myshowroom.se. Har du inte möjlighet att beskära din bild så kommer bloggen att minska din bild med minimal kvalitéts förlust. Men din blogg kommer upplevas snabbare om du själv förminskar dina bilder innan till rätt bildstorlek för just din blogg.

Hur kan jag visa bilder i sidospalten?
SVAR: För att få upp en bild i din sidospalt ska du skapa en sida i din blogg som du sparar som utkast.
Där laddar du upp den bild som du vill länka. Sedan markerar du bilden och klistrar på länken på den.
Gå därefter in i html läge och kopiera den koden du får för den bilden med länken i.
Sedan går du in under widgets och tar den som heter html och drar till sidospalten. Klicka på spara och öppna sedan upp den. Klistra in den koden du har kopierat och klicka sedan på spara.
Nu ska bilden synas i din blogg.

Hur laddar jag ned min import/exportfil till min blogg?
SVAR: Kontakta oss på myshowrooms facebooksida så hjälper vi dig att ladda ned din import/exportfil. Glöm inte att skicka med din bloggadress.

Hur kopplar jag min blogg till Facebook, så alla inlägg länkas på facebook?
SVAR: Skapa ett konto på bloglovin och synka i inställningnarna där. blogglovin.com. För att koppla med Facebook ansluter man sin blogg med bloglovin med RSS feed som man får fram om man lägger till /rssfeed efter bloggens länk.

Jag har ett bloglovin konto men vet inte hur jag ska koppla det till bloggen, det står att man ska fylla i sitt bloglovin ID? Vad innebär bloglovin ID?
SVAR: Användarnamn på bloglovin.

Hur sätter man in en header?
SVAR: Gå in på utseende i vänsterspalten sedan anpassa, där kan du ladda upp din header både till din mobilanpassade blogg och desktop (skärm).

Hur får jag in mina social kanaler:
SVAR: Gå in på blogg i vänsterspalten. Under ”socialt” finns ett fält att fylla i sin instagram, profilen måste vara öppen för att det ska synas i flödet.
För att få in facebook kopierar du ditt användrnamn som står längst bak i adressen och klistrar in.

Så fixar du din instagramnyckel och får ut dina instagrambilder till bloggen:
SVAR: Gå in under kategorin “blogg”, klicka på länken “Hämta din nyckel här!”
Klicka på knappen ”Generate Access Token”
Skriv in ditt användarnamn på Instagram och logga in med lösenordet
Klicka sedan på knappen ”Authorize” på nästa sida
Kopiera sedan den lång nyckelkoden i fältet du får på nästa sida.
Klart!

Kan jag koppla min domän till en blogg hos er?
SVAR: Ja det kan du. Skicka länken till din blogg till oss tillsammans med ditt inlogg till din domänleverantör så kan vi hjälpa dig att A-peka din domän till din blogg.

Kan jag flytta över min gamla blogg till er?
SVAR: Ja, be om en exportfil hos din gamla leverantör som du sedan skickar till oss så hjälper vi dig att importera den i din nya.

När jag skriver inlägg så kan jag inte längre ändra textfärgen och storleken till rubriker inne i textredigeraren?
SVAR: Klicka på ikonen med flera små prickar i så kommer du få fram valen.

13199365_1091896884210449_2064119260_oHar ni någon app jag kan blogga ifrån?
SVAR: Ja, wordpressappen! När du loggar in på appen ska det se ut så här, du ska välja lägg till webbplats. Inte logga in på wordpress.com eller skapa konto.
Du skriver i ditt användarnamn (som du har hos myshowroom) och lösenord samt hela din adress, exempelvis så här http://dittnamn.myshowroom.se.

 

 

 


Om jag vill flytta min blogg och domännamnet till en annan portal, finns det någon inställning på myshowroom som man måste ändra?
SVAR: Nej, det gör du hos din nya portal.

Jag kan inte logga in och har försökt flera gånger. Jag kommer in på andra sidor men inte på min blogg eller myshowroom. Vad är fel?
SVAR: Försöker du logga in mer än 5 ggr med fel lösenord/användarnamn blir du automatiskt spärrad i 48 timmar, detta av säkerhetsskäl.

Jag försöker hitta min RSS feed på min blogg, var hittar jag något sådant?
SVAR: Du hittar din RSS feed genom att lägga till /rss efter din blogglänk. Detta syns inte webbläsaren safari utan du behöver då använda dig av tex Firefox.

Jag hittar inte svaret på min fråga?

Om du inte hittar svaret på din fråga är du välkommen att kontakta oss genom meddelanden på vår Facebooksida Myshowroom.se ›› 
Gilla oss även för mer info för dig som bloggar hos oss! 🙂

Vi besvarar din fråga så snabbt som möjligt och senast inom 48h.