Maria Mollstedt: “Där det extrema är normalt”

mmollstedt-traningscoah

Maria Mollstedt, 32 år, är en Body Fitness atlet och driver det egna företaget Ren Styrka där hon individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål. Här på Myshowroom kommer Maria Mollstedt att inspirera i ämnet som kost- och träningscoach varje vecka.

”Där och då kommer jag till insikt om vad jag faktiskt har varit med om och inte minst genomfört. Alla små steg av förberedelser sätts på plats och bildar ett tydligt mönster, ett sammanhang. Jag står i ett tillsynes kaotiskt rum med halvnakna, brunfärgade människor som är törstiga, fokuserade och tuggar torrt men jag känner mig bekväm, i gott sällskap och mod, nästan fullt normal och väl värd min vikt i kött och blod”.

Maria Mollstedt heter jag. Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Jag njuter av att se hur man genom att ta hand om sin kropp kan få fantastiska resultat och gillar att med jämna mellanrum presentera min utveckling på en scen, som Body Fitness atlet. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål. Men, det har ju inte alltid varit så.

Det var med en tunn liten kropp som jag kom tillbaka till gymmet. Nedbruten och sargad utav graviditeter, långa barnvagnspromenader och en kosthållning anammad från normala fakulteter. Jag började i gruppträningssalen där jag kände mig trygg med mina tidigare erfarenheter från tiden som instruktör. Vecka för vecka, gång på gång smög jag förbi alla rader med maskiner och hantlar i par för att höra dörren stängas bakom mig, i min trygga sal.

Man skulle kunna säga att jag blev lurad. Ut ifrån min zon av komfort och in i gymmet där jag snabbt gruppträningen glömde bort. Någon i min närhet tog sig tiden att lära mig grunderna inom styrketräning. Kroppen min svarade oförskämt bra så muskelminne, det vet jag alldeles säkert att jag har. En helt ny värld hade öppnats för mina ögon och känslan var sann eufori. Nu ville jag inget hellre än att lära mig mer för att se, vad en optimering utav faktorerna; medveten kosthållning och dedikerad styrketräning, i kombination skulle kunna åstadkomma och ge. Tanken på att tävla inom kroppsbyggning var initialt inte min men i den kampanj som drevs började tanken sakta men säkert, gnagande sälja sig in. 

Text: Maria Mollstedt


MER OM MARIA

maria-mollstedt

Namn: Maria Mollstedt
Ålder: 32 år
Yrke: Egen företagare, Ren Styrka
Aktuell med: Kost- & träningscoach på Myshowroom.se
Blogg: mmollstedt.myshowroom.se

"Min stora passion här i livet, bortsett från maken och våra två gemensamma barn, är ren kosthållning och genuin styrketräning. Idag driver jag det egna företaget Ren Styrka där jag individuellt coachar andra, motionärer som atleter, med både kost och träning utifrån deras specifika mål."


Fotograf: Jimmy Croona

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Läs mer om hur vi behandlar personuppgifter i vår integritetspolicy.