Sanna Dahlström: ”John har aldrig varit speciell för mig för att han har spelat fotboll”

sannadahlstrom

Lär känna Myshowrooms nya toppbloggare Sanna Dahlström, hon lever livet som ”fotbollsfru” i Spanien och är tillsammans med en av Sveriges mest omtalade fotbollsspelare, John Guidetti. Här berättar Sanna om hur det var att flytta hemifrån som tonåring, plugga sista året på gymnasiet på distans och hur hon spenderar dagarna idag.

Om Sanna Dahlström

Ålder: 23
Bor i: Vigo, Spanien
Sambo: John Guidetti
Gör om dagarna: Pluggar spanska, agerar hemmafru och försöker hålla igång träning!
Blogg: sannadahlstrom.com ››

Välkommen till Myshowroom, du är helt ny i bloggvärlden – berätta, hur känns det?

Tack! Det känns jättebra, mycket tankar och funderingar på hur mycket jag vill blotta mig, alltså hur personlig jag vill vara, för jag vill inte endast vara ytlig. Vill också ändra alla dessa fördomar som finns gentemot oss fotbollsflickvänner/fruar.

Kan du berätta om dig själv för alla nya läsare?

Jag är en tjej med fötterna på jorden som hatar orättvisor. Jag älskar att jobba med barn och ungdomar och önskar att jag kunde göra det mer ofta än vad jag gjort. Jag har mycket i bagaget och kan ofta relatera till vad som händer i andras liv, jag är inte riktigt född med ”silversked i mun”. Min favoritfilm genom tiderna är utan tvekan Lejonkungen och ser den gärna 4-5 gånger om året, speciellt under somrarna då jag jobbar på kollo. Jag skulle nog säga att jag är väldigt ärlig, säger oftast vad jag tycker, jag är också väldigt omtänksam.

LÄS MER I SANNAS BLOGG: Who am I ››

sannadahlstrom

Hur gammal var du när du flyttade hemifrån? Kan du berätta om den tiden i ditt liv?

När jag var precis fyllda 17 år så flyttade jag hemifrån, eller inte från mina föräldrar utan från min storasyster som jag bott hos i 1,5 år. Jag bodde då i en förort i Stockholm i en lägenhet på 28 kvm.
Den tiden i mitt liv var ganska dyster, tappade en del kontakt med hela min familj men det positiva var att jag fick en väldigt bra kontakt med många av mina vänner som hängde en del hos mig. Det var ganska ensamt, rätt ofta, och svårt att få ihop ekonomin, jag fick SOC-bidrag på 3500kr utöver att de betalade min hyra. Så i grund och botten var det inte alls som det såg ut utifrån, en 17åring med egen lägenhet, slippa regler.

Har du några bra tips till ungdomar som tröttnat på skolan och funderar på/eller har hoppat av gymnasiet?

Ja absolut, prata med en vuxen och framför allt en studievägledare! Men tänk också igenom ditt beslut ordentligt, att jobba bara för pengar är något jag inte rekommenderar, pengar kommer aldrig göra dig lycklig. Och är fallet att du redan hoppat av, så tycker jag att du ska testa på olika service jobb. Ångrar du ditt beslut kan du alltid börja i skolan igen, prata med en studievägledare som kan hjälpa dig!

Du pluggade sista året på gymnasiet på distans från Holland, hur kommer det sig och hur var det?

Jo, jag och John tröttnade på att ha ett förhållande på Skype så vi bestämde att jag skulle flytta till honom i Manchester. 2 veckor efter jag packat upp mina saker i lägenheten blev John utlånad till Feyenoord (en klubb som ligger i Rotterdam) så jag fick packa och bara någon dag efter reste vi till Holland. Det var ganska svårt att plugga distans, men jag hade ju tiden och stödet som gjorde att jag tog mig igenom det.

john-guidetti-flickvan-sanna

”John har aldrig varit speciell för att han spelat fotboll, utan för mig är han speciell för att han är en fantastiskt bra människa”

Du är ju tillsammans med en av Sveriges mest omtalade fotbollsspelare, hur skulle du säga att det har påverkat ditt och ert gemensamma liv?

