Maria Mollstedt: Ett enkelt hälsotips

maria-mollstedt-myshowroom

Egentligen känns det lite bakvänt att tipsa om någonting som för alla borde vara självklart. Men, helt uppenbart är denna grundläggande motoriska funktion, som är avsedd att ske inombords, istället någonting som vi försummar och underskattar, då vi sitter till bords.

Tugga maten!

Ett moment som är grundläggande för en väl fungerande matsmältningsprocess är den mekaniska finfördelning som ska ske i vår mun innan vi sväljer och lämnar över näringen till enzymernas nedbrytande process. I en stressig tid med lunch-i-farten finns risken att vi istället för att tugga maten, sköljer ned den med vätskan i glaset.

Börja dricka din välbehövliga vätska MELLAN målen, istället för till maten. Då tvingas du tugga noggrant och ta det lite lugnare vid bords. Lägg också till några råa grönsaker till menyn, så saktar du ytterligare ned farten och underlättar smältningen utav maten.

Text: Maria Mollstedt

Maria Mollstedt – Där det extrema är normalt ››

Maria Mollstedt – Myten om styrkan ››

Maria Mollstedt – En hjärtefråga ››


MER OM MARIA

maria-mollstedt

Namn: Maria Mollstedt
Ålder: 32 år
Yrke: Egen företagare, Ren Styrka
Aktuell med: Kost- & träningscoach på Myshowroom.se
Blogg: mmollstedt.myshowroom.se

"Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål."


Fotograf: Jimmy Croona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.