Ett digitalt community för hållbar modekonsumtion.

MyShowroom

Ett digitalt community för hållbar modekonsumtion. Vi hjälper dig utforska din garderobs fulla potential och minska din klimatpåverkan.

OM MYSHOWROOM

Kan vi använda våra kläder på ett bättre sätt?

Vi har alltid varit otroligt intresserade av kläder. Men vi har sedan länge förstått att det är ohållbart ur ett miljöperspektiv att konsumera mode som vi gör i Sverige idag. Mode- och textilbranschen står för ungefär 10% av de globala koldioxidutsläppen och fast fashion ökar varje år med 30%. Vi svenskar köper i snitt 10 kg textil och slänger 7,5 kg på soptippen årligen. Varför? 

Vi startade MyShowroom med målet att lära oss och dig att göra vår modekonsumtion mer hållbar. Till exempel genom hur vi hanterar våra befintliga garderober istället för att köpa nytt. Vill du utforska din garderobs fulla potential och minska din klimatpåverkan genom att hitta nya plagg på ett smartare och mer hållbart sätt? Häng med oss och lär dig mer om hur kunskap om kvalitet, självkänsla, design, styling, hållbarhet och livslängd kan påverka dina beslut. 

Vi är med dig på din resa mot en mer hållbar garderob!

Stiltips från några av Sveriges bästa stylister

När du inte hela tiden tillfredställer ditt behov av nya plagg så gäller det att istället tänka till kring hur du använder din befintliga garderob. Kanske blir bättre på att upcycla och satsa på stilar som håller längre och presenterar den du är på ett bättre sätt. Vi har samlat tips från några av Sveriges bästa stylister kring hur du bygger upp en hållbar och långsiktig garderob.

Boka personlig stylist

Våra kunniga stylister står redo att hjälpa dig med din befintliga garderob. Vilka stil-utmaningar har du just nu? Och hur kan du använda det du redan har på ett bättre sätt?

Liveshopping made easy

Har du massor av kläder du vill sälja, men vet inte hur? Då vill du garanterat kolla in våra hjälpmedel för liveshopping. Registrera dig och kom igång redan idag!

Lär dig mer om stil & miljö

Hör vad några av Sveriges bästa stylister har att säga om hållbar personlig stil och hur du maximerar användningen av dina guldkorn i garderoben utan att köpa nytt.

Redo att ta reda på vem du är?

Utforska din befintliga garderob tillsammans med en av våra stylister. Hitta guldkornen som definierar din personliga stil, lär dig använda dina accessoarer och få bättre koll och ordning på din garderob.

Systemet är trasigt.
Hur kan vi laga det?

Kläd- och textilbranschen är enligt siffror från FN världens tredje mest koldioxidproducerande bransch. Hur hamnade vi här? Och vad kan du göra för att förbättra situationen? Vårt nyhetsbrev har en del av svaren. Prenumerera!

Varför ska du konsumera mode mer hållbart?

100

Miljarder plagg per år produceras

30%

Årlig tillväxt inom Fast Fashion

10%

Av de globala co2-utsläppen

MILJÖFAKTA

För dig som vill lära dig mer om mode och hållbarhet

MyShowroom startade som ett projekt med målet att öka förståelsen för kvalitet, hållbarhet och livslängd inom mode. Så vi vill lära oss och dig mer om hur vi kan konsumera hållbart, utforska våra befintliga garderober istället för att köpa nytt. Och hur vi kan minska vår klimatpåverkan genom att hitta nya plagg på ett smartare och mer hållbart sätt.

KLÄDVÅRD

Så tar du hand om dina kläder så att de håller längre

Ok, vi har alla fattat att det är viktigt att använda de kläder man har längre och oftare. Men hur ser man till att hålla dem fräscha under åkturen? Easy. Här är våra och några experters bästa tips. Och nej, det går inte att vila sig i form. Du kommer att behöva trixa litet, men det är det värt – vi lovar!