John har aldrig varit speciell för att han spelat fotboll, utan för mig är han speciell för att han är en fantastiskt bra människa. Men såklart har det varit mer annorlunda än vad jag kunde föreställa mig. John får ju göra något han verkligen brinner för, och jag får vara med och stötta. Det som påverkar är väl mest att jag alltid måste tänka på vad jag säger. Eller att faktiskt min egna släkt frågar mer om honom än vad de gör om mig.

LÄS MER I SANNAS BLOGG: How we met ››

sanna-flickvan-jonh-guidetti

Vad är det bästa med att vara flickvän till en välkänd fotbollsspelare?

Wow, det finns mycket bra att säga. De bästa med det är alla möjligheter jag får, att jag får erfarenheter ifrån varje land jag får bo i, eller spendera tid i. Jag får umgås med en kille jag verkligen ser upp till som dessutom är en förebild för andra, vilket gör mig väldigt stolt.

Skulle du säga att det finns mindre bra saker också?

Absolut, jag skulle aldrig låtsas som allt är perfekt. Det värsta är att vi är ifrån våra familjer och våra vänner men också allt hat emot John men också mot mig ibland.

Vad är det för hat ni utsätts för? Och hur hanterar du det?

Det är mest John som blivit utsatt skulle jag säga. Jag har mest blivit kallad golddigger typ. Jag tar inte åt mig alls för jag har aldrig varit en sådan som tar åt mig om någon tycker något dåligt om mig. Men jag är emot mobbning, och det är så jag ser det som.

Hur ser ert liv ut i Spanien, ni är ju båda väldigt aktiva i barn och ungdomars liv?

Jag jobbar på kollo på somrarna som kolloledare, vilket jag älskar. En dröm är att i framtiden kunna öppna något eget kollo eller liknande. Annars har jag under det här året jobbat på 127festivalen som befinner sig ute i Skärholmen (området jag är ifrån). Jag jobbade i fotbollsgruppen med att anordna fotbollsturneringar för ungdomar, vilket var jättekul men det har varit mycket fram och tillbaka till Sverige och kände att i höst vill jag stanna i Vigo på heltid.

sannadahlstrom

Hur många länder har ni bott i? Har du hunnit lära dig några nya språk? 

Vi har bott i England, Holland, Skottland och nu i Spanien. Jag var för ung när vi bodde i Holland för att inse att kunna språk är en fördel, men nu i Spanien pluggar jag och det går framåt skulle jag säga. Engelskan har vi med oss från skola i Sverige men den har utvecklats enormt, men klart jag glömmer en del ord när jag inte längre pratar så ofta!

Du och John träffades på en fotbollsskola – hur ser din egen relation till fotbollen ut idag? Spelar du fortfarande och skulle du vilja att det var på en ”högre” nivå? 

Tyvärr spelar jag inte längre, men tränar faktiskt rätt ofta med John på hans extra pass. Tyvärr är inte damfotboll lika karriärs anpassat som herrfotboll, så var aldrig en stor drömmare utan hade fotbollen för att komma bort ifrån vardagen. Dock är det ingen jag känner som är bättre än mig på att kicka boll med knäna.

Nu har du börjat blogga som toppbloggare här på Myshowroom, berätta – vad kommer dina läsare att få läsa om i din blogg? 
Massa om vad jag gör på dagarna, framtiden, mina tankar och känslor, träning, fotboll och mycket om hur livet som fotbollsflickvän/fru kan vara.

Läs mer i Sannas blogg: sannadahlstrom.com ››

 

 

2 thoughts on “Sanna Dahlström: ”John har aldrig varit speciell för mig för att han har spelat fotboll”

  1. Gudetti du är mitt bästa fan jag älskar sverige och snygg tjej

  2. Roligt att höra att du stöttar honom för forsätter du verkligen göra det kan han bli en av dom allra bästa

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *